Wymiana punktów z AutoCad

W tym dziale zamieszczamy informacje o nowych wtyczkach. Można tu uzyskać pomoc na temat działania wtyczek
janek
______
______
Posty: 580
Rejestracja: poniedziałek, 21 marca 2005, 19:37

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: janek » piątek, 24 lutego 2012, 08:39

Dziękuję bardzo i pozdrawiam
Janek B.

szymon_bernat
_
_
Posty: 6
Rejestracja: wtorek, 28 sierpnia 2012, 12:53

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: szymon_bernat » wtorek, 28 sierpnia 2012, 13:01

Proszę o pomoc potrzebuję wtyczkę aby wysyłać pkt z opisem wysokości a nie potrafię tego zmienić czy mogę prosić taki o taki plik i gdzie go podrzucić. na email biuro@geo-tech.org

szymon_bernat
_
_
Posty: 6
Rejestracja: wtorek, 28 sierpnia 2012, 12:53

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: szymon_bernat » piątek, 31 sierpnia 2012, 21:09

Czy naprawdę nie mogę liczyć na pomoc ?

Awatar użytkownika
k_batura
____
____
Posty: 123
Rejestracja: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 14:25
Lokalizacja: Wilkowo

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: k_batura » sobota, 1 września 2012, 06:46

Możesz liczyć.
Nie rozumiemy Twojego pytania!

szymon_bernat
_
_
Posty: 6
Rejestracja: wtorek, 28 sierpnia 2012, 12:53

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: szymon_bernat » niedziela, 2 września 2012, 00:53

Potrzebuję wtyczkę aby wysyłać punkty z numerem i opisem wysokości do Autocada i nie potrafię tego zrobić dlatego pisałem że proszę o pomoc.

łukasz B.
__
__
Posty: 15
Rejestracja: wtorek, 24 maja 2011, 21:10

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: łukasz B. » niedziela, 2 września 2012, 20:11

Ja robię tak..
plik->eksport do dxf->w opcjach zaznaczam wysyłaj jako bloki nr i h.
W cadzie masz wtedy zbiór punktów z opisem jako blok.

szymon_bernat
_
_
Posty: 6
Rejestracja: wtorek, 28 sierpnia 2012, 12:53

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: szymon_bernat » poniedziałek, 3 września 2012, 10:53

Używając wtyczki jest łatwiej i można dodawać punkty z kolejnego pomiaru, przy obsługach jest to pomocne.

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 229
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: walklim » poniedziałek, 3 września 2012, 13:13

witam, można użyć wtyczki PunktyCad wystarczy
utworzyć plik txt :

NR X Y H H

zmodyfikowac blok jaki ma być wstawiany do rysunku CAD tzn. ustawić mu widoczny atrybut "kod". uruchomić wtyczkę bez c-geo.
pozdrawiam Waldek Klimek

szymon_bernat
_
_
Posty: 6
Rejestracja: wtorek, 28 sierpnia 2012, 12:53

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: szymon_bernat » poniedziałek, 3 września 2012, 15:46

Proszę podeślij mi ten plik na adres email bo mi to nie chce działać ( masz u mnie dobre piwo za to ).
Chce to używać z cgeo tak jak wtyczkę z numerami punktu.
TYLKO podasz mi to w emailu gdzie je wysłać . :D
geo-tech@o2.pl

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 229
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: walklim » środa, 5 września 2012, 22:22

poszła na maila ta sama zmodyfikowana wtyczka i blok PIK_WY. działa pod AutoCad-em,
pozdrawiam Waldek Klimek

szymon_bernat
_
_
Posty: 6
Rejestracja: wtorek, 28 sierpnia 2012, 12:53

Re: Wymiana punktów z AutoCad

Post autor: szymon_bernat » czwartek, 6 września 2012, 15:23

DZIĘKI gdzie odesłać PODZIĘKOWANIE :D podaj w emailu . Na miedzianą ???

Awatar użytkownika
walklim
____
____
Posty: 229
Rejestracja: wtorek, 19 grudnia 2006, 01:32
Lokalizacja: Sosnowiec
Kontakt:

Skala rysunku dwg

Post autor: walklim » czwartek, 18 lutego 2016, 12:13

Pod starym linkiem http://www.pocketspog.republika.pl/zas/PunktyCAD.zip umieściłem wtyczkę przystosowaną do pracy na projektach budowlanych w centymetrach/milimetrach z początkiem układu gdzieś w kosmosie. pracuje w aktualnym układzie rysunku. zamiast przesuwać , przeskalowywać itd wystarczy założyć własny układ współrzędnych LUW i w nim pracować. Dla rysunku w centymetrach Skala liniowa = 100.
Obrazek
pozdrawiam Waldek Klimek

ODPOWIEDZ