edycja MZ - zgubiony przycisk

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 229
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

edycja MZ - zgubiony przycisk

Post autor: walklim » piątek, 24 maja 2013, 14:47

witam mam problem z wkreśleniem opisu przewodów, postepuję zgodnie z filmem:http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ehIxC_F9MI i po wypełnieniu danych dot. rysowanego przewodu nie mogę przejść do formularza etykiety obiektu ponieważ nie ma przycisku "ZAMKNIJ" który wciska operator na "YouTubie".

Obrazek
pozdrawiam Waldek Klimek

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2685
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: edycja MZ - zgubiony przycisk

Post autor: FaFaL » piątek, 24 maja 2013, 15:54

a to okienko samo wyskoczyło po narysowaniu przewodu, czy może Waldku nacisnąłeś na niego przy aktywnej ikonce "i" ?
Trzeba w opcjach włączyć poniższy przełącznik
Zrzut ekranu 2013-05-24 o 16.08.10.png
Zrzut ekranu 2013-05-24 o 16.08.10.png (9.61 KiB) Przejrzano 805 razy
Automatycznie po narysowaniu obiektu pojawi się :
Zrzut ekranu 2013-05-24 o 16.06.51.png
Zrzut ekranu 2013-05-24 o 16.06.51.png (20.53 KiB) Przejrzano 805 razy
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 229
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: edycja MZ - zgubiony przycisk

Post autor: walklim » piątek, 24 maja 2013, 16:25

a działa, taki mały knefel schowany miedzy ustawieniami mapy ... dzięki !
pozdrawiam Waldek Klimek

geobar
____
____
Posty: 204
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 08:49

Re: edycja MZ - zgubiony przycisk

Post autor: geobar » piątek, 24 maja 2013, 16:57

U mnie pomimo włączenia tej opcji okienko nie otwiera się?

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2685
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: edycja MZ - zgubiony przycisk

Post autor: FaFaL » sobota, 25 maja 2013, 02:09

Możliwe przyczyny
1. nie majowa wersja programu
2. mapa założona starszym szablonem niż majowy
3. zestaw kodów jest inny niż mapa zasadnicza
Pozdrawiam Rafał Kocierz

ODPOWIEDZ