C geo - przecięcie obiektu zamkniętego

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
pomiar
_____
_____
Posty: 319
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

C geo - przecięcie obiektu zamkniętego

Post autor: pomiar »

Witam, można troszkę usprawnić przecięcie obiektu zamkniętego ? Np. wybieram obiekt klikam ppm albo jakimś skrótem i wywołuje mi się przecięcie i wtedy tworzę sobie linie cięcia. Niepotrzebnie teraz ona musi zostać utworzona wcześniej a później kasowana
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7586
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: C geo - przecięcie obiektu zamkniętego

Post autor: Jurek B. »

Witam, niestety przy obecnej konstrukcji tej funkcji nie jest to możliwe, napisanie jej na nowo zajęłoby co najmniej dwa tygodnie, a tyle wolnego czasu nie mamy :(
Pozdrawiam Jurek B.
margo
__
__
Posty: 20
Rejestracja: poniedziałek, 8 kwietnia 2019, 09:48

Re: C geo - przecięcie obiektu zamkniętego

Post autor: margo »

Witam, czy jest jakaś opcja "przerwania" obiektu zamkniętego w jednym punkcie ? Znalazłam tylko rozgrupowanie na odcinki, ale chodzi o opcję żeby z obiektu domkniętego zrobić jedną linię łamaną .
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 903
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: C geo - przecięcie obiektu zamkniętego

Post autor: Wojtek P. »

Zrobiłem tak: Edycja obiektu. Pojawia się tabela z punktami i współrzędnymi obiektu. Skasowałem ostatni punkt (który jest także pierwszym obiektu - ctrl-K). Zapisałem obiekt
-To serve and protect-
margo
__
__
Posty: 20
Rejestracja: poniedziałek, 8 kwietnia 2019, 09:48

Re: C geo - przecięcie obiektu zamkniętego

Post autor: margo »

Wojtek P. pisze: środa, 15 czerwca 2022, 13:35 Zrobiłem tak: Edycja obiektu. Pojawia się tabela z punktami i współrzędnymi obiektu. Skasowałem ostatni punkt (który jest także pierwszym obiektu - ctrl-K). Zapisałem obiekt
Dzięki za podpowiedź , to wystarczające rozwiązanie .
ODPOWIEDZ