Re: PDF
Przeprowadzilem troche testów i mam takie spostrzezenie zeby sprawdzić czy w rejestrze jest sciezka do biblioteki GhostScripta:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GPL Ghostscript\8.71]
"GS_DLL"="C:\\Program Files\\gs\\gs8.71\\bin\\gsdll32.dll"
Brak tej sciezki uniemozliwia konwersję PDF-a
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GPL Ghostscript\8.71]
"GS_DLL"="C:\\Program Files\\gs\\gs8.71\\bin\\gsdll32.dll"
Brak tej sciezki uniemozliwia konwersję PDF-a
pozdrawiam
grzes
grzes
Witam,
Jezeli są kłopoty z wczytywaniem PDF-ów to warto spróbować doinstalowania tych plików. Może ich brakować w systemie zwłaszcza jeśli nie był instalowany SP3 w Windows XP.
Podziękowania dla marioo za pomoc w namierzeniu problemu.
Jezeli są kłopoty z wczytywaniem PDF-ów to warto spróbować doinstalowania tych plików. Może ich brakować w systemie zwłaszcza jeśli nie był instalowany SP3 w Windows XP.
Podziękowania dla marioo za pomoc w namierzeniu problemu.
pozdrawiam
grzes
grzes
To prawidlowy objaw - skoro jest ghostscript i convert dziala również to nie bardzo mam pomysł co dalej. Niestety nie mamy pod reka win2000 zeby potestować czy jest to kwestia systemu.grad pisze:Win 2000 SP 4.
Convert.exe uruchamia się bez komunikatu.
Otwiera się okno, przewija treść w nim i znika.
pozdrawiam
grzes
grzes
Znów mam problem z wczytaniem PDFa. W międzyczasie zmieniłem komputer i teraz mam system WIN7 64, zainstalowany GHOSTSCRIPT (gs904w64.exe), sciągnięte pliki z linku podanego wyżej przez Grzesia i nie chce działać. W rejestrze znalazłem tylko to co na zdjęciu. Czy ktoś mógłby pomóc?
- Załączniki
-
- Bez tytułu.png (15.44 KiB) Przejrzano 20363 razy
Pozdrawiam
Proszę sprawdzić czy Ghostscript jest zainstalowany jako program 32bit czy 64bit - np. poprzez sprawdzenie katalogu ProgramFiles(x86) - cz jest tam katalog gs, czy w katalogu ProgramFiles - czytałem na różnych forach o tym i wydaje mi się że powinno to być zainstalowane jako wersja 32bit.
Pozdrawiam Jurek B.
-
- ____
Czy mógłby, ktoś mnie poinstrułowac krok po kroku co zrobić, żeby móc wpasowywać pdf. Ściągnołem wszystkie pliki z tego wątku i niestety nadal nie mogę wpasować pdf
PDF się nie wpasowuje - można go wczytać do Crastra, potem zapisać jako TIFF i tifa już wpasować.Czy mógłby, ktoś mnie poinstrułowac krok po kroku co zrobić, żeby móc wpasowywać pdf. Ściągnołem wszystkie pliki z tego wątku i niestety nadal nie mogę wpasować pdf
Pozdrawiam Jurek B.
-
- ____
Ok i wszystko jasne. Dziękuję
Po awarii komputera mam problem z wczytaniem PDF. Kiedyś pomogły pliki które trzeba było ściągnąć ze strony microsoftu (post z 12.04.2010). Teraz strona jest niedostępna. Może ktoś pamięta nazwy tych plików lub też gdzie je odszukać. Będę wdzięczny za pomoc.