Problem z wysokościami w GESUT

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
MarMar
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 8 kwietnia 2014, 14:15

Problem z wysokościami w GESUT

Post autor: MarMar » wtorek, 18 czerwca 2019, 12:26

Witam.

Mam problem ze wstawieniem wysokości np na zaworze. Wykonując wszystko zgodnie z poradnikiem na wiki (http://www.softline.geo.pl/wiki/index.p ... _i_relacje) punkt z @ w tabeli ma prawidłowy kod. Natomiast ramka z automatu się wypełnia (zapewne dzięki połączeniu) jednak ma wpisany kod SUBP_01_08 czyli komory podziemnej i brak jest miejsca na wpisanie rzędnych.
To samo się dzieje przy próbie dodania rzędnych do włazów zachaczając na punkcie załamania linii.

trazja
Team
Team
Posty: 419
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Problem z wysokościami w GESUT

Post autor: trazja » wtorek, 18 czerwca 2019, 12:28

MarMar pisze:
wtorek, 18 czerwca 2019, 12:26
Witam.

Mam problem ze wstawieniem wysokości np na zaworze. Wykonując wszystko zgodnie z poradnikiem na wiki (http://www.softline.geo.pl/wiki/index.p ... _i_relacje) punkt z @ w tabeli ma prawidłowy kod. Natomiast ramka z automatu się wypełnia (zapewne dzięki połączeniu) jednak ma wpisany kod SUBP_01_08 czyli komory podziemnej i brak jest miejsca na wpisanie rzędnych.
To samo się dzieje przy próbie dodania rzędnych do włazów zachaczając na punkcie załamania linii.
Myślę, że trudno będzie pomóc przez forum - prosimy o kontakt telefoniczny z naszym serwisem, połączymy się z Panem zdalnie i postaramy się rozwiązać problem.

MarMar
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 8 kwietnia 2014, 14:15

Re: Problem z wysokościami w GESUT

Post autor: MarMar » wtorek, 18 czerwca 2019, 12:37

Ok. Szukałem i znalazłem. Wszystkie kody, które są odpowiedzialne za wysokości w GESUT są przypisane do warstwy GES_BudowlaPodziemna. Szablon orginalny bez zmian.

Pozdrawiam
Mariusz.

trazja
Team
Team
Posty: 419
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Problem z wysokościami w GESUT

Post autor: trazja » wtorek, 18 czerwca 2019, 13:10

MarMar pisze:
wtorek, 18 czerwca 2019, 12:37
Ok. Szukałem i znalazłem. Wszystkie kody, które są odpowiedzialne za wysokości w GESUT są przypisane do warstwy GES_BudowlaPodziemna. Szablon orginalny bez zmian.

Pozdrawiam
Mariusz.
Prawdopodobnie nastąpiło u Pana uszkodzenie szablonu przy zakladaniu tabeli - proszę spróbować założyć ponownie tabelę z szablonu i sprawdzić przypisanie kodów do warstw. Jeśli to nie pomoże zachęcamy do kontaktu z serwisem.

MarMar
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 8 kwietnia 2014, 14:15

Re: Problem z wysokościami w GESUT

Post autor: MarMar » wtorek, 18 czerwca 2019, 15:05

Nie chcę zakładać miliona tematów, więc napiszę jeszcze tu.

Kolejny problem, wstawiam rzędną naturalnej wysokości na pikietę. Przy robieniu GML-a na warstwie BDZ_PunkOOkreslonejWysokosci, C-Geo nie widzi żadnych zmian i traktuje warstwę jako taką, która nie posiada obiektów. Po eksporcie plik GML jest pusty.
Screenshot_1.png
Screenshot_1.png (20.69 KiB) Przejrzano 1345 razy

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6034
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Problem z wysokościami w GESUT

Post autor: Jurek B. » wtorek, 18 czerwca 2019, 15:11

Myślę, że jednak najlepiej byłoby skorzystać z pomocy w naszym serwisie, ale teraz może być już późno, więc może lepiej już jutro rano po godz. 8.
Pozdrawiam Jurek B.

MarMar
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 8 kwietnia 2014, 14:15

Re: Problem z wysokościami w GESUT

Post autor: MarMar » wtorek, 18 czerwca 2019, 15:16

Już dzwoniłem, jutro zadzwonię ponownie.

Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

marioo
VIP
VIP
Posty: 980
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Problem z wysokościami w GESUT

Post autor: marioo » wtorek, 18 czerwca 2019, 16:35

Miałem podobnie, dzwoniłem - pobierz jeszcze raz najnowszą aktualizację, podobno coś w niej wcześniej było nie tak. U mnie pomogło.
Pozdrawiam

MarMar
__
__
Posty: 14
Rejestracja: wtorek, 8 kwietnia 2014, 14:15

Re: Problem z wysokościami w GESUT

Post autor: MarMar » środa, 19 czerwca 2019, 08:55

marioo pisze:
wtorek, 18 czerwca 2019, 16:35
Miałem podobnie, dzwoniłem - pobierz jeszcze raz najnowszą aktualizację, podobno coś w niej wcześniej było nie tak. U mnie pomogło.
Wszystko działa, dzięki.
Zmyliło mnie, bo program pobierałem 17.06, a aktualny był na dzień 12.06. Aktualizacja była również z 12.06, więc byłem pewny, że mam ostatnią wersję.

Jeszcze raz dzięki.
Pozdrawiam
Mariusz

ODPOWIEDZ