Błąd skryptu 2325

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
zwierz84
__
__
Posty: 30
Rejestracja: piątek, 4 marca 2011, 12:45

Błąd skryptu 2325

Post autor: zwierz84 » piątek, 26 października 2018, 17:12

Witam
Zaraz po zainstalowaniu nowego programu w oknie mapy google wyskoczył mi błąd skryptu :/
Nie dało rady już zamknąć normalnie programu.
Pozdrawiam
Załączniki
geo error.png
geo error.png (7.77 KiB) Przejrzano 248 razy

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2605
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Błąd skryptu 2325

Post autor: FaFaL » sobota, 27 października 2018, 08:44

a może wersja testowa pomoże, bo kiedyś coś google zmieniał: viewtopic.php?f=517&t=10470
Pozdrawiam Rafał Kocierz

zwierz84
__
__
Posty: 30
Rejestracja: piątek, 4 marca 2011, 12:45

Re: Błąd skryptu 2325

Post autor: zwierz84 » sobota, 27 października 2018, 09:39

Dzięki. a wersja testowa wymaga wgrania licencji i będzie zawierała wszystko to co ta którą posiadam i aktualizacje będą się instalować?
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2605
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Błąd skryptu 2325

Post autor: FaFaL » sobota, 27 października 2018, 10:31

Tak, wersja testowa jest jak wersja standardowa, jedynie są szybciej zmiany (może być trochę mniej dopracowana). Wersja testowa wykorzystuje plik licencji, więc wszystko co się miało w wersji standardowej jest również w tej. Jeśli ktoś wykorzystuje serwer GeoOrganizera to musi również nową wersję zainstalować na serwerze.
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5768
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Błąd skryptu 2325

Post autor: Jurek B. » niedziela, 28 października 2018, 13:42

Jeżeli zainstalowany został program w wersji nowszej niż 8.11.06.19, wówczas obsługa Google Maps będzie działać. Problemem może jednak być niezaktualizowany Internet Explorer w komputerze, który jest wykorzystywany do wyświetlania danych Google Maps. Wówczas należy w menu Opcje-Parametry programu, zakładka Inne włączyć:
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (221.23 KiB) Przejrzano 175 razy
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 459
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Błąd skryptu 2325

Post autor: ariel0-0 » poniedziałek, 29 października 2018, 11:14

Nie ma takiego ustawienia w opcjach Geo Organizera.
Błąd występuje również w najnowszej wersji testowej.
Have a nice day

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5768
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Błąd skryptu 2325

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 29 października 2018, 11:53

Sorry, faktycznie wrzuciłem obraz opcji z C-GEO gdzie jest już obsługa map Google po zmianach z sierpnia, a tymczasem w GeoOrganizerze jeszcze nie ma obsługi nowego interface Google. Programista będzie teraz wprowadzał zmiany też do GeoOrganizera.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 5768
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Błąd skryptu 2325

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 29 października 2018, 12:53

W wersji testowej okno map Google już działa.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ