C-Geo - GeoOrganizer

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 974
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

C-Geo - GeoOrganizer

Post autor: maciekwu »

zniknęła ikonka przesyłania raportów z C-Geo do GeoOrganizera. Czy nie będzie już współpracy tych programów? Jeżeli tak to szkoda :oops:
pomiar
____
____
Posty: 167
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: C-Geo - GeoOrganizer

Post autor: pomiar »

Jest ikona operatu elektronicznego i jak jest ustawione w opcjach ze łączy się z geoorganizerem to tam przesyła
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2805
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: C-Geo - GeoOrganizer

Post autor: FaFaL »

Obstawiam, że jest to zależne od ustawień programu:
2020-12-01_170025.png
2020-12-01_170025.png (73.06 KiB) Przejrzano 319 razy
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6780
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: C-Geo - GeoOrganizer

Post autor: Jurek B. »

maciekwu pisze: wtorek, 1 grudnia 2020, 17:46 zniknęła ikonka przesyłania raportów z C-Geo do GeoOrganizera. Czy nie będzie już współpracy tych programów? Jeżeli tak to szkoda :oops:
Zamiast wątpliwej jakości sarkazmu proszę spróbować przeczytać informację o zmianach w aktualizacji z 30.11.2020, w której jest między innymi takie zdanie:
w Opcje-Parametry programu dodano zakładkę Operat gdzie można wybrać czy C-GEO jest zintegrowane z zewnętrzną aplikacją GeoOrganizer (wówczas podaje się także parametry połączenia) czy z modułem E-Operatu w C-GEO. W zależności od tego wyboru po kliknięciu ikonki E-Operatu w drukowaniu, raportach, formularzach, drukowaniu mapy następuje wywołanie właściwej aplikacji. Ponadto, zależy od tego powiązanie projektu z aplikacją GeoOrganizer lub E-Operat w oknie Projekty-Więcej
Pozdrawiam Jurek B.
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 974
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: C-Geo - GeoOrganizer

Post autor: maciekwu »

rzecz nie w sarkaźmie tylko po pobraniu wersji testowej to zauważyłem. Jeszcze nie aktualizowałem programu wersją z 30-12

Po zainstalowaniu i konfiguracji jest super. Bardzo fajnie się to wszystko łączy w całość.
ODPOWIEDZ