WMS - pobranie nr działki

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Daro
____
____
Posty: 134
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

WMS - pobranie nr działki

Post autor: Daro » niedziela, 18 marca 2012, 19:47

Czy jest możliwość pobrania z bazy danych numeru działki i umieszczenie go na dowolnej warstwie lub chociaż na wartstwie na której są pobrane dane katastralne?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6395
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WMS - pobranie nr działki

Post autor: Jurek B. » niedziela, 18 marca 2012, 20:40

Tak, wciśnięta ikonka "i", kliknąć na działce, umieścić numer działki z bazy na mapie.
Pozdrawiam Jurek B.

Daro
____
____
Posty: 134
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: WMS - pobranie nr działki

Post autor: Daro » niedziela, 18 marca 2012, 21:32

tak to wiem ze mozna, fajnie by było jednak zrobić to z automatu.. potrzebuje sobie wygenerowac warstwe dzialek z katastru z numerami dla ok 300 dzialek.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6395
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WMS - pobranie nr działki

Post autor: Jurek B. » niedziela, 18 marca 2012, 22:09

Właśnie tak można wyświetlić numery dla wszystkich działek
Pozdrawiam Jurek B.

Daro
____
____
Posty: 134
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: WMS - pobranie nr działki

Post autor: Daro » niedziela, 18 marca 2012, 22:22

ta opcja jest pod prawym przyciskiem? cos nie moge znalezc..

z gory dziekuje za pomoc Panie Jerzy

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6395
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: WMS - pobranie nr działki

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 19 marca 2012, 11:55

Ikonka "Przenieś na mapę" (czerwona strzałka na białym prostokącie) w oknie bazy danych
Pozdrawiam Jurek B.

Daro
____
____
Posty: 134
Rejestracja: sobota, 9 stycznia 2010, 09:47

Re: WMS - pobranie nr działki

Post autor: Daro » poniedziałek, 19 marca 2012, 18:47

cos mi to nie dziala poprawnie.. nie ma zadnego efektu wykonania tego polecenia co Pan pisał.
Raz tylko pojawiło sie "True" zamiast numeru.

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2757
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: WMS - pobranie nr działki

Post autor: FaFaL » poniedziałek, 19 marca 2012, 19:00

Ta funkcja przenosi na mapę wartości z wskazanej kolumny więc po pokazaniu się okna bazy danych proszę kliknąć na numer dowolnej działki i dopiero wtedy kliknąć na ikonkę białej kartki z czerwoną strzałką, a po rozwinięciu się trzech opcji wyboru proszę wskazać aby wstawił opis dla wszystkich obiektów.
Pozdrawiam Rafał Kocierz

ODPOWIEDZ