przekroje-format txt

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
george20
__
__
Posty: 30
Rejestracja: sobota, 7 lutego 2009, 11:41

przekroje-format txt

Post autor: george20 » środa, 14 września 2011, 12:07

Witam, usiłowałem stworzyć plik txt z danymi do importu do modułu przekrojów w oparciu o schematy formatów v2. Po próbie zaimportowania pliku do modułu program wyświetla komunikat, że zaimportowano 0 zadań. Separatorem w pliku txt jest tabulator. Przykładowy plik umieściłem w załączniku, może któryś z Forumowiczów będzie w stanie mi pomóc. Z góry dziękuję za pomoc.
Załączniki
20.rar
(128 Bajtów) Pobrany 29 razy
Pozdrawiam, Grzegorz Grzegorzewski

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2685
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: przekroje-format txt

Post autor: FaFaL » środa, 14 września 2011, 13:19

Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 229
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: przekroje-format txt

Post autor: walklim » piątek, 3 sierpnia 2012, 12:43

witam, podepnę się pod temat z pytaniem:

w jaki sposób wygenerować z pliku wsadowego zadania przekroju z ustalonymi parametrami takimi jak tytuł, skala, tabelka itp.
czy jest możliwość by program przenosił wszystkie parametry/opcje ustawione w zadaniu z którego uruchamiamy inport z txt ?
czyli otwieram nowy przekrój, ustalam wszystkie opcje, zawartość tabelki itd, wykonuję import txt np z formatu nr 3 i w efekcie mam 100 przekrojów o jednilotym formatowaniu.
część opcji takich jak rozsuwanie opisów, wstawianie hektometru przechodzi ale ginie tabelka , tytuł i skala dla warstw

dodane !!! niedziela !!!: a jakby dało się jeszcze wydrukować te 100 przekrojów za jednym kliknięciem - tak jak w funkcji eksportu podając kilometraż od-do to nie siedziałbym teraz przy kompie tylko na plaży ....
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6059
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: przekroje-format txt

Post autor: Jurek B. » wtorek, 7 sierpnia 2012, 04:22

Witam, obecnie można zapisać jako wzór układ tabelki pod rysunkiem przekroju, a później, dla zaznaczonych plików przekrojów przypisać takie ustawienia (ikonki w zakładce Parametry).
Poza tym, że nie można tak przypisać tytułu i opisu skali to powinno być to czego Pan potrzebuje.
Co do masowego drukowania przekrojów, mamy to na liście, ale z tym jest trochę roboty, a mało jest potencjalnych użytkowników.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ