Strona 1 z 1

GML - Punkt wysokościowy naturalny

: poniedziałek, 13 maja 2019, 10:13
autor: ox303
Czy ktoś mógłby sprawdzić jak u niego działa wstawienie "Punkt wysokościowy naturalny" z narzędzia "edytor mapy obiektowej"?
Zastanawiam się czy to tylko u mnie punk ląduje na warstwie budowla hydrotechniczna i nie pojawia się okno do uzupełnienia atrybutów bazy.

--
pozdrawiam
michał

Re: GML - Punkt wysokościowy naturalny

: poniedziałek, 13 maja 2019, 10:50
autor: Wojtek P.
Witam
Prawdopodobnie coś z szablonem. Może zły był ustawiony przy zakładaniu tabeli
Proszę założyć nowy projekt z szablonem Mapa zasadnicza 2015.zmp i zestawem kodów Mapa zasadnicza 2015 i tam spraweić (oczywiście edytor mapy obiektowej też musi być z zestawem Mapa zasadnicza 2015)
Jak będzie problem proszę o kontakt z serwisem

Re: GML - Punkt wysokościowy naturalny

: poniedziałek, 13 maja 2019, 11:06
autor: ox303
Dziękuję, faktycznie na czystym projekcie z szablonem "Mapa zasadnicza 2015.zmp" działa ok, problem w tym, że zrobiłem na jego bazie swój szablon i tam coś się popsuło a nie bardzo mam ochotę wszystko od nowa ustawiać. Czy da się jakoś poprawić swój szablon ?

--
pozdrawiam
michał

Re: GML - Punkt wysokościowy naturalny

: poniedziałek, 13 maja 2019, 11:15
autor: ox303
ok, wystarczyło poprawić w mapa -> kody - warstwy

--
pozdrawiam
Michał