Geo Organizer - setup testowy

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7163
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

W aktualnej wersji testowej Grześ dodał obsługę podpisu elektronicznego przy generowaniu operatu elektronicznego. Użytkownicy, którzy dysponują kwalifikowanym podpisem elektronicznym mogą już testować:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (74.77 KiB) Przejrzano 8358 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7163
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

W kolejnej wersji testowej instalacji GeoOrganizera wprowadziliśmy nowy moduł terminarza.
Uwaga! wszystkie dotychczasowe wpisy w terminarzu zostaną przypisane do aktualnie zalogowanego usera (tego przy pierwszym włączeniu po instalacji). Nowe funkcje:
- powiązanie (synchronizacja) z kalendarzami na koncie Google użytkowników GeoOrganizera,
- automatyczne odświeżanie terminarza,
- zdarzenia mogą być teraz także wiązane z konkretną pracą - wiązanie następuje jeśli zdarzenie zostanie dodane nie z pozycji terminarza (w górnej części zakładek), ale z nowej zakładki "Terminarz" na dolnym pasku zakładek wybranej pracy.
- dodane nowe uprawnienie umożliwiające wyłączenie podglądu kalendarzy innych użytkowników, dzięki temu każdy użytkownik GeoOrganizera wielostanowiskowego może rejestrować własne wpisy w terminarzu, a tylko wybrani użytkownicy mają uprawnienia do przeglądania i edycji wpisów innych użytkowników,
- dodane wyskakujące powiadomienia o zbliżających się terminach, jeśli takie zdarzenie zostało zdefiniowane przy dodawaniu wpisu w terminarzu,
- wybór kolorów dla różnych typów wpisów i użytkowników je dodających,

Ponieważ to większa zmiana, należy instalując GeoOrganizera w wersji testowej najpierw zainstalować nowy serwer bazy danych, a później włączyć ponownie instalatora i wybrać instalację aplikacji wielostanowiskowej.
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (140.43 KiB) Przejrzano 8073 razy
Pozdrawiam Jurek B.
janek
______
______
Posty: 599
Rejestracja: poniedziałek, 21 marca 2005, 19:37

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: janek »

Proszę sprawdzić czy format wydruku zgłoszenia jest dokładnie A 4.
Nie mogę wydrukować, bo drukarka daje komunikat, że format jest zdefiniowany przez użytkownika
Janek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7163
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

janek pisze: środa, 9 września 2020, 12:22 Proszę sprawdzić czy format wydruku zgłoszenia jest dokładnie A 4.
Nie mogę wydrukować, bo drukarka daje komunikat, że format jest zdefiniowany przez użytkownika
Janek B.
Ok, sprawdzimy i poprawimy
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7163
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

Proszę sprawdzić czy format wydruku zgłoszenia jest dokładnie A 4.
Nie mogę wydrukować, bo drukarka daje komunikat, że format jest zdefiniowany przez użytkownika
Janek B.
Poprawka jest już w testowym, a będzie też ok 9-10 godz. w oficjalnym instalatorze.
Pozdrawiam Jurek B.
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 1018
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: maciekwu »

Kalendarz przy każdym otwarciu ustawia się w ten sam sposób: wszyscy użytkownicy, dzień aktualny. Chcę wyświetlać przy otwarciu tylko wybranych (w poprzedniej sesji) użytkowników oraz najwygodniejszy dla mnie układ wyświetlania np miesiąc.
Czy jest możliwość aby te ustawienia były zapamiętywane?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7163
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

maciekwu pisze: środa, 16 września 2020, 11:48 Kalendarz przy każdym otwarciu ustawia się w ten sam sposób: wszyscy użytkownicy, dzień aktualny. Chcę wyświetlać przy otwarciu tylko wybranych (w poprzedniej sesji) użytkowników oraz najwygodniejszy dla mnie układ wyświetlania np miesiąc.
Czy jest możliwość aby te ustawienia były zapamiętywane?
Ok, można już pobrać instalację programu z zapamiętywaniem wybranego użytkownika kalendarza i ustawień widoku kalendarza.
Pozdrawiam Jurek B.
pomiar
____
____
Posty: 239
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Bardzo proszę o poprawę portalu na powiecie Wadowickim
Obecny adres to: https://wadowicki.webewid.pl/e-uslugi/portal-geodety
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7163
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

Ok poprawimy - jutro będzie to już dostępne w instalacji.
Pozdrawiam Jurek B.
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 1018
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: maciekwu »

Dzięki za zmianę ustawień terminarza. Działa OK
pomiar
____
____
Posty: 239
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Dodaje do wzorów pism datę rozpoczęcia prac z " Praca Geodezyjna" data rozpoczęcia - program generuje datę w postaci 2020-09-25 chociaż wszystkie inne są jako 25.09.2020 r. - można to jakoś zmienić ?
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2635
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

pomiar pisze: piątek, 25 września 2020, 15:08 Dodaje do wzorów pism datę rozpoczęcia prac z " Praca Geodezyjna" data rozpoczęcia - program generuje datę w postaci 2020-09-25 chociaż wszystkie inne są jako 25.09.2020 r. - można to jakoś zmienić ?
Poprawione: organizer.geo.pl/setup.exe
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 239
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Bardzo proszę o poprawę portalu na powiecie Oświęcimskim - Gmina Kęty
Mają swój gminny portal
Obecny adres to: https://kety.geoportal2.pl/map/www/login.php?co=2
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7163
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

Ok, poprawimy, proszę pobrać instalację GeoOrganizera w poniedziałek - powinna już tam być ta zmiana.
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7163
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

pomiar pisze: środa, 30 września 2020, 06:58 Bardzo proszę o poprawę portalu na powiecie Oświęcimskim - Gmina Kęty
Mają swój gminny portal
Obecny adres to: https://kety.geoportal2.pl/map/www/login.php?co=2
Poprawka z tym portalem jest już dostępna w instalatorze.
Pozdrawiam Jurek B.
pomiar
____
____
Posty: 239
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Witam istnieje możliwość dodania opcji wpisywania notatki bezpośrednio z okna programu tak jak zaznaczyłem na zdjęciu ?
Załączniki
1.png
1.png (38.33 KiB) Przejrzano 5400 razy
Tomasz.W
__
__
Posty: 16
Rejestracja: środa, 7 grudnia 2011, 14:57

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Tomasz.W »

Często z niewiadomych przyczyn w "edytorze szablonu spisu treści" wyskakuje błąd jak na screenie, po ponownym uruchomieniu GO działa normalnie.
Wersja programu z 16-09-2020.
Załączniki
Zrzut ekranu 2020-11-10 10.24.07.png
Zrzut ekranu 2020-11-10 10.24.07.png (114.92 KiB) Przejrzano 4815 razy
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7163
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

Proszę o kontakt ze mną - z tego zrzutu okna trudno mi rozpoznać przyczynę.
Pozdrawiam Jurek B.
pomiar
____
____
Posty: 239
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Witam. Istnieje opcja przy wystawiania faktury ,że przenosi się automatycznie pozycja z kosztorysu danej pracy do faktury ?
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 7163
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: Jurek B. »

pomiar pisze: piątek, 13 listopada 2020, 09:04 Witam. Istnieje opcja przy wystawiania faktury ,że przenosi się automatycznie pozycja z kosztorysu danej pracy do faktury ?
Witam, nie, ale to dobry pomysł - przekażę programiście.
Pozdrawiam Jurek B.
pomiar
____
____
Posty: 239
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Dziekuje, w takim razie czekam.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2635
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

A jaka jest praktyka zapisu kwot w kosztorysie - kwoty są z VAT-em czy bez?
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 239
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Hmm z tym to różnie ale wydaje mi się ze zazwyczaj wpisuje się kwotę netto dopiero później jest przeliczana na brutto
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2635
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: grzes »

pomiar pisze: sobota, 14 listopada 2020, 20:12 Hmm z tym to różnie ale wydaje mi się ze zazwyczaj wpisuje się kwotę netto dopiero później jest przeliczana na brutto
To chyba tak musimy zalozyc - bo w przeciwnym razie trzeba by do kosztorysu dodac ustawianie stawki vat
Tu jest wersja podpowiadajaca pozycje z kosztorysu: http://organizer.geo.pl/setup.exe
pozdrawiam
grzes
pomiar
____
____
Posty: 239
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

Re: Geo Organizer - setup testowy

Post autor: pomiar »

Jak to działa ? jestem na fakturze na danej pracy ale nie widzę nigdzie kwoty z kosztorysu tej roboty
ODPOWIEDZ