Strona 2 z 2

Re: problem z WMS

: środa, 15 maja 2013, 09:52
autor: Metias
aha, i wszystko jasne... :/

Re: problem z WMS

: piątek, 26 stycznia 2018, 11:02
autor: marcinn
Witam. Mam problem z Pracą w trybie online usługi WMS. Chciałem, żeby działki z geoportalu pokazywały mi się na bieżąco, ale po włączeniu trybu online nic się nie pokazuje. Usługa się minimalizuje, niby wszystko ok, ale działki się nie pokazują. Czy reszcie działa ta funkcja?

Re: problem z WMS

: piątek, 26 stycznia 2018, 11:33
autor: Wojtek P.
Działa. (przynajmniej geoportal). Proszę wysłać mi na serwis projekt to mogę sprawdzić

Re: problem z WMS

: wtorek, 18 września 2018, 11:01
autor: zwierz84
Witam
Mam problem z pobieraniem zdjęć przez opcję WMS.
A mianowicie...wybieram zakres, daję "Pobierz ortofotomapę"...mieli się widać postęp.
I teraz po pobraniu są dwie opcje które się dzieją:
1. nie ma żadnych zdjęć i nie pojawiła się warstwa "geoportal..."
2. odświeżam mapę, wiesza się program...wyskakuje błąd po czym pojawia się jedna ze zdjęć. Daję znowu pobieranie...idzie od ręki...odświeżam i znowu to samo. Jak pobieram 6 zdjęć to dla każdego zdjęcia muszę przechodzić tą samą procedurę.
Tryb online w ogóle nie działa.
Pozdrawiam

Re: problem z WMS

: wtorek, 18 września 2018, 11:11
autor: Jurek B.
Proszę sprawdzić czy są włączone te ustawienia, ponadto proszę raz usunąć pliki rastermanager.* z katalogu C-GEO\BIN.
Jeśli będzie miał Pan potem problemy z WMS - proszę o kontakt z naszym serwisem. Pomożemy online.

Re: problem z WMS

: wtorek, 18 września 2018, 13:32
autor: zwierz84
Na razie działa. Dzięki za pomoc

Re: problem z WMS

: środa, 6 lutego 2019, 01:05
autor: marcinn
Witam. Nie uruchamia mi się praca w trybie online poniższego wms

http://geoportal.powiat.oswiecim.pl/isd ... dp.dll/wms

Jeszcze jakiś czas temu wszystko działało (może ze 2-3 miesiące temu). U was też nie działa? Poniżej podaję punkt w obszarze
X= 5546479.74
Y= 6585910.17

Re: problem z WMS

: środa, 6 lutego 2019, 09:50
autor: Wojtek P.
działa

Re: problem z WMS

: środa, 6 lutego 2019, 09:52
autor: Wojtek P.
A takie mam ustawienia:

Re: problem z WMS

: środa, 6 lutego 2019, 23:52
autor: marcinn
Ustawienia mam takie same. Windows 10 bez żadnego antywirusa.
Próbowałem jeszcze ustawić w dla katalogu C-GEO prawy klawisz myszki > Właściwości > Zakładka Zabezpieczenia - uprawnienia dla Systemu i użytkowników - Pełna kontrola - Zezwalaj.
Ale przy tej operacji mam odmowę dostępu. Może to być przyczyną? Rastry pobierają mi się normalnie, "geoportal kataster" też chodzi, tylko ten wms powiatowy mi się nie odpala. A kiedyś nie miałem problemu. Robiłem reinstalacje systemu i może zapomniałem o czymś? C-Geo uruchamiam jako administrator

Re: problem z WMS

: czwartek, 7 lutego 2019, 09:36
autor: grzes
A jakie sa objawy nie dzialania? W oknie WMS pojawia sie żółty trójkąt? Na pewno to samo odwzorowanie wybrane? Nazwy warstw są te same?

Re: problem z WMS

: czwartek, 7 lutego 2019, 13:35
autor: marcinn
Wszystkie dane z tabelki wms mam identyczne, odwzorowanie to samo, układ mapy wybrany 2000/18. Po uruchomieniu w lewym dolnym rogu normalnie pojawia się ikonka WMS (bez żółtego trójkąta), ale mimo wszystko podkład się nie pojawia. Wydaje mi się, że po którejś z wcześniejszych aktualizacji się tak stało, bo w programie nic nie zmieniałem, ani w ustawieniach systemu, a od dłuższego czasu nie działa

Re: problem z WMS

: czwartek, 7 lutego 2019, 13:49
autor: Jurek B.
Może uda się pomóc online - proszę o tel. na komórkę w Pomoc - O Programie

Re: problem z WMS

: środa, 17 kwietnia 2019, 08:59
autor: marcinn
Od dłuższego czasu przy próbie włączenia wms z planem miejscowym otrzymuję poniższy komunikat. Co to może być?
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (13.89 KiB) Przejrzano 1511 razy

Re: problem z WMS

: środa, 17 kwietnia 2019, 09:37
autor: trazja
Jeśli chodzi o Krajową Integrację MPZP to GUGiK zmienił adres usługi na http://integracja.gugik.gov.pl/cgi-bin/ ... strzennego - trzeba podmienić sobie w kliencie WMS lub poczekać na aktualizację C-GEO, w której będzie już zmieniony adres na nowy.