wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Aoschin
_____
_____
Posty: 337
Rejestracja: 27 sie 2019, 12:35

wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: Aoschin »

Dzień dobry!

Rzucił nam się w oczy problem z polem, które dodaliśmy do pól w Więcej... o nazwie Kierownik, od rana mamy to pole puste, mimo że w ostatniej aktualizacji wszystko było okay.
W pliku projekt.ini Kierownik ma wartość

Kod: Zaznacz cały

...
Data rozpoczęcia=20.07.2023
Plan. termin zak.=31.10.2024
Ulica=Budowlanych
Miejscowość=Kalisz
Wykonawca=GEO4MAT Tomasz Marchwacki
Kierownik=GEO4MAT Tomasz Marchwacki
Ośrodek=Prezydent Miasta Kalisza
PODGIK=Prezydent Miasta Kalisza
Nr działki=testtesttest
Numer_działki=testtesttest
Zgłoszenie_(Data)=20.07.2023
Ostatnio pobrano z repozytorium=
Numer_adresowy=
Pomiar_(Data)=14.09.2023
Opracowanie_Mapy_(Data)=29.09.2023
Skala=500
Skala_p=
KW=KZ1A/000testt/t
...
Coś się zmieniło w ostatniej aktualizacji w tej kwestii, czy jakiś bug?
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 8198
Rejestracja: 16 lut 2005, 20:25

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: Jurek B. »

Dzień dobry, wystąpił konflikt między polem zdefiniowanym przez Pana, a nowym naszym systemowym - te same nazwy: Ośrodek.
W wersji testowej c-geo8.exe powinno działać już ok, proszę sprawdzić.
Pozdrawiam Jurek B.
margo
__
__
Posty: 42
Rejestracja: 08 kwie 2019, 09:48

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: margo »

Potwierdzam, u mnie również pole kierownik jest puste. Wyczyściło się również pole - Opis1 w tabelach ( w rozwijalnej liście -"więcej" ).
Natomiast po wpisaniu od nowa treści w polu 'Opis1" i przełączeniu na inną tabelę w polu "Opis1" pojawia sie data modyfikacji , a treść z pola "opis1" wskakuje na pole "opis2" . Jest to o tyle uciążliwe że wartość w pola "Opis1" wykorzystuję w różnych formularzach.
Załączniki
tabela.png
tabela.png (25.92 KiB) Przejrzano 1168 razy
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 971
Rejestracja: 08 lut 2005, 08:35

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: Wojtek P. »

Proszę o kontakt na serwis
-To serve and protect-
pajak
___
___
Posty: 51
Rejestracja: 14 gru 2009, 17:15

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: pajak »

Witam
Od aktualizacji występuje problem z wgrywaniem pliku .giv- brak opcji wyszarzona pomimo tego ze moduł gml jest wykupiony. Do tej pory działało idealnie i na giv 16-17 i na giv 2021
Załączniki
zrzut 2.png
zrzut 2.png (552.28 KiB) Przejrzano 1126 razy
zrzut 1.jpg
zrzut 1.jpg (671.88 KiB) Przejrzano 1126 razy
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 8198
Rejestracja: 16 lut 2005, 20:25

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: Jurek B. »

Proszę pobrać testowe cgeo8.exe - powinno być już ok:
softline.geo.pl/test/cgeo8.exe
Pozdrawiam Jurek B.
pajak
___
___
Posty: 51
Rejestracja: 14 gru 2009, 17:15

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: pajak »

Dziękuję bardzo Panie Jurku . 3 pliki giv wczytane bez problemu.
Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 971
Rejestracja: 08 lut 2005, 08:35

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: Wojtek P. »

Podobnie z postem odnośnie dodatkowych opisów do tabel (Opis1 itd)
https://softline.geo.pl/test/cgeo8.exe
-To serve and protect-
margo
__
__
Posty: 42
Rejestracja: 08 kwie 2019, 09:48

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: margo »

Dzięki, wszystko działa ! "Opisy" już OK.
mate646
__
__
Posty: 14
Rejestracja: 17 maja 2019, 11:09

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: mate646 »

w najnowszej wersji c-geo dodano bardzo przydatny raport - protokół badania KW (szablon nr 2), który w podglądzie c-geo wygląda OK. Natomiast po wygenerowaniu do RTF lub DOCX wygląda jak w załączniku. Można to poprawić
Załączniki
Bez tytułu1.png
Bez tytułu1.png (28.88 KiB) Przejrzano 951 razy
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2880
Rejestracja: 18 mar 2005, 22:01

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: grzes »

mate646 pisze: 19 lis 2023, 09:50 w najnowszej wersji c-geo dodano bardzo przydatny raport - protokół badania KW (szablon nr 2), który w podglądzie c-geo wygląda OK. Natomiast po wygenerowaniu do RTF lub DOCX wygląda jak w załączniku. Można to poprawić
Podmieniłem szablon na serwerze.
Proszę sprawdzić teraz.
pozdrawiam
grzes
mate646
__
__
Posty: 14
Rejestracja: 17 maja 2019, 11:09

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: mate646 »

teraz generuje się poprawnie, dzięki :)
globalgs
__
__
Posty: 10
Rejestracja: 06 lip 2011, 00:45

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: globalgs »

Wydaje mi się, niezależnie, od protokołu badania KW (v1 vczy v2). Program nie generuje działu I Sp - czy można to poprawić :) Jeśli można od razu w programie mapa m6 :) byłoby super.
Chyba, że coś źle robię :)
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2880
Rejestracja: 18 mar 2005, 22:01

Re: wersja 8.16.11.10 z dnia 2023-11-10

Post autor: grzes »

globalgs pisze: 19 lis 2023, 18:37 Wydaje mi się, niezależnie, od protokołu badania KW (v1 vczy v2). Program nie generuje działu I Sp - czy można to poprawić :) Jeśli można od razu w programie mapa m6 :) byłoby super.
Chyba, że coś źle robię :)
To proszę podesłać wzór raportu gdzie to ma być umieszczane i przykładowy numer księgi zawierający wpisy w tym dziale do testów
pozdrawiam
grzes
ODPOWIEDZ