Strona 2 z 2

Re: Kalibracja w c-raster

: sobota, 19 grudnia 2015, 10:06
autor: bstok
aktualna wersja programu... nie ma pliku kal bo nie robi wpasowania..pasek postępu dochodzi do ok 70 % a następnie wyskakuje wcześniej zamieszczony przeze mnie komunikat. wiec jest tylko plik tiff, żadnego pliku tiff nie chce wpasowac.

Re: Kalibracja w c-raster

: poniedziałek, 21 grudnia 2015, 09:57
autor: Wojtek P.
Witam
Nie mam od klientów takich informacji (a aktualizowany był już jakiś czas temu). Jaki komunikat wyskakuje?
Proszę pobrać i przeinstalować program STĄD. Jak nadal będzie problem proszę wysłać mi taki raster na serwis

Re: Kalibracja w c-raster

: poniedziałek, 21 grudnia 2015, 13:43
autor: grzes
Plik o nazwie: nazwa_pliku_tiff.kal to plik z punktami wpasowania - powinien sie zapisywac niezaleznie od tego czy wykona sie wpasowanie czy nie

Re: Kalibracja w c-raster

: poniedziałek, 21 grudnia 2015, 14:17
autor: Jurek B.
bstok pisze:aktualna wersja programu... nie ma pliku kal bo nie robi wpasowania..pasek postępu dochodzi do ok 70 % a następnie wyskakuje wcześniej zamieszczony przeze mnie komunikat. wiec jest tylko plik tiff, żadnego pliku tiff nie chce wpasowac.
A uprawnienia do zapisu/modyfikacji plików w katalogu gdzie jest raster - są?
Proszę sprawdzić według tych wskazówek:

Re: Kalibracja w c-raster

: poniedziałek, 21 grudnia 2015, 15:17
autor: bstok
program zaktualizowany, uprawnienia zapisu i modyfikacji ustawione wg wskazówek. Przesyłam plik.. Wyświetla się taki komunikat:

Re: Kalibracja w c-raster

: poniedziałek, 25 stycznia 2016, 16:32
autor: piotr j.
Potwierdzam.

U mnie też taki komunikat się pojawia, tj "Wystąpił problem z kalibracją rastra - plik wynikowy nie został utworzony".

Upgrade c-geo ze starszej wersji wraz z modułem c-rastra zakupiony został przez mojego szefa pod koniec grudnia 2015r. Pracuję jeszcze na Windows XP.

Re: Kalibracja w c-raster

: poniedziałek, 25 stycznia 2016, 17:06
autor: k_batura
Piotr, a zastosowałeś się do wskazówek 2 posty wyżej?

Re: Kalibracja w c-raster

: poniedziałek, 25 stycznia 2016, 19:09
autor: grzes
Prosze wyslac na grzes małpa xgeo.pl tif i plik .kal - sprawdze u siebie

Re: Kalibracja w c-raster

: poniedziałek, 25 stycznia 2016, 22:44
autor: piotr j.
k_batura » poniedziałek, 25 stycznia 2016, 16:06
Piotr, a zastosowałeś się do wskazówek 2 posty wyżej?
Tak, u siebie na Win 8.1 mam takie ustawienia i problem się powtarza.

W pracy na Win XP muszę jeszcze popatrzeć na ustawienia.
grzes » poniedziałek, 25 stycznia 2016, 18:09
Prosze wyslac na grzes małpa xgeo.pl tif i plik .kal - sprawdze u siebie
Wysłałem pliki.

Zauważyłem, przeglądając plik kal, że pod poz 5 (wsp y rastra) jest inna wartość, niż ta, która wyświetla się w tabelce w programie c-raster. Może to będzie wskazówką.

Re: Kalibracja w c-raster

: wtorek, 26 stycznia 2016, 16:33
autor: piotr j.
Wgranie nowego pliku instalacyjnego c-raster rozwiązało problem.