Transmisja Trimble 3305DR

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Bartol
__
__
Posty: 42
Rejestracja: wtorek, 8 lipca 2008, 10:08

Transmisja Trimble 3305DR

Post autor: Bartol » poniedziałek, 27 lutego 2012, 15:13

Witam,

wybór jakiego instrumentu w C-Geo umożliwi transmisje do/z Trimble 3305DR? Próbuje z różnymi rodzajami Elt ale jak na razie bez pozytywych efektów.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6677
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Transmisja Trimble 3305DR

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 27 lutego 2012, 16:16

Elta R, ale ważne aby był w tachimetrze ustawiony format REC E.
Więcej mogę pomóc, ale już przez tel.
Pozdrawiam Jurek B.

Bartol
__
__
Posty: 42
Rejestracja: wtorek, 8 lipca 2008, 10:08

Re: Transmisja Trimble 3305DR

Post autor: Bartol » poniedziałek, 27 lutego 2012, 17:14

Dziękuje za odpowiedź. Zadziałało - tutaj miałem problem z portem RS232 w laptopie wpiętym w stacje dokującą. Po przepięciu kabla zadziałało.
Transmisja poszła mi w ustawieniach instrumentu jako format M5. Do wyboru jest jeszcze R4, R5, REC500. Nie ma formatu REC E.
To co się zgrało pokazuje przewyższenia nie kąty pionowe. To są moje pierwsze doświadczenia akurat z tym modelem - więc tak go sobie pomału rozpracowuje.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6677
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Transmisja Trimble 3305DR

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 27 lutego 2012, 18:46

Fakt M5 też może być. Co do przewyższeń, zapewne takie były rejestrowane jako podstawowe w tachimetrze.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ