PDF

Uwagi i problemy związane z programem (modułem) C-Raster
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2465
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: PDF

Post autor: grzes » piątek, 9 kwietnia 2010, 15:37

Chcialbym pomoc ale na etapie w którym wywołuję komunikację z Ghost Scriptem tracę nad tym kontrolę - poszperam jeszcze czy jakoś można zdiagnozowac przyczynę kłopotów
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2465
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: PDF

Post autor: grzes » piątek, 9 kwietnia 2010, 18:15

Przeprowadzilem troche testów i mam takie spostrzezenie zeby sprawdzić czy w rejestrze jest sciezka do biblioteki GhostScripta:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\GPL Ghostscript\8.71]
"GS_DLL"="C:\\Program Files\\gs\\gs8.71\\bin\\gsdll32.dll"

Brak tej sciezki uniemozliwia konwersję PDF-a
cr.gif
cr.gif (7.55 KiB) Przejrzano 10971 razy
pozdrawiam
grzes

marioo
VIP
VIP
Posty: 1038
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: PDF

Post autor: marioo » sobota, 10 kwietnia 2010, 08:06

Jak i gdzie sprawdzić czy jest ta ścieżka?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6659
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: PDF

Post autor: Jurek B. » sobota, 10 kwietnia 2010, 22:21

Na pulpicie przycisk Start - Uruchom - wpisać regedit
Pozdrawiam Jurek B.

marioo
VIP
VIP
Posty: 1038
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: PDF

Post autor: marioo » poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 08:33

Jest:
Załączniki
1.JPG
1.JPG (13.93 KiB) Przejrzano 10897 razy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2465
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: PDF

Post autor: grzes » poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 12:14

Witam,
Jezeli są kłopoty z wczytywaniem PDF-ów to warto spróbować doinstalowania tych plików. Może ich brakować w systemie zwłaszcza jeśli nie był instalowany SP3 w Windows XP.

Podziękowania dla marioo za pomoc w namierzeniu problemu.
pozdrawiam
grzes

Przemo
_
_
Posty: 1
Rejestracja: poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 14:11

Re: PDF

Post autor: Przemo » poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 14:16

Witam,
miałem ten sam problem co kolega "marioo" i po doinstalowaniu plików wskazanych przez "grzes" wszystko działa.

Podziękowania i pozdrawiam
Przemo

lfLF
____
____
Posty: 220
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 17:33

Re: PDF

Post autor: lfLF » poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 16:36

Potwierdzam. Po instalacji pliku podanego przez GRZESIA, wszystko jest OK. Mimo że, miałem SP3 w Windows XP.
Z poważaniem FL
Z poważaniem flFL

Zbyszek_Gr.
____
____
Posty: 211
Rejestracja: niedziela, 20 marca 2005, 14:36
Lokalizacja: Bydgoszcz

Re: PDF

Post autor: Zbyszek_Gr. » poniedziałek, 12 kwietnia 2010, 18:04

Potwierdzam - teraz jest wszysko Ok !
Pozdrawiam - Zbigniew Gruszczyński (Bydgoszcz)

grad
__
__
Posty: 15
Rejestracja: poniedziałek, 21 marca 2005, 19:47

Re: PDF

Post autor: grad » wtorek, 13 kwietnia 2010, 11:06

Witam,
Win 2000 pomimo doinstalowania plików wskazanych przez "grzes" dalej nie działa.
W rejestrze ścieżka podana jest.
Pozdrawiam
Jan

grad
__
__
Posty: 15
Rejestracja: poniedziałek, 21 marca 2005, 19:47

Re: PDF

Post autor: grad » wtorek, 13 kwietnia 2010, 11:39

Win 2000 SP 4.
Convert.exe uruchamia się bez komunikatu.
Otwiera się okno, przewija treść w nim i znika.
Jan

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2465
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: PDF

Post autor: grzes » środa, 14 kwietnia 2010, 11:54

grad pisze:Win 2000 SP 4.
Convert.exe uruchamia się bez komunikatu.
Otwiera się okno, przewija treść w nim i znika.
To prawidlowy objaw - skoro jest ghostscript i convert dziala również to nie bardzo mam pomysł co dalej. Niestety nie mamy pod reka win2000 zeby potestować czy jest to kwestia systemu.
pozdrawiam
grzes

Zbysiu
_____
_____
Posty: 289
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 20:56

Re: PDF

Post autor: Zbysiu » poniedziałek, 11 października 2010, 10:16

A czy jest możliwość żeby PDFy było można wczytywać bezpośrednio do modułu wpasowania rastra?

marioo
VIP
VIP
Posty: 1038
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: PDF

Post autor: marioo » czwartek, 8 września 2011, 12:18

Znów mam problem z wczytaniem PDFa. W międzyczasie zmieniłem komputer i teraz mam system WIN7 64, zainstalowany GHOSTSCRIPT (gs904w64.exe), sciągnięte pliki z linku podanego wyżej przez Grzesia i nie chce działać. W rejestrze znalazłem tylko to co na zdjęciu. Czy ktoś mógłby pomóc?
Załączniki
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (15.44 KiB) Przejrzano 10050 razy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6659
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: PDF

Post autor: Jurek B. » czwartek, 8 września 2011, 15:25

U mnie w WIN7/64 jest dla atrybutu Text taka wartość: 162 100 673 655
może to pomoże
Pozdrawiam Jurek B.

marioo
VIP
VIP
Posty: 1038
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: PDF

Post autor: marioo » czwartek, 8 września 2011, 15:47

niestety nie pomaga
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6659
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: PDF

Post autor: Jurek B. » czwartek, 8 września 2011, 21:09

Proszę sprawdzić czy Ghostscript jest zainstalowany jako program 32bit czy 64bit - np. poprzez sprawdzenie katalogu ProgramFiles(x86) - cz jest tam katalog gs, czy w katalogu ProgramFiles - czytałem na różnych forach o tym i wydaje mi się że powinno to być zainstalowane jako wersja 32bit.
Pozdrawiam Jurek B.

marioo
VIP
VIP
Posty: 1038
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: PDF

Post autor: marioo » piątek, 9 września 2011, 07:43

Mam go w katalogu ProgramFiles, wiec chyba zainstalował się dobrze.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6659
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: PDF

Post autor: Jurek B. » piątek, 9 września 2011, 09:33

No właśnie to oznacza, że jest to wersja 64bit Ghostscripta - ja bym tą zdeinstalował i zainstalował wersje 32bit - u mnie właśnie tak jest zrobione i działa
Pozdrawiam Jurek B.

marioo
VIP
VIP
Posty: 1038
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: PDF

Post autor: marioo » piątek, 9 września 2011, 10:15

Brawo, udało się, pomogło, działa. Dziękuję.
Pozdrawiam

bartek1122
____
____
Posty: 241
Rejestracja: sobota, 25 grudnia 2010, 11:06

Re: PDF

Post autor: bartek1122 » wtorek, 15 listopada 2011, 14:02

Czy mógłby, ktoś mnie poinstrułowac krok po kroku co zrobić, żeby móc wpasowywać pdf. Ściągnołem wszystkie pliki z tego wątku i niestety nadal nie mogę wpasować pdf :(

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6659
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: PDF

Post autor: Jurek B. » wtorek, 15 listopada 2011, 14:25

Czy mógłby, ktoś mnie poinstrułowac krok po kroku co zrobić, żeby móc wpasowywać pdf. Ściągnołem wszystkie pliki z tego wątku i niestety nadal nie mogę wpasować pdf
PDF się nie wpasowuje - można go wczytać do Crastra, potem zapisać jako TIFF i tifa już wpasować.
Pozdrawiam Jurek B.

bartek1122
____
____
Posty: 241
Rejestracja: sobota, 25 grudnia 2010, 11:06

Re: PDF

Post autor: bartek1122 » wtorek, 15 listopada 2011, 15:24

Ok i wszystko jasne. Dziękuję :D

GEOBITSW
__
__
Posty: 20
Rejestracja: poniedziałek, 14 sierpnia 2006, 08:14

Re: PDF

Post autor: GEOBITSW » wtorek, 28 października 2014, 18:14

Po awarii komputera mam problem z wczytaniem PDF. Kiedyś pomogły pliki które trzeba było ściągnąć ze strony microsoftu (post z 12.04.2010). Teraz strona jest niedostępna. Może ktoś pamięta nazwy tych plików lub też gdzie je odszukać. Będę wdzięczny za pomoc.

energeo
VIP
VIP
Posty: 962
Rejestracja: sobota, 19 marca 2005, 01:14

Re: PDF

Post autor: energeo » wtorek, 28 października 2014, 18:44

pozdrawiam
wini

ODPOWIEDZ