Nowa zmienna

Dyskusje na temat i możliwość umieszczenia własnych plików definicji linii, szablonów, formularzy
radeck
___
___
Posty: 57
Rejestracja: środa, 8 lutego 2012, 11:19

Nowa zmienna

Post autor: radeck »

Witam.
Czy da się wprowadzić nową zmienną "jednostka ewidencyjna" obok takich jak gmina, Id obrębu, itd gdyż żądają u mnie podawania nazwy tej jednostki na wszystkich formularzach. Można się zadowolić "gmina" ale czasami to się nie pokrywa.
I jak by to było możliwe to nie tylko w formularzach, ale również w edytorze szablonów.
Pozdrawiam.
Radek Lato
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7590
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Nowa zmienna

Post autor: Jurek B. »

Witam, ok, w wersji testowej wprowadziliśmy:
- dla edytora raportów w menu Wstaw - jednostka ewidencyjna
- dla fomularzy mapowych trzeba wprowadzić kod: $pJedn_ewid
Pozdrawiam Jurek B.
radeck
___
___
Posty: 57
Rejestracja: środa, 8 lutego 2012, 11:19

Re: Nowa zmienna

Post autor: radeck »

Dziękuję :)
kokos147
_
_
Posty: 4
Rejestracja: wtorek, 9 października 2012, 16:59

Re: Nowa zmienna

Post autor: kokos147 »

Czy jest dostępna zmienna dla identyfikatora jednostki ewidencyjnej? $pNr_Teryt wstawia numer razemz numerem obrębu
jergeo
__
__
Posty: 17
Rejestracja: czwartek, 27 stycznia 2022, 09:37

Re: Nowa zmienna

Post autor: jergeo »

Czy jest dostępna zmienna w formacie FR3 dla działek? np. [$działka]? Chodzi o edytowanie szablonu np. szkicu czy mdcp, mam wszystkie potrzebne kody oprócz działki.
Czy jest dostępna zmienna w formacie FR4 dla celu pracy? np. [rodzaj_pracy]? Chodzi o edycję metryczki dla operatu, mam wszystkie potrzebne kody oprócz rodzaju pracy.

Używam takich kodów:
http://softline.geo.pl/wiki/index.php?t ... nowiskowej
http://softline.geo.pl/wiki/index.php?t ... edytor_v.2
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7590
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Nowa zmienna

Post autor: Jurek B. »

jergeo pisze: czwartek, 27 stycznia 2022, 14:54 Czy jest dostępna zmienna w formacie FR3 dla działek? np. [$działka]? Chodzi o edytowanie szablonu np. szkicu czy mdcp, mam wszystkie potrzebne kody oprócz działki.
Czy jest dostępna zmienna w formacie FR4 dla celu pracy? np. [rodzaj_pracy]? Chodzi o edycję metryczki dla operatu, mam wszystkie potrzebne kody oprócz rodzaju pracy.

Używam takich kodów:
http://softline.geo.pl/wiki/index.php?t ... nowiskowej
http://softline.geo.pl/wiki/index.php?t ... edytor_v.2
W FR3 można skorzystać z numeru działki, jeśli jest dodane w danych projektu (zakładka Więcej), gdy to pole nazywa się tam Nr działki, wówczas należy zastosować zmienną: [$pNr działki]
Co do edycji metryki operatu, to rodzaj pracy można tam dodać pod zmienną: [rodzaj]
Pozdrawiam Jurek B.
jergeo
__
__
Posty: 17
Rejestracja: czwartek, 27 stycznia 2022, 09:37

Re: Nowa zmienna

Post autor: jergeo »

Chcę, żeby w formularzu uzupełniało mi pole: data rozpoczęcia prac (pobrana z daty wpisywanej w Geoorganizerze). Używałem kodu [$pDData], ale najwidoczniej zaciąga datę, kiedy admin założył robotę w GeoOrganizerze, a ta data może być różna od daty rozpoczęcia roboty. Czy jest kod na zaciąganie daty rozpoczęcia prac z Geoorganizera?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7590
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Nowa zmienna

Post autor: Jurek B. »

jergeo pisze: czwartek, 10 lutego 2022, 10:06 Chcę, żeby w formularzu uzupełniało mi pole: data rozpoczęcia prac (pobrana z daty wpisywanej w Geoorganizerze). Używałem kodu [$pDData], ale najwidoczniej zaciąga datę, kiedy admin założył robotę w GeoOrganizerze, a ta data może być różna od daty rozpoczęcia roboty. Czy jest kod na zaciąganie daty rozpoczęcia prac z Geoorganizera?
W aktualnej wersji testowej wprowadziliśmy już pobieranie daty zakończenia z pracy do danych projektu (aby się pokazała, należy ponownie powiązać taką pracę z projektem).
Co do daty rozpoczęcia to na razie nie ma takie możliwości, ale jeśli się uda zrobić - dam znać.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7590
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Nowa zmienna

Post autor: Jurek B. »

Jurek B. pisze: czwartek, 10 lutego 2022, 11:00
jergeo pisze: czwartek, 10 lutego 2022, 10:06 Chcę, żeby w formularzu uzupełniało mi pole: data rozpoczęcia prac (pobrana z daty wpisywanej w Geoorganizerze). Używałem kodu [$pDData], ale najwidoczniej zaciąga datę, kiedy admin założył robotę w GeoOrganizerze, a ta data może być różna od daty rozpoczęcia roboty. Czy jest kod na zaciąganie daty rozpoczęcia prac z Geoorganizera?
W aktualnej wersji testowej wprowadziliśmy już pobieranie daty zakończenia z pracy do danych projektu (aby się pokazała, należy ponownie powiązać taką pracę z projektem).
Co do daty rozpoczęcia to na razie nie ma takie możliwości, ale jeśli się uda zrobić - dam znać.
W wersji testowej jest już także obsługa daty rozpoczęcia z GeoOrganizera/e-operatu w danych projektu C-GEO - trzeba dodać do zmiennych projektu pole: Data rozpoczęcia
Pozdrawiam Jurek B.
jergeo
__
__
Posty: 17
Rejestracja: czwartek, 27 stycznia 2022, 09:37

Re: Nowa zmienna

Post autor: jergeo »

Na okładce mam zmienną <<data rozpoczęcia>> i to mi działa. Ale na formularzach ze zmiennymi rozpoczynającymi się od $ nie ma odpowiedniej zmiennej? Używam "Data założenia": [$pDData] w domyśle "data rozpoczęcia pracy' z GO. To nie działa-zaciąga inną datę.
ODPOWIEDZ