problem z GML po ostatniej aktualizacji

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
PawełP
_
_
Posty: 2
Rejestracja: sobota, 15 czerwca 2019, 09:15

problem z GML po ostatniej aktualizacji

Post autor: PawełP » wtorek, 18 czerwca 2019, 13:41

Witajcie,
Po ostatniej aktualizacji pojawił się błąd w module GML. Problem dotyczy punktów wysokościowych - sztucznych np. na jezdni lub punktów wysokościowych na obiektach GESUT. Gdy np. kartuję obiekt JEZDNIA i jest on pozbawiony wysokości, wtedy walidacja przechodzi pozytywnie, gdy jednak nadaję jakiemuś punkowi wysokość, wtedy wyskakuje błąd, że brak obiektu, do którego jest referencja. Podobna sytuacja pojawia się podczas kartowania np. przewodu wodociągowego.
Czy ktoś jeszcze ma taki problem?
Załączniki
jezdnia-blad.jpg
jezdnia-blad.jpg (242.71 KiB) Przejrzano 880 razy

trazja
Team
Team
Posty: 419
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: problem z GML po ostatniej aktualizacji

Post autor: trazja » wtorek, 18 czerwca 2019, 13:43

PawełP pisze:
wtorek, 18 czerwca 2019, 13:41
Witajcie,
Po ostatniej aktualizacji pojawił się błąd w module GML. Problem dotyczy punktów wysokościowych - sztucznych np. na jezdni lub punktów wysokościowych na obiektach GESUT. Gdy np. kartuję obiekt JEZDNIA i jest on pozbawiony wysokości, wtedy walidacja przechodzi pozytywnie, gdy jednak nadaję jakiemuś punkowi wysokość, wtedy wyskakuje błąd, że brak obiektu, do którego jest referencja. Podobna sytuacja pojawia się podczas kartowania np. przewodu wodociągowego.
Czy ktoś jeszcze ma taki problem?
Dzień dobry,

proszę ponownie pobrać aktualizację programu z naszej strony internetowej i zainstalować - plik zawiera poprawkę tego błędu.

Link do aktualizacji: http://www.softline.geo.pl/update/upd2019-06-12.exe

PawełP
_
_
Posty: 2
Rejestracja: sobota, 15 czerwca 2019, 09:15

Re: problem z GML po ostatniej aktualizacji

Post autor: PawełP » wtorek, 18 czerwca 2019, 18:11

Działa, dzięki :)

ODPOWIEDZ