Edycja spisu treści i metryki

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Aoschin
___
___
Posty: 72
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Edycja spisu treści i metryki

Post autor: Aoschin »

Witam,
Chciałbym prosić o dodanie zmiennych do pól "Wykonawca" i "Rodzaj", tak bym mógł wstawić je do metryki i spisu treści.
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: grzes »

Działają pola:
[rodzaj]
[wykonawca]
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 191
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: pomiar »

A jaki jest skrót do dodania numeru i nazwy jednostki ewid np w spisie treści ?
Aoschin
___
___
Posty: 72
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: Aoschin »

Wpisywałem z wielkiej litery i się dziwiłem, że mi nie działało... Dzięki :D
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: grzes »

pomiar pisze: piątek, 15 stycznia 2021, 12:42 A jaki jest skrót do dodania numeru i nazwy jednostki ewid np w spisie treści ?
z tym wiekszy problem bo nazwy nie przechowujemy w bazie - mogę ją wyciągać ze slownika teryt
pozdrawiam
grzes
Aoschin
___
___
Posty: 72
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: Aoschin »

Dałoby się dodać jeszcze zmienną na pozostałe dane wykonawcy oprócz nazwy?
Na ten moment wstawia się tylko nazwa, a w wykonawcy mam firmę i chciałbym wszystkie jej dane (Adres, NIP, REGON, dane kontaktowe) wstawiać.

Wiem, że łatwiej byłoby to wpisać na sztywno, ale niestety część robót idzie na firmę, a część na osobę fizyczną, a wpisywanie tego ręcznie do każdej roboty mi się nie uśmiecha.
Pozdrawiam
Ao
pomiar
____
____
Posty: 191
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: pomiar »

grzes pisze: piątek, 15 stycznia 2021, 13:09
pomiar pisze: piątek, 15 stycznia 2021, 12:42 A jaki jest skrót do dodania numeru i nazwy jednostki ewid np w spisie treści ?
z tym wiekszy problem bo nazwy nie przechowujemy w bazie - mogę ją wyciągać ze slownika teryt
Nie rozumiem bo np gmina czy obręb działa ale jednostka już nie
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6885
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: Jurek B. »

Nie rozumiem bo np gmina czy obręb działa ale jednostka już nie
Toteż właśnie dlatego nie działa, że jak napisał wcześniej Grześ: jednostki ewid. nie przechowujemy oddzielnie w bazie danych (występuje jako element tabeli TERYT), a obręb, gmina itd. są przechowywane w odrębnych polach bazy danych pracy. Z tego powodu można łatwo użyć nazwy atrybutu obrębu czy gminy w generowanych dokumentach, a nazwę jednostki ewidencyjnych nie można tak wywołać - bo nie ma jej w bazie jako odrębny atrybut.
Pozdrawiam Jurek B.
pomiar
____
____
Posty: 191
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: pomiar »

Dziękuję za odpowiedź. A można ją jakoś dodać w inny sposób ?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6885
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: Jurek B. »

Tak, można, programista dodał w weekend obsługę tych danych w edytorach dokumentów i można już pobrać wersję testową instalatora GeoOrganizera, który umożliwia wykorzystanie np. podczas edycji szablonu spisu treści słów kluczowych:
[id_jedn_ew]
[jedn_ew]
Pozdrawiam Jurek B.
Aoschin
___
___
Posty: 72
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: Aoschin »

Podbijam bo chyba gdzieś przepadło
Aoschin pisze: piątek, 15 stycznia 2021, 13:12 Dałoby się dodać jeszcze zmienną na pozostałe dane wykonawcy oprócz nazwy?
Na ten moment wstawia się tylko nazwa, a w wykonawcy mam firmę i chciałbym wszystkie jej dane (Adres, NIP, REGON, dane kontaktowe) wstawiać.

Wiem, że łatwiej byłoby to wpisać na sztywno, ale niestety część robót idzie na firmę, a część na osobę fizyczną, a wpisywanie tego ręcznie do każdej roboty mi się nie uśmiecha.
Druga sprawa, czy można w jakiś sposób wpłynąć na wpisywanie L.P w spisie treści?
Dostaliśmy z PODGiK'u wzór jak ma taki spis treści wyglądać i chciałbym się go trzymać.

Tak ma być:
spis_wzór.jpg
spis_wzór.jpg (261.07 KiB) Przejrzano 2245 razy
Tak się generuje na ten moment
spis.jpg
spis.jpg (90.97 KiB) Przejrzano 2245 razy
PS. jak widać na załączniku, jeśli pozycja w spisie treści ma 2 wersy to jedna kratka generuje się błędnie
Pozdrawiam
Ao
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: grzes »

Ad1. W wersji testowej:
[wykonawca_nazwa]
[wykonawca_Imie]
[wykonawca_Ulica]
[wykonawca_Kod]
[wykonawca_Miasto]
[wykonawca_Ident]
[wykonawca_Tel]
[wykonawca_Email]
[wykonawca_NIP]
[wykonawca_REGON]
[wykonawca_Nr_upraw]
Ad2. Prosze usunać ten tekst:
code.png
code.png (72.77 KiB) Przejrzano 2210 razy
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 191
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: pomiar »

Jurek B. pisze: poniedziałek, 18 stycznia 2021, 09:06 Tak, można, programista dodał w weekend obsługę tych danych w edytorach dokumentów i można już pobrać wersję testową instalatora GeoOrganizera, który umożliwia wykorzystanie np. podczas edycji szablonu spisu treści słów kluczowych:
[id_jedn_ew]
[jedn_ew]
Super dziękuję
geobar
____
____
Posty: 217
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 08:49

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: geobar »

A czy można również dodać do e-operat
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: grzes »

geobar pisze: poniedziałek, 25 stycznia 2021, 19:22 A czy można również dodać do e-operat
do podmiany w katalogu c-geo/operat
pozdrawiam
grzes
KZibi
____
____
Posty: 195
Rejestracja: wtorek, 8 sierpnia 2006, 19:17

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: KZibi »

grzes pisze: poniedziałek, 25 stycznia 2021, 22:23
geobar pisze: poniedziałek, 25 stycznia 2021, 19:22 A czy można również dodać do e-operat
do podmiany w katalogu c-geo/operat
Witam
Po wgraniu pliku testowego nie exportuje do operatu wyrzuca błąd:
DLL "C:\C-GEO\operat\\wPDF400W.dll" was not found. PDF Export is not possible
Po przywróceniu istniejącego "operat.exe" jest dobrze.

Pozdrawiam
Kzibi
geobar
____
____
Posty: 217
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 08:49

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: geobar »

u mnie jest to samo
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6885
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Edycja spisu treści i metryki

Post autor: Jurek B. »

Najlepiej poczekać do oficjalnej aktualizacji C-GEO pod koniec tego tygodnia.
Pozdrawiam Jurek B.
ODPOWIEDZ