formularze ramka

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
drelson
____
____
Posty: 134
Rejestracja: poniedziałek, 15 kwietnia 2019, 15:01

formularze ramka

Post autor: drelson »

Witam, podczas ustawiania szablonu dla formularza (szkic) robię tak że wstawiam "picture" ustawiam jak chce, wybieram zero ramek. Po wczytaniu formularza i wybrania źródła (tabela) wyświetlania nagle pojawia się ramka wokół obrazka ale taka cieniutka. Po próbie edycji danego dokumentu stwierdzam iż nie jest to ramka wybierana w ustawieniach (właściwościach obiektu picture). Ktoś coś ?
marcinn
VIP
VIP
Posty: 975
Rejestracja: czwartek, 7 marca 2013, 12:52
Lokalizacja: oświęcim

Re: formularze ramka

Post autor: marcinn »

Już dawno ten temat poruszałem, ale nic nie ruszyło w tym temacie. Ja to rozwiązuje w ten sposób, że ustawiam ramkę w koło grubości chyba 0,5 i ustawiam na kolor RGB: 254,255,255. Wtedy wychodzi ramka biała, której nie widać na wydruku.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2745
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: formularze ramka

Post autor: grzes »

Wygląda ze cienka ramka jest dodawana zawsze przy generowaniu treści mapy. Wyrzuciłem ją - tylko teraz tam gdzie jest potrzebna, trzeba pamiętać żeby ją w szablonie wstawić. Zmiana jest w wersji testowej
pozdrawiam
grzes
drelson
____
____
Posty: 134
Rejestracja: poniedziałek, 15 kwietnia 2019, 15:01

Re: formularze ramka

Post autor: drelson »

Dziękuję :)
ODPOWIEDZ