Strona 1 z 1

operat elektroniczny

: piątek, 16 października 2020, 18:42
autor: maciekwu
czy jest możliwość zaimportowania robót z Geo Organizera (roboty mam na serwerze)?
czy można zaimportować szablony dokumentów z Geo Organizera?

Re: operat elektroniczny

: piątek, 16 października 2020, 19:07
autor: Jurek B.
Szablony dokumentów można przenosić przez zapis do pliku wzorca w GeoOrganizerze, a potem importować w module do wzorców szablonów.
Co do danych prac, to nie ma takiej możliwości obecnie, może za jakiś czas opracujemy jakiś konwerter, ale to dużo pracy i szybko nie powstanie.

Re: operat elektroniczny

: piątek, 16 października 2020, 19:26
autor: geolot
Gdzie można zamówić moduł?

Re: operat elektroniczny

: piątek, 16 października 2020, 19:42
autor: Jurek B.
Od poniedziałku będzie możliwość zamówienia.

Re: operat elektroniczny

: piątek, 16 października 2020, 19:43
autor: geolot
Ok. Dzięki.

Re: operat elektroniczny

: piątek, 16 października 2020, 20:16
autor: pomiar
Czyli rozumiem ,że działa to jako osobna baza na każdym komputerze tak? Nie ma możliwości wspólnego korzystania z bazy ?

Re: operat elektroniczny

: piątek, 16 października 2020, 20:36
autor: maciekwu
brak możliwości importu robót utrudni przejście tym, którzy pracowali w Geo Organizerze. Oglądajc moduł widzę jego zgodność z Geo Organizerem dlatego jestem zdziwiony, że to taki problem.
Nie widzę możliwości archiwizowania. Czy zapisy archiwizują się wraz z archiwizowaniem projeku C-Geo?

Re: operat elektroniczny

: piątek, 16 października 2020, 21:16
autor: Jurek B.
pomiar pisze:
piątek, 16 października 2020, 20:16
Czyli rozumiem ,że działa to jako osobna baza na każdym komputerze tak? Nie ma możliwości wspólnego korzystania z bazy ?
Tak jest, jeśli baza miałaby być dostępna dla większej ilości użytkowników, należy wybrać GeoOrganizera.

Re: operat elektroniczny

: piątek, 16 października 2020, 21:21
autor: Jurek B.
maciekwu pisze:
piątek, 16 października 2020, 20:36
brak możliwości importu robót utrudni przejście tym, którzy pracowali w Geo Organizerze. Oglądajc moduł widzę jego zgodność z Geo Organizerem dlatego jestem zdziwiony, że to taki problem.
Nie widzę możliwości archiwizowania. Czy zapisy archiwizują się wraz z archiwizowaniem projeku C-Geo?
Jednorazowe przeniesienie bazy jest możliwe, ale wymaga założenia w GeoOrganizerze konta superadministratora, żeby po przeniesieniu do bazy el. operatu można było z niej korzystać. Jeśli będzie to komuś niezbędnie potrzebne - proszę napisać do softline e-maila - przekażemy instrukcje jak to zrobić.
Archiwizację bazy modułu trzeba realizować we własnym zakresie, nie jest ona związana z żadnym projektem - to jednolita baza danych, przechowywana w pliku roboty.geo w katalogu C-GEO\Operat