Strona 1 z 1

FORMULARZ-problem

: czwartek, 12 stycznia 2012, 23:18
autor: MACIERZ
Nie wiem co sie dzieje. Pojawił się problem z wczytaniem formularza: wczytuję np. opismapa, po kliknięciu obszaru roboczego otwiera się okno dialogowe z wyborem mapy i po pojawieniu się formularza z wczytaną mapą zaczyna sie problem. Nie mogę wypelnić pól opisowych, powiększać, pomniejszać itp., w końcu robi sie "cała biała kartka". Proszę o pomoc.
Pozdrawiam MM

Re: FORMULARZ-problem

: piątek, 13 stycznia 2012, 05:53
autor: Jurek B.
Proszę ponownie wykonać aktualizację z 29.12.2011 - to pomoże.

Re: FORMULARZ-problem

: piątek, 13 stycznia 2012, 20:22
autor: MACIERZ
Dziękuję za szybką odpowiedź. Zrobiłem tak jak Pan radził i wygląda, że jest ok.
Pozdrawiam MM

Re: FORMULARZ-problem

: wtorek, 24 stycznia 2012, 08:53
autor: kristof
Czy istnieje możliwość modyfikacji tabelek w formularzu np. szkicu polowego, ale nie treści tabelek bo to wiem ale scalania ich oraz powiększania.
Chyba, że ktoś ma do udostępnienia inne formularze. :D

Re: FORMULARZ-problem

: wtorek, 24 stycznia 2012, 09:18
autor: Krzysiek Opole
Jest taka możliwość C-geo > Opcje > edytor formularzy zmieniasz nim co chcesz. Jedna uwaga plik musi mieć format "frm" jeżeli masz jakiś swój z rozszerzeniem "fr" musisz go przekonwertować do formatu "frm" programem fr2frm ze strony Softline.
pozdrawiam K.K. 8)

Re: FORMULARZ-problem

: wtorek, 24 stycznia 2012, 09:22
autor: FaFaL
kristof pisze: Chyba, że ktoś ma do udostępnienia inne formularze. :D
Formularze do MDCP
http://home.agh.edu.pl/~kocierz/index.p ... 5&Itemid=9
Formularze do szkiców tyczenia oraz dokumentacyjnych
http://home.agh.edu.pl/~kocierz/index.p ... &Itemid=21

Re: FORMULARZ-problem

: wtorek, 24 stycznia 2012, 09:29
autor: FaFaL
kristof pisze:Czy istnieje możliwość modyfikacji tabelek w formularzu np. szkicu polowego, ale nie treści tabelek bo to wiem ale scalania ich oraz powiększania.
Opis tworzenia (i edycji) jest tu :
http://softline.xgeo.pl/wiki/index.php? ... formularzy

Re: FORMULARZ-problem

: wtorek, 24 stycznia 2012, 15:22
autor: MarekOtt
jakby ktoś chciał, to w załączniku formularz MDCP z opisami "zbliżonymi" do tego w/g rozporządzania, a wiec sa ID Obrebu, Jednostki ewidencyjnej, kerg, info o odwzorowaniach, tytuł oraz pare dodatkowych opcji. Dane do wypełnienia zaczytują się z informacji o projekcie, z tym ze ks.rob = ks rob, zleceniodawca = dz.zgł.

Re: FORMULARZ-problem

: wtorek, 7 lipca 2015, 09:45
autor: tuvalu
Jak posłużyć się programem fr2frm? Chciałbym zaktualizować własny formularz ale po uruchomieniu w programie okienka otwarcia pliku nic się nie dzieje.

Re: FORMULARZ-problem

: wtorek, 7 lipca 2015, 10:58
autor: trazja
Jak już otworzy Pan plik to proszę zminimalizować wszystkie otwarte okna - powinno pojawić się okienko zapisu pliku w formacie frm - automatycznie chowa się pod wszystkimi otwartymi oknami ;)

Re: FORMULARZ-problem

: wtorek, 7 lipca 2015, 11:11
autor: tuvalu
trazja pisze:automatycznie chowa się pod wszystkimi otwartymi oknami ;)
Faktycznie :shock: Miałem pięć otwartych okienek zapisu. Czyli wydawało mi się że za słabo kliknąłem myszką zanim załapałem że coś nie tak :lol: