Strona 13 z 21

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 26 lutego 2015, 00:25
autor: TomaszG
Witam, ponownie.
Proponuję aby w oknie "definicja pól użytkownika" w danych dodatkowych wprowadzić jeszcze możliwość wstawienia pola walutowego. Ja przynajmniej wstawiam tam sobie informacje dotyczące ustalonej ceny, oraz płatności cząstkowych za wykonane kolejne etapy pracy.
Wydaje mi się, że może się taka opcja przydać również innym. A wstawianie w polu tekstowym, troszkę dziwnie wygląda.
:D

Pozdrawiam,
i czekam na kolejne wersje z niecierpliwością.

PS.
Czy temat generowania wypisów z swde został już przemyślany - brakuje mi tego i to bardzo
:(

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 26 lutego 2015, 21:47
autor: KZibi
Witam
Coś jest nie tak z wydrukiem "w serii" . Przy ustawieniu wydruku "dla każdego właściciela" lub "dla każdej działki" generuje się tylko pojedyńczy druk i to tylko dla działki będącej przedmiotem opracowania działek sąsiednich jakby nie widział mimo iż są oznaczone. Próbowałem to na różnych formularzach i ciągle to samo.
Założyłem, nową robotę wgrałem "świeże" SWDE i jest to samo. Nie wiem od czego to zależy.Jak ustawię wszystkie działki jako przedmiot pomiaru to wyrzuca błąd.
Nie wiem co robię nie tak (program ściągałem i instalowałem trzykrotnie)
Dla ścisłości przy każdym ustawieniu wybieram z menu wstaw właściwe oznaczenia z serii dokumentów właściwych do ustawienia.
Raporty błędu wysyłałem na serwer.
Pozdrawiam
KZibi

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 26 lutego 2015, 22:59
autor: grzes
KZibi pisze:Witam
Coś jest nie tak z wydrukiem "w serii" . Przy ustawieniu wydruku "dla każdego właściciela" lub "dla każdej działki" generuje się tylko pojedyńczy druk i to tylko dla działki będącej przedmiotem opracowania działek sąsiednich jakby nie widział mimo iż są oznaczone. Próbowałem to na różnych formularzach i ciągle to samo.
Założyłem, nową robotę wgrałem "świeże" SWDE i jest to samo.
Generalnie zalozenie jest takie ze wlascicieli program bierze tylko z działek będacych przedmiotem opracowania. Dodam kolejną opcje tak aby dalo sie wykonac serie pism dla wlasciceli z dzialek bedacych przedmiotem opracowania jak i dzialek sasiednich
Nie wiem od czego to zależy.Jak ustawię wszystkie działki jako przedmiot pomiaru to wyrzuca błąd.
Nie wiem co robię nie tak (program ściągałem i instalowałem trzykrotnie)
Dla ścisłości przy każdym ustawieniu wybieram z menu wstaw właściwe oznaczenia z serii dokumentów właściwych do ustawienia.
Raporty błędu wysyłałem na serwer.
Pozdrawiam
KZibi
Dziekuje za raport (i inne nadeslane). Poprawilem bledy i wrzucilem kolejną wersję do pobrania.

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: piątek, 27 lutego 2015, 08:54
autor: KZibi
Witam
Dzięki za błyskawiczną reakcję. :D
Pozdrawiam
KZibi

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: poniedziałek, 2 marca 2015, 22:47
autor: KZibi
Witam
Zauważyłem, że przy edytowaniu formularzy np. zawiadomienia ...GeoOrganizer nie wstawia nazwy poczty tylko nazwę miejscowości (obrębu) mimo że nazwa poczty jest wymieniona
(zakładka prace geodezyjne - edycja danych osobowych). Jeżeli zmieni się w miejsce "miejscowość" na nazwę poczty wówczas jest ok, ale jest to dość czasochłonne i pół biedy jeżeli dotyczy 4-5 właścicieli.
Dobrze by było aby widział władających (w.użytkownika czy trw. zarządcę) no i mógłby łączyć małżeństwa jeżeli mają ten sam adres tak jak w SWDE. I jeszcze jedno, dotyczy co prawda SWDE,
w informacji o działce w polu adres też wpisuje w miejsce nazwy poczty nazwę miejscowości ale już w informacji o całej jednostce rejestrowej w polu adres jest wpisana nazwa poczty,chyba że "winowajcą" jest plik SWDE jaki otrzymuję z PODGiK.
Czy można temu zaradzić.
Pozdrawiam
KZibi

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: wtorek, 3 marca 2015, 22:08
autor: dragko19
Żeby jeszcze była możliwość adresowania zwrotnych potwierdzeń odbioru tak zwanych "zwrotek"

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: wtorek, 3 marca 2015, 22:49
autor: Maciej_o2
Ave
tak na szybko, to źle podaje chyba cene za mape zasadniczą, a sume podaje dobrą. Wprawdzie 1 grosz.

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: środa, 4 marca 2015, 11:11
autor: grzes
KZibi pisze:Witam
Zauważyłem, że przy edytowaniu formularzy np. zawiadomienia ...GeoOrganizer nie wstawia nazwy poczty tylko nazwę miejscowości (obrębu) mimo że nazwa poczty jest wymieniona
(zakładka prace geodezyjne - edycja danych osobowych). Jeżeli zmieni się w miejsce "miejscowość" na nazwę poczty wówczas jest ok, ale jest to dość czasochłonne i pół biedy jeżeli dotyczy 4-5 właścicieli.
dodam pole "poczta" do wstawienia do szablonu druku
Dobrze by było aby widział władających (w.użytkownika czy trw. zarządcę)
w sensie mozliwosci wstawienia pola do pisma? Czy jako kolejny odbiorca?
no i mógłby łączyć małżeństwa jeżeli mają ten sam adres tak jak w SWDE.
teoretycznie jak maja ten sam adres to są lączone
I jeszcze jedno, dotyczy co prawda SWDE,
w informacji o działce w polu adres też wpisuje w miejsce nazwy poczty nazwę miejscowości ale już w informacji o całej jednostce rejestrowej w polu adres jest wpisana nazwa poczty,chyba że "winowajcą" jest plik SWDE jaki otrzymuję z PODGiK.
KZibi
poczta w wypisie dla dzialki bedzie dodana w najblizszych aktualizacjach

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: środa, 4 marca 2015, 11:12
autor: grzes
Maciej_o2 pisze:Ave
tak na szybko, to źle podaje chyba cene za mape zasadniczą, a sume podaje dobrą. Wprawdzie 1 grosz.
bedzie poprawione

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: środa, 4 marca 2015, 13:00
autor: KZibi
grzes pisze:
Dobrze by było aby widział władających (w.użytkownika czy trw. zarządcę)
w sensie mozliwosci wstawienia pola do pisma? Czy jako kolejny odbiorca?
no i mógłby łączyć małżeństwa jeżeli mają ten sam adres tak jak w SWDE.
[/quote]
teoretycznie jak maja ten sam adres to są lączone

I jedno i drugie

Zgadza się w "kopertowaniu" faktycznie tak jest. Chodziło mi aby łączył również w zawiadomieniach, ale się chyba zagalopowałem skoro każde z małżonków jest stroną
to muszą być osobne zawiadomienia.

Pozdrawiam
KZibi

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: środa, 4 marca 2015, 22:25
autor: grzes
dragko19 pisze:Żeby jeszcze była możliwość adresowania zwrotnych potwierdzeń odbioru tak zwanych "zwrotek"
Jakby ktos chciał potestować to mozna pobrać nowy setup z tego linka
zwrotki1a.png
zwrotki1a.png (70.91 KiB) Przejrzano 2893 razy
Pod przyciskiem "Ustawienia" mozna wywołac okno edytora zwrotki:
zwrotki2a.png
zwrotki2a.png (103.37 KiB) Przejrzano 2893 razy
W edytorze możemy poprzesuwać pola myszką tak aby dopasować je do swojego formularza i drukarki. Zmiany należy zapisać przez kliknięcie na ikonkę dyskietki.
Mozna też zmienic rozmiar zwrotki jak i wyłączyć (niedrukowane) tło.

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 5 marca 2015, 10:12
autor: dragko19
Dzięki za szybkość. Ze względu na uwarunkowania techniczne drukarki przydała by się opcja taka jak dla koperty "koperta pionowo"

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 5 marca 2015, 12:36
autor: tomek_79
po instalacji z podanego linka, program działa niestabilnie, nie można dodać nowego zlecenia

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 5 marca 2015, 13:41
autor: TomaszG
Witam
Zauważyłem błąd w oknie "Dane dodatkowe".
Błąd polega na tym, że jeżeli wprowadzę sobie tam jakieś informacje a następnie dodam do roboty jakieś pliki (np. otrzymane z ośrodka) to dane te zostają usunięte i należy je ponownie wprowadzać.

Pozdrawiam

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 5 marca 2015, 13:43
autor: Lo_Pata
Witam.
Mam zainstalowany "serwer" z robotami w wersji 0.9.1. Po zainstalowaniu 0.9.3. pojawia się błąd:
Błąd_geo.JPG
Błąd_geo.JPG (21.35 KiB) Przejrzano 2811 razy
oraz zginęły wszystkie roboty.
Roboty są zapisane w pliku "roboty.geo" ale w którym?
W tym katalogu gdzie są pliki typu *.ini, teryty itd. czy tam gdzie sa biblioteki *.dll???

Proszę o pomoc.

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 5 marca 2015, 13:46
autor: Lo_Pata
Zapomniałem napisać, że po ponownej instalacji wer. 0.9.1 wszystko wraca do porządku.

Pozdr.

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 5 marca 2015, 13:54
autor: grzes
Lo_Pata pisze:Witam.
Mam zainstalowany "serwer" z robotami w wersji 0.9.1. Po zainstalowaniu 0.9.3. pojawia się błąd:
Błąd_geo.JPG
oraz zginęły wszystkie roboty.
Roboty są zapisane w pliku "roboty.geo" ale w którym?
W tym katalogu gdzie są pliki typu *.ini, teryty itd. czy tam gdzie sa biblioteki *.dll???

Proszę o pomoc.
Dla wersji z serwerem wymagana jest tez aktualizacja serwera.

PS Teraz przyszlo mi do glowy ze byc moze nie zaktualizowalem serwera w setupie po ostatnich zmianach. Wrzucilem aktualne wersje. Jesli ktos ma podobne kłopoty z wersją serwerową to proszę ponownie pobrac setup i zaktualizowac program i serwer.

PS2 roboty.geo dla wersji serwerowej sa w katalogu serwera

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 5 marca 2015, 14:50
autor: Lo_Pata
Niestety.
Po przeinstalowaniu "serwera" błąd nadal występuje.

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 5 marca 2015, 14:54
autor: Lo_Pata
Hmmm.... przepraszam... już działa.
Przeinstalowanie serwera pomogło. :):):)

Dzięki za pomoc i pozdrawiam.

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 5 marca 2015, 18:31
autor: geobar
Zauważyłem błąd w oknie "Dane dodatkowe".
Błąd polega na tym, że jeżeli wprowadzę sobie tam jakieś informacje a następnie dodam do roboty jakieś pliki (np. otrzymane z ośrodka) to dane te zostają usunięte i należy je ponownie wprowadzać.
Ponadto w polu identyfikator nie można zapisać żadnych danych ( wersja jednostanowiskowa )nie można dodać nowego zlecenia.

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: czwartek, 5 marca 2015, 21:40
autor: grzes
geobar pisze:Zauważyłem błąd w oknie "Dane dodatkowe".
Błąd polega na tym, że jeżeli wprowadzę sobie tam jakieś informacje a następnie dodam do roboty jakieś pliki (np. otrzymane z ośrodka) to dane te zostają usunięte i należy je ponownie wprowadzać.
Ponadto w polu identyfikator nie można zapisać żadnych danych ( wersja jednostanowiskowa )nie można dodać nowego zlecenia.
Jest juz wersja 0.9.4.0. Klopoty z zapisaniem danych spowodowane były błędem w zewnetrznej bibliotece do obslugi bazy danych. Biblioteka została zaktualizowana i po testach wyglada ze jest juz OK. Natomiast znikajace dane z zakładki "Dane dodatkowe" to moja wpadka (sooorrry :oops:). Proszę wszystkich ktorzy korzystają z tej opcji o aktualizację programu (i serwera jesli program dziala sieciowo)

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: piątek, 6 marca 2015, 12:58
autor: TomaszG
Wiatm,
Dziękuję za szybka reakcję.
Po zainstalowaniu nowej wersji (0.94) zauważyłem, że podczas generowania kopert lub zwrotek program nie wpisuje kodu oraz miejscowości nadawcy.

Dodatkowo podczas generowania kopert błędnie wpisuje nazwę miejscowości z pocztą:

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: piątek, 6 marca 2015, 13:34
autor: TomaszG
hehe
Co do powyższego postu:
sprawa z kodem i miejscowością nadawcy rozwiązana - nie zauważyłem, że należy to wpisać w ustawieniach :oops:

Natomiast z tego co widzę, to przy odbiorcy jest wpisywana miejscowość a nie poczta, i o ile w przypadku miast nie będzie to miało znaczenia, to w przypadku wsi już tak.
Tak mi się wydaje przynajmniej. :idea:

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: piątek, 6 marca 2015, 13:50
autor: grzes
TomaszG pisze:hehe
Natomiast z tego co widzę, to przy odbiorcy jest wpisywana miejscowość a nie poczta, i o ile w przypadku miast nie będzie to miało znaczenia, to w przypadku wsi już tak.
Tak mi się wydaje przynajmniej. :idea:
Pewnie ma Pan dane na liscie adresowej wstawione we wczesniejszej wersji programu. Aktualnie opcja "Dodaj właścicieli działek" dokleja do miejscowości tekst "poczta xxx" (o ile poczta jest wpisana)

Re: Geo Organizer - nowe zgłoszenie i jego kalkulacja

: piątek, 6 marca 2015, 14:04
autor: TomaszG
Faktycznie.
Wczytałem ponownie właścicieli i pomogło - znaczy poniekąd :(
Problem polega teraz na tym, że nie mieści się opis poczty.
Może dałoby się zrobić coś takiego, żeby w przypadku gdy nazwa miejscowości jest inna niż nazwa poczty to program generowałby tylko nazwę poczty w tym miejscu, bez nazwy miejscowości.

No i druga sprawa, ktoś o tym już pisał wcześniej - czy jest możliwość wstawienia opcji pionowego drukowania zwrotki (tak jak to ma miejsce w przypadku kopert)