Strona 1 z 1

komunikat - insufficient memory

: czwartek, 13 lutego 2020, 15:16
autor: geo.system
Dziań Dobry

W załączniku podsyłam komunikat, który niestety wyświetla się u mnie bardzo często
niezależnie od tego na jakim projekcie jestem.
Kiedy mam otwarte tabele i uruchamiam kolejną program wyświetla mi załączony komunikat.

info dot. urządzenia:
stacja robocza: DELL PRECISION M6800
32 GB RAM
Typ systemu: 64-bitowy x64
Win10 Pro
grafika Nvidia Quadro K3100M

Gdzie może być problem?

Re: komunikat - insufficient memory

: czwartek, 13 lutego 2020, 20:52
autor: grzes
Proszę sprawdzić ustawienia BDE. Tu jest więcej opisane: http://softline.geo.pl/wiki/index.php?t ... danych_BDE
Istotna może tu być wartość Configuration->System->INIT->SHAREDMEMSIZE. Proszę wpisac tam np 16384. Zrestartowac i sprawdzić czy pomogło.

Re: komunikat - insufficient memory

: środa, 19 lutego 2020, 15:16
autor: geo.system
Witam
zrobiłem edycję w BDE ale nie mogę zapisać zmian
program zawiesza się tzn BDE

Re: komunikat - insufficient memory

: środa, 19 lutego 2020, 15:23
autor: FaFaL
Trzeba go uruchomić jako administrator

Re: komunikat - insufficient memory

: środa, 19 lutego 2020, 15:42
autor: geo.system
Dziękuję
pomogło

Pozdrawiam