Geo Organizer - okno logowania do programu

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2540
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes »

Tu jest setup do testów
Od teraz dostęp do programu wymaga uwierzytelnienia. Zeby nie obciążać tych ktorzy tego nie potrzebuja, do czasu zmiany hasła dla użytkownika Admin, można zostawić puste wartosci i wchodzic do programu przez naciśniecie Enter:
g_logowanie.png
g_logowanie.png (14.1 KiB) Przejrzano 8177 razy
Po zmianie hasła konieczne już bedzie za każdym razem wprowadzanie w tym oknie danych loginu i hasła.
Zarządzanie uzytkownikami dostępne jest po zalogowaniu sie jako administrator w oknie:
g_users.png
g_users.png (21.57 KiB) Przejrzano 8177 razy
Okno edycji użytkownika oprocz zmiany danych typu login czy hasło umożliwia ustawienie dostępu do wybranych części programu. Na razie dostępne sa następujące opcje (proszę pisać co jeszcze dodać):
g_edit_user.png
g_edit_user.png (15.73 KiB) Przejrzano 8177 razy
Zmiana uprawnień działa dopiero po ponownym zalogowaniu.
pozdrawiam
grzes
geobar
____
____
Posty: 213
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 08:49

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: geobar »

Po zainstalowaniu nie moge się zalogować, gdyż gdy zostawiam puste pola to pojawia się komunikat o błędnym loginie lub hasle
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2540
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes »

geobar pisze:Po zainstalowaniu nie moge się zalogować, gdyż gdy zostawiam puste pola to pojawia się komunikat o błędnym loginie lub hasle
wersja z serwerem czy bez?
pozdrawiam
grzes
geobar
____
____
Posty: 213
Rejestracja: czwartek, 7 maja 2009, 08:49

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: geobar »

jednostanowiskowa
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2805
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: FaFaL »

Przyznam, że u mnie też się nie włącza :)
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6787
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: Jurek B. »

proszę czekać na poprawkę
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2540
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes »

Dla tych osob ktore beda miały problem z logowaniem do wersji lokalnej do pobrania program uzupełniajacy baze o konto administratora.
Po uruchomieniu nalezy:
1. Kliknąć na przycisk "Sprawdź tabelę użytkowników"
2. Jeżeli w bazie brak było konta administratora to pojawi sie komunikat: "Użytkownik Admin został dodany!"
3. Jeżeli w bazie brak było grup uprawnień to pojawi sie komunikat: "Grupy uprawnień zostały dodane!"
Po tej operacji powinno juz dzialac logowanie pustym loginem i haslem.
Uzupełniana jest baza w katalogu users/public/documents/geo organizer
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
k_batura
____
____
Posty: 135
Rejestracja: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 14:25
Lokalizacja: Wilkowo

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: k_batura »

Teraz działa

Czy można dodać do "Uprawnień, zakładki "Notatki" ?
GEOMAG
___
___
Posty: 50
Rejestracja: niedziela, 31 sierpnia 2014, 08:08
Lokalizacja: woj. dolnośląskie

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: GEOMAG »

Witam nie wiem czy w jakimś wątku nie było to już poruszane ale czy można sprawić aby program podczas uruchamiania sprawdzał czy są dostępne aktualizacje tak jak w przypadku c-geo
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2540
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes »

Nowy setup do testów
k_batura pisze:Teraz działa
Czy można dodać do "Uprawnień, zakładki "Notatki" ?
dodane
GEOMAG pisze:Witam nie wiem czy w jakimś wątku nie było to już poruszane ale czy można sprawić aby program podczas uruchamiania sprawdzał czy są dostępne aktualizacje tak jak w przypadku c-geo
na pewno bedzie - poki co nie bylo jeszcze oficjalnej aktualizacji
maciekwu pisze:czy jest możliwość modyfikacji metryki roboty?
dodane:
g_metryka_edit.png
g_metryka_edit.png (7.26 KiB) Przejrzano 8012 razy
pozdrawiam
grzes
hasan1685
__
__
Posty: 15
Rejestracja: czwartek, 25 czerwca 2015, 08:30

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: hasan1685 »

Pobrałem aktualizację ale nie mam opcji konta użytkownika ani modyfikacji metryki pracy geodezyjnej. Plik pobrałem wczoraj wieczorem.
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2805
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: FaFaL »

a pobrano setup do testów ? Np. z pierwszego postu w tym wątku...
Pozdrawiam Rafał Kocierz
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 974
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: maciekwu »

niestety u mnie nie ma ikonki do edycji metryki roboty jest tylko drukowanie
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2805
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: FaFaL »

Właśnie pobrałem plik z powyższego linka i jest edycja metryki
Pozdrawiam Rafał Kocierz
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2540
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes »

maciekwu pisze:niestety u mnie nie ma ikonki do edycji metryki roboty jest tylko drukowanie
Po naszej stronie jest OK - moze przegladarka pociagnela z cache stary plik?
pozdrawiam
grzes
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 974
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: maciekwu »

po ponownym ściągnięciu jest OK
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 974
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: maciekwu »

chciałbym dołożyć np numer KERG i nie bardzo wiem jak to zrobić.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2540
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes »

maciekwu pisze:chciałbym dołożyć np numer KERG i nie bardzo wiem jak to zrobić.
Sadzac po temacie wątku chce Pan ten numer dolozyc do okna logowania? :)
A tak na powaznie to prosze napisac cos wiecej (i najlepiej w nowym wątku) - chodzi o dane dodatkowe w danych pracy?
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
ariel0-0
_____
_____
Posty: 476
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 00:02
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: ariel0-0 »

Czy można do okna logowania zintegrować wybór bazy danych?
Ma to sens w przypadku obsługiwania więcej niż jednej bazy, w których są różne konta użytkowników.
Użycie złego loginu od razu wyłącza program. Dobrzy by było już przy włączaniu zalogować się do wybranej bazy.
Have a nice day
tomek
____
____
Posty: 142
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: tomek »

Witam

Proszę o informację jakim algorytmem hashowane są hasła, chielibyśmy mieć integrację z Active Directory. Czy ewntualnie GO mógłby być uwierzytelniany przez ldap w prszyszłości?
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2540
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes »

ariel0-0 pisze: sobota, 13 stycznia 2018, 17:05 Czy można do okna logowania zintegrować wybór bazy danych?
Ma to sens w przypadku obsługiwania więcej niż jednej bazy, w których są różne konta użytkowników.
Użycie złego loginu od razu wyłącza program. Dobrzy by było już przy włączaniu zalogować się do wybranej bazy.
Stare pytanie ale widzę ze zostało bez odpowiedzi. Skąd taka idea pracy? Może lepiej jedna baza i uprawnienia uzytkowników do np prac z danego powiatu?
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2540
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes »

tomek pisze: czwartek, 17 grudnia 2020, 23:20 Witam

Proszę o informację jakim algorytmem hashowane są hasła, chielibyśmy mieć integrację z Active Directory. Czy ewntualnie GO mógłby być uwierzytelniany przez ldap w prszyszłości?
Proszę sprawdzić setup
Dodane logowanie via Windows. Trzeba ręcznie dodać/zedytować login użytkownika w GO do postaci DomainName\UserName.
pozdrawiam
grzes
tomek
____
____
Posty: 142
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: tomek »

Brak kontroli numeracji robót.
W trakcie dodawania robót z pozycji cgeo program źle numeruje roboty.
Przesyłam zrzut dodanych prawie jednocześnie dwóch prac z dwóch rożnych lokalizacji (usługa serwer)
Załączniki
numeracja robót_.png
numeracja robót_.png (224.67 KiB) Przejrzano 402 razy
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
tomek
____
____
Posty: 142
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: tomek »

Podczas dodawania dokumentu (np raportu szkicu itd) z pozycji cgeo dobrze aby pojawiał się ID roboty (kontrola błędnego połączenia)
Załączniki
okienko zapisu diokumentu.png
okienko zapisu diokumentu.png (17.17 KiB) Przejrzano 398 razy
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2540
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Geo Organizer - okno logowania do programu

Post autor: grzes »

tomek pisze: poniedziałek, 21 grudnia 2020, 15:44 Brak kontroli numeracji robót.
W trakcie dodawania robót z pozycji cgeo program źle numeruje roboty.
Przesyłam zrzut dodanych prawie jednocześnie dwóch prac z dwóch rożnych lokalizacji (usługa serwer)
Konfliktów nie unikniemy - ważne żeby kontrola numerów przy zapisie pracy to wyłapała. Dodałem poprawkę kontroli. O ile dobrze zrozumiałem jak do tego mogło dojść, to poprawka powinna wykrywać konflikt przy zapisie. Trzeba zaktualizować na każdym stanowisku.
setup
pozdrawiam
grzes
ODPOWIEDZ