Geo Organizer - setup testowy

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Aoschin
___
___
Posty: 72
Rejestracja: wtorek, 27 sierpnia 2019, 12:35

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Aoschin »

grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 12:59 Dodane rozpoznawanie znaku "\" w nazwie grupy. Jego użycie skutkuje później rozbiciem w menu:
sz1.png
sz2.png
dodane też sortowanie ( w menu) po nazwie szablonu

opcje dostępne w setupie testowym
Czy taka opcja zadziałałaby też w Raportach w C-Geo? Byłoby to bardzo wygodne.
Pozdrawiam
Ao
pomiar
____
____
Posty: 193
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

A ja mam pytanie czy istniej jakakolwiek możliwość wprowadzenia mieszanego spisu treści ? Chodzi mi o to ze jak mam trzy szkice polowe to mam strony z zakresu np 2-4 a jak np mam jedna mapę to mam stronę np 6. Teraz jest wybór albo to albo to ?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

pomiar pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 16:26 A ja mam pytanie czy istniej jakakolwiek możliwość wprowadzenia mieszanego spisu treści ? Chodzi mi o to ze jak mam trzy szkice polowe to mam strony z zakresu np 2-4 a jak np mam jedna mapę to mam stronę np 6. Teraz jest wybór albo to albo to ?
nie wiem czy dobrze rozumiem - chodzi o to zeby jednostronicowe pozycje zamiast zapisu np 6-6 mialy tylko 6?
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

Aoschin pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 13:31
grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 12:59 Dodane rozpoznawanie znaku "\" w nazwie grupy. Jego użycie skutkuje później rozbiciem w menu:
sz1.png

sz2.png

dodane też sortowanie ( w menu) po nazwie szablonu

opcje dostępne w setupie testowym
Czy taka opcja zadziałałaby też w Raportach w C-Geo? Byłoby to bardzo wygodne.
powinno się dać - sprawdzę w najbliższym czasie
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 193
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 19:51
pomiar pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 16:26 A ja mam pytanie czy istniej jakakolwiek możliwość wprowadzenia mieszanego spisu treści ? Chodzi mi o to ze jak mam trzy szkice polowe to mam strony z zakresu np 2-4 a jak np mam jedna mapę to mam stronę np 6. Teraz jest wybór albo to albo to ?
nie wiem czy dobrze rozumiem - chodzi o to zeby jednostronicowe pozycje zamiast zapisu np 6-6 mialy tylko 6?
Dokładnie tak.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 19:51
Aoschin pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 13:31
grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 12:59 Dodane rozpoznawanie znaku "\" w nazwie grupy. Jego użycie skutkuje później rozbiciem w menu:
sz1.png

sz2.png

dodane też sortowanie ( w menu) po nazwie szablonu

opcje dostępne w setupie testowym
Czy taka opcja zadziałałaby też w Raportach w C-Geo? Byłoby to bardzo wygodne.
powinno się dać - sprawdzę w najbliższym czasie
dodane w wersji testowej C-Geo
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

grzes pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 19:51
pomiar pisze: piątek, 22 stycznia 2021, 16:26 A ja mam pytanie czy istniej jakakolwiek możliwość wprowadzenia mieszanego spisu treści ? Chodzi mi o to ze jak mam trzy szkice polowe to mam strony z zakresu np 2-4 a jak np mam jedna mapę to mam stronę np 6. Teraz jest wybór albo to albo to ?
nie wiem czy dobrze rozumiem - chodzi o to zeby jednostronicowe pozycje zamiast zapisu np 6-6 mialy tylko 6?
Na razie zmienione na sztywno - tzn nie ma opcji do tego. Wydaje mi się to przyjemniejsze dla oka. Ale jak by ktoś chciał powrotu do zapisu 6-6 to zrobimy opcję. Poprawka jest w wersji testowej.
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 193
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Wygląda super. Bardzo dziękuję za szybką reakcję
marioo
VIP
VIP
Posty: 1043
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: marioo »

No to ja już mogę powiedzieć, że u mnie w ośrodku wymagają zapisu 6-6, więc lepsza byłaby opcja do wyboru. Osobiście jest mi obojętny ten format, ale wiadomo jak to jest z ośrodkami...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

marioo pisze: poniedziałek, 25 stycznia 2021, 12:45 No to ja już mogę powiedzieć, że u mnie w ośrodku wymagają zapisu 6-6, więc lepsza byłaby opcja do wyboru. Osobiście jest mi obojętny ten format, ale wiadomo jak to jest z ośrodkami...
:) ok - będzie opcja
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

ariel0-0 pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 16:15 Przydało by się, przy fakturowaniu, powiązanie sprzedawcy z wykonawcą prac i jego przyrostkiem do numeru faktury, nr konta i innymi danymi.
W wersji testowej https://softline.geo.pl/pobieralnia/2-u ... zer-pliki2 jest to dodane. Tylko UWAGA konieczna jest aktualizacja serwera.
wykon.png
wykon.png (12.92 KiB) Przejrzano 1677 razy
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6890
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

Zapraszam do zapoznania się, przetestowania i zgłaszania Państwa uwag i sugestii na temat nowej funkcji umożliwiającej zarządzanie postępem realizacji prac geodezyjnych.
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (50.38 KiB) Przejrzano 1616 razy
Na razie rozwiązanie dostępne jest w instalacji testowej GeoOrganizera, ale w najbliższej aktualizacji będzie w oficjalnej aktualizacji GeoOrganizera i w module e-Operatu w C-GEO.
Tu link do opisu funkcjonalności.
Pozdrawiam Jurek B.
kuba288
_
_
Posty: 9
Rejestracja: czwartek, 5 lipca 2018, 22:15

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: kuba288 »

Witam,
W szablonach nie można wybrać który szablon spisu treści do generowania operatu ma być domyślny (nie działa opcja wstawiania "ptaszka" w poprawnym okienku).
Po usunięciu błędnego szablonu, którego nie chcemy już używać, pojawia się on ponownie w szablonach kiedy naciskamy "generuj zbiorczy pdf"
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2585
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

kuba288 pisze: czwartek, 18 lutego 2021, 14:30 Witam,
W szablonach nie można wybrać który szablon spisu treści do generowania operatu ma być domyślny (nie działa opcja wstawiania "ptaszka" w poprawnym okienku).
Po usunięciu błędnego szablonu, którego nie chcemy już używać, pojawia się on ponownie w szablonach kiedy naciskamy "generuj zbiorczy pdf"
W tabelce sie nie da - trzeba wejsc do edycji (druga ikonka) i tam zmienic
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 193
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Można dodać opcję, gdy podczas dodawania nowej roboty i wybrania daty rozpoczęcia program automatycznie dodaje termin zakończenia prac ( przepisowy rok ) ?
ODPOWIEDZ