Mapy w tle

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
drelson
__
__
Posty: 25
Rejestracja: poniedziałek, 15 kwietnia 2019, 15:01

Mapy w tle

Post autor: drelson » czwartek, 22 sierpnia 2019, 07:56

Witam, w c geo występuje taki o to problem - po wczytaniu mapy w tle z innej tabeli w tym samym projekcie, eksportuje projekt i importuje go na innym komputerze, po wczytaniu dana tabela z mapą w tle wygląda w ten sposób, że cała mapa jest wyszarzona (cała mapa przyjmuje atrybuty z mapy w tle) łącznie z danymi oryginalnymi w tabeli (tak jakby cała mapa była mapą w tle) rozwiązaniem jest usunięcie mapy z tła i ponowne wczytanie mapy w tle co jest uciążliwe- czy można coś na to zaradzić ? Tak aby po imporcie na innym kompie widok był ten sam co na komputerze pierwotnym.

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 801
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Mapy w tle

Post autor: Wojtek P. » czwartek, 22 sierpnia 2019, 08:52

Wynika to z tego że jest brak mapy w tle przy przenoszeniu projektu. Zrobimy odpowiednią poprawkę
-To serve and protect-

tomek
___
___
Posty: 88
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Mapy w tle

Post autor: tomek » niedziela, 25 sierpnia 2019, 19:39

Potwierdzam występujący problem.
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]

trazja
Team
Team
Posty: 432
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Mapy w tle

Post autor: trazja » poniedziałek, 26 sierpnia 2019, 10:46

Poprawka do pobrania w wersji testowej programu C-GEO

drelson
__
__
Posty: 25
Rejestracja: poniedziałek, 15 kwietnia 2019, 15:01

Re: Mapy w tle

Post autor: drelson » środa, 28 sierpnia 2019, 08:28

Po aktualizacji wygląda to w ten sposób że po wgraniu projektu na inny komputer po otwarciu projektu widzę dane tylko z tabeli nazwijmy to roboczej mapa w tle w legendzie jest podegrana ustawiona na widoczną itd natomiast na mapie jej nie widać ( teraz znikła całkowicie). Czyli tak jakby otwieram projekt bez mapy w tle mimo że jest ustawiona w legendzie. Coś tam jeszcze trzeba poprawić :)

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 801
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Mapy w tle

Post autor: Wojtek P. » środa, 28 sierpnia 2019, 10:30

Problem polega na tym że katalog projektów jest w innej lokalizacji niż ten z którego jest robiona kopia projektu.
(mapa z tła ma starą ścieżkę). Przyjrzymy się problemowi i poinformujemy w tym wątku
-To serve and protect-

tomek
___
___
Posty: 88
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Mapy w tle

Post autor: tomek » środa, 28 sierpnia 2019, 10:45

Chyba kolejny problem wynikający z braku możliwości pracy na projekcie umieszczonym w katalogu na serwerze i pracy jednoczesnej z różnych stanowisk. Teraz przy pobraniu kopii i przeniesieniu na inne stanowisko trzeba te ścieżki zawsze ręcznie pozmieniać.
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]

tomek
___
___
Posty: 88
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Mapy w tle

Post autor: tomek » środa, 28 sierpnia 2019, 12:07

Kolejny apel o wersje sieciową
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6093
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Mapy w tle

Post autor: Jurek B. » środa, 28 sierpnia 2019, 18:58

tomek pisze:
środa, 28 sierpnia 2019, 12:07
Kolejny apel o wersje sieciową
Zmiany w zakresie map w tle będą działać także w wersji sieciowej.
Pozdrawiam Jurek B.

tomek
___
___
Posty: 88
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Mapy w tle

Post autor: tomek » środa, 28 sierpnia 2019, 21:07

Czyżby to zapowiedź długo oczekiwanych zmian ? Coś przeoczyłem? :)
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6093
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Mapy w tle

Post autor: Jurek B. » czwartek, 29 sierpnia 2019, 10:39

tomek pisze:
środa, 28 sierpnia 2019, 21:07
Czyżby to zapowiedź długo oczekiwanych zmian ? Coś przeoczyłem? :)
Tak dobrze nie będzie, ale nie będzie problemu z dostępem do map w tle, niezależnie od tego jaka jest ścieżka do projektu.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ