GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: grzes » poniedziałek, 13 listopada 2017, 20:09

Podsumowując ostatnie uwagi i propozycje dostępna jest nowa wersja testowa, a w niej:
- uaktualnione formularze EGiB i P
- poprawione dodawanie osób z działek do korespondencji
- dodane nowe pole w danych pracy "Rodzaj pracy" - pole typu słownikowego które może być również wyświetlane na liście prac i docelowo ma umożliwić tworzenie filtrów typu "pokaż MDCP ze statusem kompletowanie materiałów"
- dodana nowa zakładka w danych pracy z historią zmian statusów do przyszłego wykorzystania do analiz czasu trwania etapów
go_hist.png
go_hist.png (12.04 KiB) Przejrzano 1364 razy
- dodane nowe pole "Data zmiany statusu" przechowujące ostatnią zmianę i możliwe do wyświetlania na liście prac. Dzięki niemu mozna wykonać filtrowanie typu: "pokaz prace 'kompletowanie materiałów' z datą zmiany statusu starszą niż zadana.
filtr_stat.png
filtr_stat.png (16.1 KiB) Przejrzano 1364 razy
UWAGA! Osoby korzystające z serwera GO z racji dodania nowych pól muszą aktualizować również program serwera, inaczej program nie będzie działał
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 455
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: ariel0-0 » wtorek, 14 listopada 2017, 15:02

Super!!
Mam drobne uwagi / sugestie.
Rodzaj pracy mógłby być dostępny z menu kontekstowego.
W historia przydałaby się możliwość edycji wpisów i dodawania z ręki pozycji niezwiązanych ze statusem. Data zmiany statusy chyba zbyt drobiazgowa, wystarczy sama data.
Have a nice day

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: grzes » wtorek, 14 listopada 2017, 18:47

ariel0-0 pisze:Super!!
Mam drobne uwagi / sugestie.
Rodzaj pracy mógłby być dostępny z menu kontekstowego.
W historia przydałaby się możliwość edycji wpisów i dodawania z ręki pozycji niezwiązanych ze statusem. Data zmiany statusy chyba zbyt drobiazgowa, wystarczy sama data.
Dodane/zmienione w nowym setup_test
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 455
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: ariel0-0 » wtorek, 14 listopada 2017, 19:47

Świetna robota !!
Czy udałoby się włączyć historię do metryki pracy?
Have a nice day

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 455
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: ariel0-0 » środa, 15 listopada 2017, 00:10

Historia ma problem z sortowaniem po dacie. Skoro to historia, to powinna się z automatu i wyłącznie sortować chronologicznie.
Have a nice day

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: grzes » środa, 15 listopada 2017, 11:50

ariel0-0 pisze:Historia ma problem z sortowaniem po dacie. Skoro to historia, to powinna się z automatu i wyłącznie sortować chronologicznie.
chyba sortuje sie w kolejnosc wprowadzania - mozna wykryc machinacje datami ;)
dodam zapamietywanie ustawienia sortowanie (po kliknieciu na naglowek w tabelce)
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: grzes » czwartek, 16 listopada 2017, 18:14

Dodane zapamietywanie sortowania w historii i wydruk w metryce. Jeśli ktos modyfikował wzór metryki to moze dodac tag [historia] (wersja testowa)
pozdrawiam
grzes

SmartGeoPL
__
__
Posty: 39
Rejestracja: wtorek, 17 listopada 2015, 17:38

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: SmartGeoPL » piątek, 17 listopada 2017, 21:02

Nie wiem jak wykorzystać "historię" do analiz czasu trwania etapów?
Czy będzie można to eksportować z okna historia?
Czy raczej liczbę dni na każdym etapie będzie można dodać do głównego okna (takie rozwiązanie bardziej bym preferował)?

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: grzes » sobota, 18 listopada 2017, 14:36

SmartGeoPL pisze:Nie wiem jak wykorzystać "historię" do analiz czasu trwania etapów?
Czy będzie można to eksportować z okna historia?
Czy raczej liczbę dni na każdym etapie będzie można dodać do głównego okna (takie rozwiązanie bardziej bym preferował)?
Na razie wykorzystać się nie da. Jakieś analizy przygotujemy w przyszłości. Na razie do wykorzystania "data zmiany statusu" do wyłapania prac zbyt długo przebywających z danym statusem.
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 455
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: ariel0-0 » środa, 22 listopada 2017, 18:22

daty.JPG
daty.JPG (12.2 KiB) Przejrzano 1017 razy
W oknie historii daty zapisane są identycznie, ale w metryce pracy są w różnych formatach.
Jedna wpisana z ręki, druga z automatu przy zmianie statusu.
Have a nice day

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: grzes » czwartek, 23 listopada 2017, 14:56

ariel0-0 pisze:daty.JPG
W oknie historii daty zapisane są identycznie, ale w metryce pracy są w różnych formatach.
Jedna wpisana z ręki, druga z automatu przy zmianie statusu.
No to sie narobilo - podejrzewam ze w systemie jest ustawiony inny format daty, a ja zalozylem ze kontrolka przeformatuje mi w takim przyadku na yyyy-mm-dd. Teraz pewnie edycja tej roboty bedzie sypać błędami.
W setup_test dodalem konwersję "w locie" na yyyy-mm-dd - mam nadzieję że to naprawi ew. problemy.
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 455
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: ariel0-0 » czwartek, 23 listopada 2017, 16:27

teraz jest OK, nie widzę żadnych błędów.
Mam ustawiony standardowy format daty Windows 10 PL.
Prośba żeby ograniczyć szczegółowość w kolumnie "data zmiany statusu" w oknie listy prac. Wystarczy data.
data_statusu.JPG
data_statusu.JPG (17.03 KiB) Przejrzano 964 razy
Have a nice day

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: grzes » czwartek, 23 listopada 2017, 17:44

ariel0-0 pisze: Prośba żeby ograniczyć szczegółowość w kolumnie "data zmiany statusu" w oknie listy prac. Wystarczy data.
zmienione (w wersji testowej)
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 455
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: ariel0-0 » czwartek, 23 listopada 2017, 18:59

Super, dziękuję
Have a nice day

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 455
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: ariel0-0 » poniedziałek, 27 listopada 2017, 14:05

grzes pisze:Dodane zapamietywanie sortowania w historii i wydruk w metryce. Jeśli ktos modyfikował wzór metryki to moze dodac tag [historia] (wersja testowa)
Nie pamiętam żebym modyfikował wzór metryki a nie mam historii. Nie aktualizuje się przy instalacji nowego setupu? Czy mogę poprosić plik wzoru metryki?
Have a nice day

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: grzes » poniedziałek, 27 listopada 2017, 15:02

ariel0-0 pisze:
grzes pisze:Dodane zapamietywanie sortowania w historii i wydruk w metryce. Jeśli ktos modyfikował wzór metryki to moze dodac tag [historia] (wersja testowa)
Nie pamiętam żebym modyfikował wzór metryki a nie mam historii. Nie aktualizuje się przy instalacji nowego setupu? Czy mogę poprosić plik wzoru metryki?
Proszę sprawdzić czy w users/public/documents/geo organizer jest plik metryka.fr3 - jesli jest to proszę go usunąć (wczyta się wersja domyślna)
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 455
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: ariel0-0 » poniedziałek, 27 listopada 2017, 17:36

dzięki, zadziałało :D
Have a nice day

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 455
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: ariel0-0 » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 12:15

Nie daje się wprowadzać wartości z menu kontekstowego
Have a nice day

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: grzes » poniedziałek, 4 grudnia 2017, 13:41

Poprawione (dzialalo tylko dla zaznaczonych)
pozdrawiam
grzes

KZibi
____
____
Posty: 134
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: KZibi » piątek, 2 marca 2018, 19:48

Witam
Po ostatnim setupie testowym pasek narzędziowy (akapit, czcionka itd)
brak ikon z indeksami górny, dolny, przekreślenie i wyrównanie w poziomie.
Czy to jest stan przejściowy czy docelowy? Bo byłoby szkoda gdyby miało tak zostać.
Tak na marginesie nowe ikony jak dla mnie mogą być, trochę zmniejszyłbym ich wielkość.
Pozdrawiam
KZibi
Załączniki
Zrzut.png
Zrzut.png (1.96 KiB) Przejrzano 622 razy
Bez tytułu.png
Bez tytułu.png (7.61 KiB) Przejrzano 622 razy

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: grzes » sobota, 3 marca 2018, 18:22

Pasek ikon się zmienił w związku z nową wersją bibliotek. Postaram się jeszcze to pozmieniać. A póki co w aktualnej wersji testowej dodałem brakujące ikony
pozdrawiam
grzes

KZibi
____
____
Posty: 134
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: GeoOrganizer - Nowa wersja testowa

Post autor: KZibi » sobota, 3 marca 2018, 19:56

grzes pisze:Pasek ikon się zmienił w związku z nową wersją bibliotek. Postaram się jeszcze to pozmieniać. A póki co w aktualnej wersji testowej dodałem brakujące ikony
Dzięki jest ok
KZibi

ODPOWIEDZ