Strona 1 z 1

Słup

: czwartek, 7 marca 2019, 14:51
autor: marioo
Mapa importowana z GMLa i mam taki widok słupa. Czy coś z GMLem jest nie tak, czy może program nieprawidłowo zaczytuje?
Plik GML wysyłam na serwis do sprawdzenia.

Re: Słup

: czwartek, 7 marca 2019, 15:36
autor: trazja
Przesyłam pliki do podmiany w katalogu C-GEO/bin (do wypakowania) - po tym import powinien stylizować i ten słup.

Re: Słup

: wtorek, 18 czerwca 2019, 13:36
autor: marioo
Mapa wgrana z GMLa, słup ma podpory wypełnione, powinny być puste...

Re: Słup

: wtorek, 18 czerwca 2019, 14:03
autor: Jurek B.
Może ten słup ma w atrybucie Rodzaj urządzenia - słupek telekomunikacyjny?

Re: Słup

: wtorek, 18 czerwca 2019, 14:42
autor: marioo
[attachment=0]Przechwytywanie.PNG[/attachment

Re: Słup

: wtorek, 18 czerwca 2019, 14:48
autor: marioo
Może mam jakieś linie niezaktualizowane bo u mnie wygląda to tak:

Re: Słup

: wtorek, 18 czerwca 2019, 15:09
autor: Jurek B.
Tak, to coś z tymi liniami - u mnie są takie:
Załączam też na wszelki wypadek spakowany plik linii - do zapisania w katalogu C-GEO\BIN

Re: Słup

: wtorek, 18 czerwca 2019, 15:17
autor: marioo
Coś poszło nie tak, bo linii brak...

Re: Słup

: wtorek, 18 czerwca 2019, 17:08
autor: Jurek B.
Chyba jak są 2 załączniki to ten drugi się nie zapisuje - teraz jest jeden i powinno być ok.

Re: Słup

: środa, 19 czerwca 2019, 13:02
autor: marioo
Dziękuję, działa, chociaż w definicjach wyświetla mi się nadal zamalowane - dziwne. Jeszcze zauważyłem błąd w nazwie linii - powinno być "krawężnik". Drobna sprawa ale do poprawienia

Re: Słup

: piątek, 21 czerwca 2019, 08:57
autor: marioo
Jednak nie działa z tymi liniami. W innym projekcie mam nadal to samo, linie po pobraniu mają nadal kółka wypełnione.

Re: Słup

: piątek, 21 czerwca 2019, 09:02
autor: Jurek B.
Proszę wysłać mailem ten GML na adres softline i ewentualnie skontaktować się z naszym serwisem w poniedziałek, pomożemy online.

Re: Słup

: piątek, 21 czerwca 2019, 09:45
autor: marioo
Jurek B. pisze:
piątek, 21 czerwca 2019, 09:02
Proszę wysłać mailem ten GML na adres softline i ewentualnie skontaktować się z naszym serwisem w poniedziałek, pomożemy online.
wysyłam na serwis, chociaż wydaje mi się, że te linie nie zaktualizowały się u mnie bo nadal mam w definicjach tak jak poprzednio.

Re: Słup

: piątek, 5 lipca 2019, 15:20
autor: marioo
Po kontakcie z serwisem, przeinstalowaniu programu, wydawałoby się że problem zniknął. Niestety w nowym projekcie wypełnione słupy powróciły...
ale zauważyłem dziwne zachowanie - jeżeli włączę numerację punktów to słupy robią się prawidłowe. Po wyłączeniu numeracji znów się wypełniają.

Re: Słup

: piątek, 5 lipca 2019, 15:39
autor: Jurek B.
Myślę, że najlepiej jednak skontaktować się z naszym serwisem.

Re: Słup

: piątek, 5 lipca 2019, 15:41
autor: marioo
ok, w pn

Re: Słup

: wtorek, 9 lipca 2019, 08:59
autor: marioo
Panie Jurku, po raz kolejny przeinstalowałem program i nadal to samo... ale chyba znalazłem przyczynę - proszę zaznaczyć opcję "rysuj napisy i punkty zgodnie z kolejnością warstw" i wtedy sprawdzić projekt który podesłałem włączając i wyłączając numery punktów. Właśnie wtedy kółka na słupach są wypełnione.

Re: Słup

: poniedziałek, 15 lipca 2019, 10:03
autor: Jurek B.
Proszę o kontakt z naszym serwisem - nie wiem komu wysyłał Pan ten projekt, albo telefon do mnie - na zdalnej pomocy popatrzę co Pan tam ma.