Reset ustawień GO

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Awatar użytkownika
k_batura
____
____
Posty: 122
Rejestracja: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 14:25
Lokalizacja: Wilkowo

Reset ustawień GO

Post autor: k_batura » wtorek, 28 sierpnia 2018, 07:10

Witam
Od czasu do czasu GO uruchamia się z domyślnymi ustawieniami wyświetlania robót w oknie głównym programu... (widoczność kolumn, filtr...)

Co może być powodem?

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Reset ustawień GO

Post autor: grzes » wtorek, 28 sierpnia 2018, 10:58

Ustawienia zapamiętywane są w Users/Public/Documents/Geo Organizer. Tabelka robót to dokladnie plik grid.ini. Może coś czyści ten katalog?
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
k_batura
____
____
Posty: 122
Rejestracja: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 14:25
Lokalizacja: Wilkowo

Re: Reset ustawień GO

Post autor: k_batura » wtorek, 28 sierpnia 2018, 13:06

niby plik istnieje i są tam jakieś informacje...
myślę, że to może mieć związek z tym że na tym laptopie jest kilka kont użytkowników i chyba przelogowywanie lub niewylogowywanie się jest powodem tych problemów...?!

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2186
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Reset ustawień GO

Post autor: grzes » środa, 29 sierpnia 2018, 10:10

Jak korzysta kilku użytkowników to raczej oni zmieniają między sobą ustawienia - one nie są przypisane do użytkownika.
pozdrawiam
grzes

ODPOWIEDZ