Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
marpony
_
_
Posty: 5
Rejestracja: środa, 5 sierpnia 2015, 11:05

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: marpony » środa, 12 sierpnia 2015, 10:34

Na Brother MCF-6490 CW w sieci działa bez zarzutu.
Inna rzecz czy będzie możliwość zmiany nazwy zeskanowanego pliku?

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 933
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: maciekwu » środa, 12 sierpnia 2015, 11:57

jaki jest link do wersji testowej?

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 835
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: Wojtek P. » środa, 12 sierpnia 2015, 12:10

-To serve and protect-

hasan1685
__
__
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 25 czerwca 2015, 08:30

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: hasan1685 » czwartek, 13 sierpnia 2015, 18:29

Cześć.
1. W nowej wersji testowej dodano opcję w edytorze szablonów "numery KW działek sąsiednich" a lepsza by była opcja "numery DZIAŁEK i KW działek sąsiednich" potrzebna do wypisywania zawiadomienia o ustaleniu granic gdzie konieczne jest podanie właśnie takich informacji.
2. W edytorze szablonów po wybraniu opcji "generuj serię dokumentów - dla każdego właściciela (z działek oznaczonych jako przedmiot opracowania oraz działka sąsiednia" nie jest aktywne pole "seria dokumentów dla właścicieli działek" a wcześniej była i nie ma jak tworzyć szablonów zawiadomień
3. Czy w edytorze będzie taka sama opcja jak przy korespondecji "ustawienia" która pozwoli na wybranie opcji łączenia lub rozdzielania małżeństw

A po za tym program jest coraz lepszy. :D

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2403
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: grzes » czwartek, 13 sierpnia 2015, 21:21

hasan1685 pisze:Cześć.
1. W nowej wersji testowej dodano opcję w edytorze szablonów "numery KW działek sąsiednich" a lepsza by była opcja "numery DZIAŁEK i KW działek sąsiednich" potrzebna do wypisywania zawiadomienia o ustaleniu granic gdzie konieczne jest podanie właśnie takich informacji.
2. W edytorze szablonów po wybraniu opcji "generuj serię dokumentów - dla każdego właściciela (z działek oznaczonych jako przedmiot opracowania oraz działka sąsiednia" nie jest aktywne pole "seria dokumentów dla właścicieli działek" a wcześniej była i nie ma jak tworzyć szablonów zawiadomień
3. Czy w edytorze będzie taka sama opcja jak przy korespondecji "ustawienia" która pozwoli na wybranie opcji łączenia lub rozdzielania małżeństw

A po za tym program jest coraz lepszy. :D
Pkt 1 i 2 dodane/poprawione w aktualnej wersji testowej. W pkt 3 chodzi o mozliwosc wlaczenia/wylaczenia laczenia malzonkow przy opcji generowania serii dla wlascicieli?
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2403
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: grzes » czwartek, 13 sierpnia 2015, 21:22

marpony pisze:Na Brother MCF-6490 CW w sieci działa bez zarzutu.
Inna rzecz czy będzie możliwość zmiany nazwy zeskanowanego pliku?
W aktualnej wersji testowej program powinien pytac o nazwę po skanowaniu
pozdrawiam
grzes

baranbe
_
_
Posty: 6
Rejestracja: środa, 12 czerwca 2013, 14:45
Lokalizacja: Opole
Kontakt:

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: baranbe » sobota, 15 sierpnia 2015, 12:10

Witam

Ja tworząc formularze nie mogę znaleźć w słowniku arkusza mapy. W menu wstaw tego nie ma. Czy jest może jakiś dodatkowy zestaw zapytań które można wstawić do formularza?

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2403
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: grzes » niedziela, 16 sierpnia 2015, 21:31

baranbe pisze:Witam

Ja tworząc formularze nie mogę znaleźć w słowniku arkusza mapy. W menu wstaw tego nie ma. Czy jest może jakiś dodatkowy zestaw zapytań które można wstawić do formularza?
Arkusz mapy wystepuje jako część identyfikatora działki. Identyfikatorow tez sie chyba na razie nie da wstawiac, ale mam pytanie jak to rozwiazac bo działek może byc kilka z roznych arkuszy mapy.
pozdrawiam
grzes

geobiuro
______
______
Posty: 548
Rejestracja: sobota, 19 marca 2005, 14:26

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: geobiuro » niedziela, 16 sierpnia 2015, 22:46

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Ostatnio zmieniony niedziela, 16 sierpnia 2015, 23:06 przez geobiuro, łącznie zmieniany 2 razy.

geobiuro
______
______
Posty: 548
Rejestracja: sobota, 19 marca 2005, 14:26

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: geobiuro » niedziela, 16 sierpnia 2015, 23:03

grzes pisze:Arkusz mapy wystepuje jako część identyfikatora działki. Identyfikatorow tez sie chyba na razie nie da wstawiac, ale mam pytanie jak to rozwiazac bo działek może byc kilka z roznych arkuszy mapy.
Witam.
Niestety nie w każdym identyfikatorze jest zawarty nr arkusza mapy ewidencyjnej.

Ja również w powyższym aspekcie, mam za pytanie o dane ze słownika do formularza "sprawozdanie techniczne" jak poniżej:

1) data bieżąca w sprawozdaniu technicznym obok nazwy miejscowości
2) idZgłoszenia według schematu np. WGK.6640.1.1925.2015, ta informacja jest dostępna ale czy można by w oknie "Prace geodezyjne" w pozycji"Ident. zgłoszenia" wstawic na stałe taki schemat WGK.6640.1. .2015 z możliwością jego edycji dla różnych PODGiK, wpisywany by był koleny narastajcy nr pracy
3) Licencja według schematu np. WGK.6640.1.1925.2015_3019_K05; czy można by w oknie "Prace geodezyjne" dołożyć kolumnę z "Licencją" wstawic na stałe taki schemat WGK.6640.1. .2015_3019_K05 z możliwością jego edycji dla różnych PODGiK, wpisywany by był koleny narastajcy nr pracy
4) Cel zgłoszonej pracy: opis wg. słownika (Załącznik nr 1 do rozporządzenia Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 8 lipca 2014 r. (poz. 924)
5) Rodzaj zgłoszonej pracy: opis wg. słownika (Załącznik nr 2 do rozporządzenia Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 8 lipca 2014 r. (poz. 924)
6) Kierownik pracy geodezyjnej + jego uprawnienia

Z poważaniem.
AM

Awatar użytkownika
tomek_79
____
____
Posty: 132
Rejestracja: środa, 21 marca 2012, 23:59

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: tomek_79 » poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 09:19

mam pytanie o pełne nazwy ulic... w dalszym ciągu nie są wyświetlane choć jak przeglądam TERYT na stronie GUS to są w pełnym brzmieniu np. Władysława Hibnera a program wyświetla jedynie nazwę Hibnera

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2403
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: grzes » poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 09:26

Witam.
Niestety nie w każdym identyfikatorze jest zawarty nr arkusza mapy ewidencyjnej.
czyli dodac do danych działki pole AM. Dalej zostaje pytanie jak wstawiac do formularza jesli jest kilka dzialek z roznymi AM
1) data bieżąca w sprawozdaniu technicznym obok nazwy miejscowości
W menu edycji szablonu "Wstaw->Aktualna data"?
3) Licencja według schematu np. WGK.6640.1.1925.2015_3019_K05; czy można by w oknie "Prace geodezyjne" dołożyć kolumnę z "Licencją" wstawic na stałe taki schemat WGK.6640.1. .2015_3019_K05 z możliwością jego edycji dla różnych PODGiK, wpisywany by był koleny narastajcy nr pracy
do jednej pracy jest jedna licencja?
4) Cel zgłoszonej pracy: opis wg. słownika (Załącznik nr 1 do rozporządzenia Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 8 lipca 2014 r. (poz. 924)
5) Rodzaj zgłoszonej pracy: opis wg. słownika (Załącznik nr 2 do rozporządzenia Ministra Administracji i Cyfryzacji z dnia 8 lipca 2014 r. (poz. 924)
6) Kierownik pracy geodezyjnej + jego uprawnienia
to sa te same dane co na formularzu zgloszenia? Rozumiem ze chodzi o ich powielenie w danych pracy, czy tylko umozliwienie ich przeniesienia z formularza zgloszenia?
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2403
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: grzes » poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 09:28

tomek_79 pisze:mam pytanie o pełne nazwy ulic... w dalszym ciągu nie są wyświetlane choć jak przeglądam TERYT na stronie GUS to są w pełnym brzmieniu np. Władysława Hibnera a program wyświetla jedynie nazwę Hibnera
na liscie wyswietla Hibnera ale po wybraniu i wyjsciu z pola edycji ulicy poprawia na pełną nazwe. Ew numer teryt prosze podac do testow
pozdrawiam
grzes

geobiuro
______
______
Posty: 548
Rejestracja: sobota, 19 marca 2005, 14:26

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: geobiuro » poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 14:20

Witam

ad.3) Tak, jedna licencja do jednej pracy zgłoszonej, ale rózne ośrodki różnie oznaczają te licencje oraz idZgłoszenia.
ad.4-6) Chodzi o możliwość udostępnienia tych danych do tworzonych formularzy, jeszcze należy odzielić kierownika prac od ich wykonawcy nie zawsze jest to torzsamość.

Z poważaniem
AM

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2403
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: grzes » poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 14:32

geobiuro pisze:Witam

ad.3) Tak, jedna licencja do jednej pracy zgłoszonej, ale rózne ośrodki różnie oznaczają te licencje oraz idZgłoszenia.
ad.4-6) Chodzi o możliwość udostępnienia tych danych do tworzonych formularzy, jeszcze należy odzielić kierownika prac od ich wykonawcy nie zawsze jest to torzsamość.

Z poważaniem
AM
To jeszcze sie dopytam. Juz chyba o tym dyskutowalismy w tym wątku ale sie upewnię. W jednej pracy geodezyjnej moze byc kilka zgloszen. A skoro tak to z ktorego wrzucac te dane?

Co do pkt 3 wzor idZgloszenia mozna juz wprowadzac w słowniku ośrodków dokumentacji. Wtedy przy edycji zgloszenia po wybraniu osrodka wstawi sie id przypisane do tego ośrodka
pozdrawiam
grzes

geobiuro
______
______
Posty: 548
Rejestracja: sobota, 19 marca 2005, 14:26

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: geobiuro » poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 14:58

Witam
grzes pisze:To jeszcze sie dopytam. Juz chyba o tym dyskutowalismy w tym wątku ale sie upewnię. W jednej pracy geodezyjnej moze byc kilka zgloszen. A skoro tak to z ktorego wrzucac te dane?
Powino to być pobierane ze zgłoszenia pierwotnego. Tutaj znajdują się wszystkie podstawowe informacje a dodatkowe np. działki są dopisywane do ogółnego zbioru pracy geodezyjnej.

Z poważaniem
AM

Awatar użytkownika
tomek_79
____
____
Posty: 132
Rejestracja: środa, 21 marca 2012, 23:59

Geo Organizer - FAKTURY

Post autor: tomek_79 » poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 21:39

Mam pytanie:
Na chwilę obecną dane do faktury pobierane są z bazy kontrahentów, a czy byłaby możliwość dodania innego odbiorcy ?
np. Mam klienta który ma 3 firmy i prosi o wystawienie faktury na jedną z nich, przy następnej pracy np. na drugą itd.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby wprowadzenie pola "dane do faktury" i tam możliwość dodania kilku firm lub zaznaczenia dane do faktury takie jak dane kontrahenta i po sprawie :D

wandrus
__
__
Posty: 28
Rejestracja: wtorek, 5 lipca 2005, 20:47

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: wandrus » poniedziałek, 17 sierpnia 2015, 22:50

Witam,

może coś przeoczyłem, albo czegoś nie oznaczyłem, ale przy tworzeniu formularza brakuje mi użytkowników wieczystych. Wczytuję plik swde i poleceniem "wstaw" uzupełniam pole w formularzu. Owszem jest tam mowa tylko o właścicielach (działki przedmiotowej lub sąsiednich), i to się wstawia. Ale przecież użytkownicy wieczyści też muszą zostać wymienieni !?

Pozdrawiam
E.P.

Awatar użytkownika
tomek_79
____
____
Posty: 132
Rejestracja: środa, 21 marca 2012, 23:59

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: tomek_79 » wtorek, 18 sierpnia 2015, 07:51

Jeszcze odnośnie faktur :)
Fajnie byłoby żeby zamiast konieczności wpisywania ręcznie daty płatności program pytał ilość dni i dodawał ją do daty wystawienia FV

Lo_Pata
__
__
Posty: 14
Rejestracja: środa, 4 marca 2015, 15:54

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: Lo_Pata » wtorek, 18 sierpnia 2015, 09:09

Witam.
W nowej wersji testowej nie wyświetla się zdefiniowana przez uzytkownika lista "parametrów połączenia z serwerem". Po dodaniu do listu nowego połączenia, także się nie wyświetla. Po przeinstalowaniu do poprzedniej wersji pojawia sie wszystko, nawet te, które dodałem w nowej wersji testowej. Wszyscy tak maja? czy to tylko u mnie taki problem występuje?

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2403
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: grzes » wtorek, 18 sierpnia 2015, 09:10

wandrus pisze:Witam,

może coś przeoczyłem, albo czegoś nie oznaczyłem, ale przy tworzeniu formularza brakuje mi użytkowników wieczystych. Wczytuję plik swde i poleceniem "wstaw" uzupełniam pole w formularzu. Owszem jest tam mowa tylko o właścicielach (działki przedmiotowej lub sąsiednich), i to się wstawia. Ale przecież użytkownicy wieczyści też muszą zostać wymienieni !?

Pozdrawiam
E.P.
Do konca tygodnia dodam mozliwosc wstawiania danych wladajacych. Prosze tylko napisac w jakiej formie ich umieszczac: po wlascicielu np w nawiasie (władający: ....), czy oddzielna lista?
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2403
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: grzes » wtorek, 18 sierpnia 2015, 09:18

Lo_Pata pisze:Witam.
W nowej wersji testowej nie wyświetla się zdefiniowana przez uzytkownika lista "parametrów połączenia z serwerem". Po dodaniu do listu nowego połączenia, także się nie wyświetla. Po przeinstalowaniu do poprzedniej wersji pojawia sie wszystko, nawet te, które dodałem w nowej wersji testowej. Wszyscy tak maja? czy to tylko u mnie taki problem występuje?
Moj błąd - nie dokonczylem zmian w tym oknie - poprawilem, aktualna wersja testowa powinna juz dzialac prawidlowo
pozdrawiam
grzes

geobiuro
______
______
Posty: 548
Rejestracja: sobota, 19 marca 2005, 14:26

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: geobiuro » wtorek, 18 sierpnia 2015, 09:37

Witam
grzes pisze:Prosze tylko napisac w jakiej formie ich umieszczac: po wlascicielu np w nawiasie (władający: ....), czy oddzielna lista?
Właściwym i logicznym by było przdstawić (użytkowników wieczystych, użytkowników , trwały zarząd, władających) w połączeniu z właścielem nierchomości tak jak to uwidocznione jest w "części opisowej bazy EGiB".

Z poważaniem
AM
Ostatnio zmieniony wtorek, 18 sierpnia 2015, 10:16 przez geobiuro, łącznie zmieniany 1 raz.

Lo_Pata
__
__
Posty: 14
Rejestracja: środa, 4 marca 2015, 15:54

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: Lo_Pata » wtorek, 18 sierpnia 2015, 09:54

Który link jest właściwy do wersji testowej ? 8)

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 835
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

Post autor: Wojtek P. » wtorek, 18 sierpnia 2015, 09:55

-To serve and protect-

Zablokowany