Import z EwMapy...

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Zibi123
______
______
Posty: 541
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 09:23

Import z EwMapy...

Post autor: Zibi123 » wtorek, 19 maja 2020, 12:45

Witam. Po dokonaniu importu z EwMapy w oknie projektu pokazuje mi się coś takiego jak na załączonym rysunku. Etykieta budynku jest a jakby jej nie było... Po wybraniu do edycji danego napisu pokazuje się nawet że wielkość czcionki wynosi 2,5. To samo z etykietami adresowymi (kropeczka powyżej...). Aby etykieta była widoczna i w wielkości odpowiadającej np. 2.5 muszę dokonać zmiany wielkości czcionki na tej konkretnej warstwie...
Załączniki
rys..jpeg
rys..jpeg (65.64 KiB) Przejrzano 639 razy
Pozdrawiam
Zibi

trazja
Team
Team
Posty: 498
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Import z EwMapy...

Post autor: trazja » wtorek, 19 maja 2020, 13:02

Zibi123 pisze:
wtorek, 19 maja 2020, 12:45
Witam. Po dokonaniu importu z EwMapy w oknie projektu pokazuje mi się coś takiego jak na załączonym rysunku. Etykieta budynku jest a jakby jej nie było... Po wybraniu do edycji danego napisu pokazuje się nawet że wielkość czcionki wynosi 2,5. To samo z etykietami adresowymi (kropeczka powyżej...). Aby etykieta była widoczna i w wielkości odpowiadającej np. 2.5 muszę dokonać zmiany wielkości czcionki na tej konkretnej warstwie...
Witam,
proszę sprawdzić, jakie ma Pan ustawienia w Opcje -> Parametry programu -> Mapa -> sekcja "Teksty" -> czcionka - wielkość (czy czasami nie jest wpisana mała wartość).
Jeśli to nie tutaj tkwi przyczyna to proszę przesłać plik na at@geo.pl

Zibi123
______
______
Posty: 541
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 09:23

Re: Import z EwMapy...

Post autor: Zibi123 » wtorek, 19 maja 2020, 15:43

Czy o to chodziło...? Tak dzieje się tylko z dwoma warstwami. Jedna opisująca funkcję budynku, druga numer adresowy. Po wybraniu napisu i wejściu do edycji wielkość opisu jest prawidłowa (np. 2.5 lub 1.8, przynajmniej tak to wygląda jak na załączonym poprzednio rysunku. Natomiast na ekranie widoczna jest tylko kropeczka...
Załączniki
rys2.jpeg
rys2.jpeg (30.58 KiB) Przejrzano 580 razy
Pozdrawiam
Zibi

Zibi123
______
______
Posty: 541
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 09:23

Re: Import z EwMapy...

Post autor: Zibi123 » wtorek, 19 maja 2020, 15:59

To jest import z innego projektu. Poza opisami dot. budynku wszystkie opisy wydają się ok. Chociaż dodatkowo muszę za każdym razem poprawiać styl linii...
Załączniki
rys3.jpeg
rys3.jpeg (114.82 KiB) Przejrzano 572 razy
Pozdrawiam
Zibi

trazja
Team
Team
Posty: 498
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Import z EwMapy...

Post autor: trazja » środa, 20 maja 2020, 08:03

Proszę podesłać pliki na at@geo.pl, bez nich chyba nic nie wymyślimy.

ODPOWIEDZ