kopiowanie zawartości kolumn

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 832
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

kopiowanie zawartości kolumn

Post autor: maciekwu » sobota, 26 maja 2018, 10:50

czy istnieje możliwość skopiowania zawartości kolumny "Stary numer" do nowo utworzonej kolumny (tekstowej)?

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2682
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: kopiowanie zawartości kolumn

Post autor: FaFaL » sobota, 26 maja 2018, 10:54

2018-05-26_105322.jpg
2018-05-26_105322.jpg (46.95 KiB) Przejrzano 984 razy
Pozdrawiam Rafał Kocierz

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 832
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: kopiowanie zawartości kolumn

Post autor: maciekwu » sobota, 26 maja 2018, 11:02

niestety nie da się oznaczyć tej kolumny. Ustawiam kursor w nagłówku kolumny następnie PPM i tak jak Pan wskazuje i kopiują się ale dane z kolumny Numer. Problem pozostaje

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 466
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: kopiowanie zawartości kolumn

Post autor: ariel0-0 » sobota, 26 maja 2018, 13:38

Menu "Tabela" -> co edytować
Zaznacz chekbox "stary numer"
oldnumber.JPG
oldnumber.JPG (49.46 KiB) Przejrzano 975 razy
Have a nice day

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 832
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: kopiowanie zawartości kolumn

Post autor: maciekwu » sobota, 26 maja 2018, 14:23

dzięki wielkie jest OK :D :D :D

ODPOWIEDZ