Ewidencja czasu pracy

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
SmartGeoPL
__
__
Posty: 39
Rejestracja: wtorek, 17 listopada 2015, 17:38

Ewidencja czasu pracy

Post autor: SmartGeoPL » środa, 21 lutego 2018, 21:28

Chciałbym, żeby pracownicy wpisywali czas (godziny) jaki poświęcają na poszczególne prace. Dodałem pole dodatkowe "czas pracy". Użytkownik do istniejącej liczby dodaje "przepracowane" godziny i wpisuje nową wartość. To jednak nie rozwiązuje problemu, ponieważ nie widać podziału na poszczególne osoby.
Załączniki
pracownik.jpg
pracownik.jpg (20.9 KiB) Przejrzano 869 razy

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5701
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Ewidencja czasu pracy

Post autor: Jurek B. » czwartek, 22 lutego 2018, 19:44

Jeśli byłoby zainteresowanie takim rozwinięciem programu przynajmniej przez kilkunastu użytkowników użytkowników, programista może spróbować to opracować, dlatego prosiłbym zainteresowanych o zgłoszenie, ewentualnie też swoje propozycje w tym zakresie.
Pozdrawiam Jurek B.

tomek
___
___
Posty: 73
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Ewidencja czasu pracy

Post autor: tomek » piątek, 23 lutego 2018, 10:35

Popieram.Przydatne do kalkulacji przyszłych robót.
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 255
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Ewidencja czasu pracy

Post autor: arttiq » sobota, 24 lutego 2018, 15:24

Funkcja mile widziana w przyszłości (najbliższej) :)
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2180
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Ewidencja czasu pracy

Post autor: grzes » środa, 28 lutego 2018, 19:51

W wersji testowej dodane:
ew_pracy.png
ew_pracy.png (14.36 KiB) Przejrzano 620 razy
oraz eksport faktur do JPK_FA

UWAGA! Konieczna aktualizacja serwera (doszlo pole sumy czasu pracy do wyswietlenia na glownej liscie)
pozdrawiam
grzes

SmartGeoPL
__
__
Posty: 39
Rejestracja: wtorek, 17 listopada 2015, 17:38

Re: Ewidencja czasu pracy

Post autor: SmartGeoPL » sobota, 17 marca 2018, 08:25

Dzięki, działa!

Czy można zrobić statystyki z czasu pracy?
- suma pracy jednego użytkownika z określonego okresu czasu / z określonej pracy
- suma jednej czynności z danego okresu / z określonego rodzaju prac
Może eksport do Exela albo gotowe zapytania?

I może jeszcze format czasu przy jednostkach, ale to niekoniecznie, jeśli nikomu innemu to nie przeszkadza.
Załączniki
Go_.jpg
Go_.jpg (86.74 KiB) Przejrzano 505 razy

SmartGeoPL
__
__
Posty: 39
Rejestracja: wtorek, 17 listopada 2015, 17:38

Re: Ewidencja czasu pracy

Post autor: SmartGeoPL » środa, 6 czerwca 2018, 13:02

Chciałbym odświeżyć poprzedni wpis, bo nie dostałem odpowiedzi. W jakiej formie mogłaby być wprowadzona zmiana.

Potrzebowałbym sumę przepracowanych godzin pracownika w miesiącu.
Sumę godzin poświęconych np. na pomiary wszystkich mdcp w danym zakresie czasu itp.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2180
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Ewidencja czasu pracy

Post autor: grzes » czwartek, 7 czerwca 2018, 10:54

dodane w wersji testowej:
o1.png
o1.png (14.59 KiB) Przejrzano 222 razy
pozdrawiam
grzes

SmartGeoPL
__
__
Posty: 39
Rejestracja: wtorek, 17 listopada 2015, 17:38

Re: Ewidencja czasu pracy

Post autor: SmartGeoPL » wtorek, 12 czerwca 2018, 06:53

Dziękuję za dodanie funkcjonalności.
Trochę pracy w exelu i mamy wyniki :)
Czy można dodać możliwość eksportowania dodatkowych informacji? Brakuje powiązania poszczególnych wierszy z konkretną pracą np. "Numer/oznaczenie".
Załączniki
w1.jpg
w1.jpg (46.47 KiB) Przejrzano 161 razy

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2180
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Ewidencja czasu pracy

Post autor: grzes » wtorek, 12 czerwca 2018, 16:57

Dodane w testowej (kolejna kolumna)
pozdrawiam
grzes

SmartGeoPL
__
__
Posty: 39
Rejestracja: wtorek, 17 listopada 2015, 17:38

Re: Ewidencja czasu pracy

Post autor: SmartGeoPL » czwartek, 21 czerwca 2018, 08:15

Dziękuję za ostatnią zmianę.

Chciałbym, żeby przy kopiowaniu/wklejaniu danych pracy nie przenosił się czas pracy i dane dodatkowe.
Załączniki
kopiuj.jpg
kopiuj.jpg (9.34 KiB) Przejrzano 38 razy

ODPOWIEDZ