metryka pracy

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 906
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

metryka pracy

Post autor: maciekwu » piątek, 13 listopada 2015, 17:33

chciałbym móc modyfikować metrykę pracy przez np dodanie informacji. Np dodanie nr KERG ewentualnie innych informacji zawartych danych dotyczących roboty. Nie wiem jak to zrobić. Np definicja pól gdzie ją znaleźć.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2379
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: metryka pracy

Post autor: grzes » piątek, 13 listopada 2015, 20:07

Nie ma zadnej definicji pol. Ten raport ma w tej chwili tylko takie pola jak te co sa uzyte. Prosze napisac czego brakuje to dodam. Co ma Pan na mysli piszac "KERG" - wlasne pole z zakładki "Dane dodatkowe"?
pozdrawiam
grzes

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 906
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: metryka pracy

Post autor: maciekwu » piątek, 13 listopada 2015, 21:18

identyfikator zgłoszenia wydaje mi się, że przydał by się

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2379
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: metryka pracy

Post autor: grzes » piątek, 13 listopada 2015, 23:08

Takie pole juz jest: ident_zgl
g_ident.png
g_ident.png (5.99 KiB) Przejrzano 15207 razy
pozdrawiam
grzes

rotmapa
_
_
Posty: 1
Rejestracja: piątek, 6 listopada 2015, 21:18

Re: metryka pracy

Post autor: rotmapa » poniedziałek, 23 listopada 2015, 20:08

przydatne były by informacje:
wywiad w terenie data kto zrobił
pomiar data kto wykonał
operat data kto zrobił
kartowanie data kto wykonał
wysłanie mapy data kto wysłał
wszystko to w tabeli którą można by było modyfikować wydrukować i dołączyć do roboty
dane te są przydatne w firmie gdzie pracuje kilka osób
pozdrawiam

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2379
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: metryka pracy

Post autor: grzes » poniedziałek, 23 listopada 2015, 22:11

rotmapa pisze:przydatne były by informacje:
wywiad w terenie data kto zrobił
pomiar data kto wykonał
operat data kto zrobił
kartowanie data kto wykonał
wysłanie mapy data kto wysłał
wszystko to w tabeli którą można by było modyfikować wydrukować i dołączyć do roboty
dane te są przydatne w firmie gdzie pracuje kilka osób
pozdrawiam
Do tego celu najlepszym rozwiązaniem są "Dane dodatkowe":
g_dane_dod.png
g_dane_dod.png (25.74 KiB) Przejrzano 15050 razy
Po zdefiniowaniu pól można stworzyć szablon z tabelką:
g_dane_dod_szablon.png
g_dane_dod_szablon.png (26.65 KiB) Przejrzano 15050 razy
A następnie generować do każdej roboty dokument:
g_dane_dod_dokument.png
g_dane_dod_dokument.png (21.4 KiB) Przejrzano 15050 razy
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
k_batura
____
____
Posty: 126
Rejestracja: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 14:25
Lokalizacja: Wilkowo

Re: metryka pracy

Post autor: k_batura » sobota, 23 stycznia 2016, 13:07

Witam
Chciałbym w metryczce osadzić nr telefonu klienta oraz opis roboty.
Czy można dodać to pole?

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2379
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: metryka pracy

Post autor: grzes » poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:52

k_batura pisze:Witam
Chciałbym w metryczce osadzić nr telefonu klienta oraz opis roboty.
Czy można dodać to pole?
Dodane w wersji testowej - pole nazywa sie [zleceniodawca_tel]
pozdrawiam
grzes

SmartGeoPL
___
___
Posty: 53
Rejestracja: wtorek, 17 listopada 2015, 17:38

Re: metryka pracy

Post autor: SmartGeoPL » sobota, 11 lutego 2017, 06:25

Chciałbym dodać do metryki zakładki:
- Dane dodatkowe
- Notatki

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2379
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: metryka pracy

Post autor: grzes » sobota, 11 lutego 2017, 18:43

SmartGeoPL pisze:Chciałbym dodać do metryki zakładki:
- Dane dodatkowe
- Notatki
W setupie testowym dodane pola:
- [uwagi] - wstawia zawartość zakładki Notatki/uwagi
- [dane_xxx] - wstawia pole z danych dodatkowych. Np jesli pole ma nazwę "Data przekazania" to w metryce nalezy wpisac [dane_Data przekazania]
pozdrawiam
grzes

SmartGeoPL
___
___
Posty: 53
Rejestracja: wtorek, 17 listopada 2015, 17:38

Re: metryka pracy

Post autor: SmartGeoPL » sobota, 22 czerwca 2019, 12:25

grzes pisze:
poniedziałek, 25 stycznia 2016, 13:52
k_batura pisze:Witam
Chciałbym w metryczce osadzić nr telefonu klienta oraz opis roboty.
Czy można dodać to pole?
Dodane w wersji testowej - pole nazywa się [zleceniodawca_tel]
Czy dodawanie kolejnych pozycji w Metryce pracy jest problematyczne? Wymaga zmian w programie? Czy jest jakiś klucz, które wartości mógłbym sam wstawiać do metryki?

Chciałbym np. [zleceniodawca_mail], [zleceniodawca_adres], Ośrodek, działki sąsiednie, osoba odpowiedzialna itp.

Metryki używamy głównie do drukowania na teczki z pracami, im więcej informacji tym łatwiej przy kontakcie z klientem lub w terenie.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2379
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: metryka pracy

Post autor: grzes » wtorek, 25 czerwca 2019, 14:43

W wersji testowej dodane pola (niestety na razie trzeba nowe pola oprogramowywać ręcznie):
[wykonawca]
[zleceniodawca_email]
[osrodek]
pozdrawiam
grzes

pomiar
___
___
Posty: 62
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: metryka pracy

Post autor: pomiar » czwartek, 14 listopada 2019, 17:12

Chciałbym do metryki Dodać Nr TERYT i rodzaj pracy, jak to zrobić ?
Jeszcze jedno pytanie, czy istnieje możliwość importu z GeoOrganizera kilku podstawowych danych do opisu projektu w C Geo ? Chodzi mi tu głównie o takie podstawy jak Identyfikator zgłoszenia Księga robót itp ?

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2379
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: metryka pracy

Post autor: grzes » czwartek, 14 listopada 2019, 20:04

pomiar pisze:
czwartek, 14 listopada 2019, 17:12
Chciałbym do metryki Dodać Nr TERYT i rodzaj pracy, jak to zrobić ?
Dodane w wersji testowej pola:
[teryt]
[rodzaj]
pozdrawiam
grzes

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 906
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: metryka pracy

Post autor: maciekwu » piątek, 15 listopada 2019, 09:14

zainstalowałem wersję testową. Niestety metryka nie pobiera mi danych Terytu ani rodzaju roboty.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6422
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: metryka pracy

Post autor: Jurek B. » piątek, 15 listopada 2019, 10:09

Metryka wyświetli te informacje jeśli się zmodyfikuje samodzielnie jej wzór dodając zapisy wywołujące np Teryt, rodzaj itp.:
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (140.34 KiB) Przejrzano 11189 razy
Pozdrawiam Jurek B.

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 906
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: metryka pracy

Post autor: maciekwu » piątek, 15 listopada 2019, 10:27

dziękuję za informację

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 906
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: metryka pracy

Post autor: maciekwu » piątek, 15 listopada 2019, 11:01

po wprowadzeniu pól teryt i rodzaj pracy dane są prawidłowo pobierane. Po wyświetleniu metryki pojawia się błąd:
Access violation at adress 009F5947 in module 'GeoOrganizer.exe'. Read of adress 00000000

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6422
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: metryka pracy

Post autor: Jurek B. » piątek, 15 listopada 2019, 11:13

W tym już przez forum nie pomogę, u mnie nie ma błędu - jedynie pomoc online.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
k_batura
____
____
Posty: 126
Rejestracja: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 14:25
Lokalizacja: Wilkowo

Re: metryka pracy

Post autor: k_batura » piątek, 3 stycznia 2020, 15:39

Witam
Nie wyświetla się nr działki.
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (76.83 KiB) Przejrzano 8068 razy

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2379
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: metryka pracy

Post autor: grzes » piątek, 3 stycznia 2020, 20:42

tam chyba ma byc [dzialki] zamiast [dzialka]
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
k_batura
____
____
Posty: 126
Rejestracja: poniedziałek, 20 czerwca 2005, 14:25
Lokalizacja: Wilkowo

Re: metryka pracy

Post autor: k_batura » sobota, 4 stycznia 2020, 13:49

też nie działa

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2379
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: metryka pracy

Post autor: grzes » sobota, 4 stycznia 2020, 19:09

w tej chwili bierze dane z zakładki działki (oznaczone jako przedmiot prac) - dodam warunek żeby brał z pola "działki" jeśli brak danych na zakładce
pozdrawiam
grzes

ODPOWIEDZ