Uwaga włamanie.

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
zbigniew
_____
_____
Posty: 410
Rejestracja: wtorek, 22 marca 2005, 09:26

Uwaga włamanie.

Post autor: zbigniew » czwartek, 11 lipca 2013, 16:22

Uwaga. Dziś udało mi się zmienić , włamać się do zablokowanego punktu.
Tabela - zaznaczone punkty - translacja . Tu udało mi się zmienić wspolrzedne zablokowanego punktu w tabeli oraz wstawić punktom zadaną wysokość. Autoalarm nie zadziałał. :D
Pozdrawiam Zbigniew P.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2285
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Uwaga włamanie.

Post autor: grzes » czwartek, 11 lipca 2013, 17:00

Ale mnie ten tytul wystraszyl :shock:
Ta translacja byla robiona z opcją dla całej mapy? Dla tej opcji z premedytacja nie sprawdzam blokowanych. Ale moze to bledne zalozenie.
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
zbigniew
_____
_____
Posty: 410
Rejestracja: wtorek, 22 marca 2005, 09:26

Re: Uwaga włamanie.

Post autor: zbigniew » czwartek, 11 lipca 2013, 17:37

To było z poziomu tabeli. Np mam dwa zaznaczone punkty w tabeli jeden z kłódką, drugi bez. Używając:
Tabela >>zaznaczone punkty ...>>>Translacja >>> do pola "H" wstaw wartość zmieniam w tabeli H i dl punktu z kłódką i dla punktu bez kłódki. Dzieje się tak gdy w miejscu wyboru"Dotyczy" zaznaczę"całej mapy".
Wydaje mi się ,ze skoro punkt ma kłódeczkę , to w żaden sposób nie powinno się dać go modyfikować, aż do momentu , gdy kłódkę zdejmiemy. Może ktoś przetestuje ten element i zechce się wypowiedzieć :D
Pozdrawiam Zbigniew P.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2285
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Uwaga włamanie.

Post autor: grzes » czwartek, 11 lipca 2013, 19:15

Tak jak pisalem w tej opcji "całej mapy" blokowanie jest pominiete swiadomie. Opcja ingeruje w napisy, linie i punkty. I jakos wydaje mi sie ze powinna jechac po calosci. Zeby np gdy przesuwamy calosc nie zostaly jakies punkty w zupelnie innym rejonie.
pozdrawiam
grzes

ODPOWIEDZ