Problem z tif+taf
Problem z tif+taf
Mam problem z C-Raster a mianowicie po skalibrowaniu rastrów w C-Geo i przetworzeniu ich w c-raster do tif+taf lub tif+tfw i odczytaniu w programie CadRaset mapy są poprzesuwane i nie pasują do ramek sekcji. Zaznaczam że mapy w c-geo pasują idealnie do ramek sekcji.Proszę o pomoc
- Załączniki
-
- bez tytułu2.JPG (77.5 KiB) Przejrzano 10942 razy
-
- bez tytułu 1.JPG (104.37 KiB) Przejrzano 10942 razy
Nie stwierdzono przesunięcia
Dzień dobry,
spróbowaliśmy odtworzyć u siebie opisaną sytuację i nie udało nam się uzyskać takiego błędnego przesunięcia rastra jak opisano.
Proszę o przysłanie próbki tych skalibrowanych w C-Geo rastrów z plikami tif i taf na adres jm@geo.pl , to zobaczymy jak to u nas wygląda..
Może wypowiedzą się inni użytkownicy programu CADRaster ?
Jacek
spróbowaliśmy odtworzyć u siebie opisaną sytuację i nie udało nam się uzyskać takiego błędnego przesunięcia rastra jak opisano.
Proszę o przysłanie próbki tych skalibrowanych w C-Geo rastrów z plikami tif i taf na adres jm@geo.pl , to zobaczymy jak to u nas wygląda..
Może wypowiedzą się inni użytkownicy programu CADRaster ?
Jacek
Re: Problem z tif+taf
wiadomo w czym tkwił problem?
próbuję za pomocą C-Raster przekonwertować tif+tfw na tif+taf i wczytać go do CadRastra.
Niestety nie wczytuje się poprawnie.
poradziłem sobie poprzez wczytanie do cadrastra plików tif+tfw, ale konwertowanie w C-Raster coś nie działa dobrze..
próbuję za pomocą C-Raster przekonwertować tif+tfw na tif+taf i wczytać go do CadRastra.
poradziłem sobie poprzez wczytanie do cadrastra plików tif+tfw, ale konwertowanie w C-Raster coś nie działa dobrze..
Może jest problem z obrotem rastra .. ale przecież CadRaster potrafi odczytywać również tfw - ewentualnie w opcjach trzeba mu zaznaczyć aby je odczytywał.
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Nie kojarzę już tego problemu, ale może proszę pobrać na wszelki wypadek aktualnie dostępną instalację C-Rastra z naszej www. Przy instalacji trzeba wskazać katalog instalacji obecnej wersji (najczęściej C-GEO).Daro pisze:wiadomo w czym tkwił problem?
Pozdrawiam Jurek B.