Geo Organizer - okno logowania do programu

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2278
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes » czwartek, 12 listopada 2015, 13:19

Tu jest setup do testów
Od teraz dostęp do programu wymaga uwierzytelnienia. Zeby nie obciążać tych ktorzy tego nie potrzebuja, do czasu zmiany hasła dla użytkownika Admin, można zostawić puste wartosci i wchodzic do programu przez naciśniecie Enter:
g_logowanie.png
g_logowanie.png (14.1 KiB) Przejrzano 2938 razy
Po zmianie hasła konieczne już bedzie za każdym razem wprowadzanie w tym oknie danych loginu i hasła.
Zarządzanie uzytkownikami dostępne jest po zalogowaniu sie jako administrator w oknie:
g_users.png
g_users.png (21.57 KiB) Przejrzano 2938 razy
Okno edycji użytkownika oprocz zmiany danych typu login czy hasło umożliwia ustawienie dostępu do wybranych części programu. Na razie dostępne sa następujące opcje (proszę pisać co jeszcze dodać):
g_edit_user.png
g_edit_user.png (15.73 KiB) Przejrzano 2938 razy
Zmiana uprawnień działa dopiero po ponownym zalogowaniu.
pozdrawiam
grzes

geobar
____
____
Posty: 203
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 08:49

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: geobar » czwartek, 12 listopada 2015, 13:39

Po zainstalowaniu nie moge się zalogować, gdyż gdy zostawiam puste pola to pojawia się komunikat o błędnym loginie lub hasle

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2278
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes » czwartek, 12 listopada 2015, 13:49

geobar pisze:Po zainstalowaniu nie moge się zalogować, gdyż gdy zostawiam puste pola to pojawia się komunikat o błędnym loginie lub hasle
wersja z serwerem czy bez?
pozdrawiam
grzes

geobar
____
____
Posty: 203
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 08:49

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: geobar » czwartek, 12 listopada 2015, 13:50

jednostanowiskowa

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2682
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: FaFaL » czwartek, 12 listopada 2015, 14:31

Przyznam, że u mnie też się nie włącza :)
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6034
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: Jurek B. » czwartek, 12 listopada 2015, 14:52

proszę czekać na poprawkę
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2278
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes » czwartek, 12 listopada 2015, 15:16

Dla tych osob ktore beda miały problem z logowaniem do wersji lokalnej do pobrania program uzupełniajacy baze o konto administratora.
Po uruchomieniu nalezy:
1. Kliknąć na przycisk "Sprawdź tabelę użytkowników"
2. Jeżeli w bazie brak było konta administratora to pojawi sie komunikat: "Użytkownik Admin został dodany!"
3. Jeżeli w bazie brak było grup uprawnień to pojawi sie komunikat: "Grupy uprawnień zostały dodane!"
Po tej operacji powinno juz dzialac logowanie pustym loginem i haslem.
Uzupełniana jest baza w katalogu users/public/documents/geo organizer
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
k_batura
____
____
Posty: 123
Rejestracja: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 14:25
Lokalizacja: Wilkowo

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: k_batura » czwartek, 12 listopada 2015, 16:10

Teraz działa

Czy można dodać do "Uprawnień, zakładki "Notatki" ?

GEOMAG
___
___
Posty: 50
Rejestracja: niedziela, 31 sierpnia 2014, 08:08
Lokalizacja: woj. dolnośląskie

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: GEOMAG » czwartek, 12 listopada 2015, 16:29

Witam nie wiem czy w jakimś wątku nie było to już poruszane ale czy można sprawić aby program podczas uruchamiania sprawdzał czy są dostępne aktualizacje tak jak w przypadku c-geo

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2278
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes » piątek, 13 listopada 2015, 10:52

Nowy setup do testów
k_batura pisze:Teraz działa
Czy można dodać do "Uprawnień, zakładki "Notatki" ?
dodane
GEOMAG pisze:Witam nie wiem czy w jakimś wątku nie było to już poruszane ale czy można sprawić aby program podczas uruchamiania sprawdzał czy są dostępne aktualizacje tak jak w przypadku c-geo
na pewno bedzie - poki co nie bylo jeszcze oficjalnej aktualizacji
maciekwu pisze:czy jest możliwość modyfikacji metryki roboty?
dodane:
g_metryka_edit.png
g_metryka_edit.png (7.26 KiB) Przejrzano 2772 razy
pozdrawiam
grzes

hasan1685
__
__
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 25 czerwca 2015, 08:30

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: hasan1685 » piątek, 13 listopada 2015, 12:11

Pobrałem aktualizację ale nie mam opcji konta użytkownika ani modyfikacji metryki pracy geodezyjnej. Plik pobrałem wczoraj wieczorem.

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2682
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: FaFaL » piątek, 13 listopada 2015, 12:39

a pobrano setup do testów ? Np. z pierwszego postu w tym wątku...
Pozdrawiam Rafał Kocierz

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 832
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: maciekwu » piątek, 13 listopada 2015, 12:54

niestety u mnie nie ma ikonki do edycji metryki roboty jest tylko drukowanie

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2682
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: FaFaL » piątek, 13 listopada 2015, 13:00

Właśnie pobrałem plik z powyższego linka i jest edycja metryki
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2278
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes » piątek, 13 listopada 2015, 13:02

maciekwu pisze:niestety u mnie nie ma ikonki do edycji metryki roboty jest tylko drukowanie
Po naszej stronie jest OK - moze przegladarka pociagnela z cache stary plik?
pozdrawiam
grzes

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 832
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: maciekwu » piątek, 13 listopada 2015, 15:03

po ponownym ściągnięciu jest OK

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 832
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: maciekwu » piątek, 13 listopada 2015, 15:17

chciałbym dołożyć np numer KERG i nie bardzo wiem jak to zrobić.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2278
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes » piątek, 13 listopada 2015, 15:54

maciekwu pisze:chciałbym dołożyć np numer KERG i nie bardzo wiem jak to zrobić.
Sadzac po temacie wątku chce Pan ten numer dolozyc do okna logowania? :)
A tak na powaznie to prosze napisac cos wiecej (i najlepiej w nowym wątku) - chodzi o dane dodatkowe w danych pracy?
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 466
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: ariel0-0 » sobota, 13 stycznia 2018, 17:05

Czy można do okna logowania zintegrować wybór bazy danych?
Ma to sens w przypadku obsługiwania więcej niż jednej bazy, w których są różne konta użytkowników.
Użycie złego loginu od razu wyłącza program. Dobrzy by było już przy włączaniu zalogować się do wybranej bazy.
Have a nice day

ODPOWIEDZ