GO Skaner

Dyskusje dotyczące programu D-Geo (lub innych) na Androida
pomiar
_____
_____
Posty: 319
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43
Lokalizacja: Wadowice
Kontakt:

GO Skaner

Post autor: pomiar »

Witam, istnieje opcja przesyłania przez GO-skaner zdjęć zapisanych w pamięci kontrolera ? Mam taką sytuację że np. robię zdj. kontrolerem w oprogramowaniu który mam do obsługi pomiarów gnss gdzie wpisuje np. dno studzienki itp. i później to zdj jest w zdjęciach i chiałbym go odrazu przesłać na serwer
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2749
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GO Skaner

Post autor: grzes »

Nie powinno być problemu z dodaniem takiej opcji. W tej chwili jestem poza głownym komputerem - po powrocie postaram się to dodać.
pozdrawiam
grzes
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2749
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GO Skaner

Post autor: grzes »

W Google Play powinna już być aktualizacja z nową ikonką do przesyłania zdjęcia z urządzenia
pozdrawiam
grzes
jergeo
__
__
Posty: 17
Rejestracja: czwartek, 27 stycznia 2022, 09:37

Re: GO Skaner

Post autor: jergeo »

Po dodaniu numeru urządzenia w GO skaner w momencie próby połączenia wyskakuje komunikat: problem z internetem, sprawdź połączenie i spróbuj odświeżyć. Internet od dostawcy usług GSM, router tp linka, na komputerach F-secure. Jaki port ewentualnie odblokować? Przyznam, że przy rejestracji produktów softline też mamy problem z połączeniem.
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2749
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GO Skaner

Post autor: grzes »

jergeo pisze: czwartek, 10 lutego 2022, 08:45 Po dodaniu numeru urządzenia w GO skaner w momencie próby połączenia wyskakuje komunikat: problem z internetem, sprawdź połączenie i spróbuj odświeżyć. Internet od dostawcy usług GSM, router tp linka, na komputerach F-secure. Jaki port ewentualnie odblokować? Przyznam, że przy rejestracji produktów softline też mamy problem z połączeniem.
komunikat jest w aplikacji na androida czy w GO?
pozdrawiam
grzes
jergeo
__
__
Posty: 17
Rejestracja: czwartek, 27 stycznia 2022, 09:37

Re: GO Skaner

Post autor: jergeo »

grzes pisze: czwartek, 10 lutego 2022, 11:09
jergeo pisze: czwartek, 10 lutego 2022, 08:45
komunikat jest w aplikacji na androida czy w GO?
W aplikacji GO na Windowsie
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2749
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GO Skaner

Post autor: grzes »

Tam jest proste łączenie się z adresem https://d-geo.pl - dokładnie tak jak to robi przeglądarka internetowa. Trudno mi coś poradzić bo nie czuję się kompetentny, ale wygląda jakby coś blokowało połączenia z tym serwerem. Trudno powiedzieć czy to kwestia blokady programu GO na PC czy blokada na routerze. Mozna wykonać test i np udostępnić internet z komórki - polaczyć komputer do wifi komórkowego. Jeśli zadziała to wygląda że blokada jest poza PC.
pozdrawiam
grzes
jergeo
__
__
Posty: 17
Rejestracja: czwartek, 27 stycznia 2022, 09:37

Re: GO Skaner

Post autor: jergeo »

F-secure blokuje stronę d-geo. Zastanawiam się jak dodać połączenie z serwerem "skanera GO" do wyjątków, to samo tyczy się przyszłych rejestracji produktów softline w firmie. Nie znam danych. Chyba, że wystarczy pododawać adres https://d-geo.pl/. Spróbuję.
Dodam, że na smartfonie mam komunikat, że zdjęcie zostało wysłane. Najbardziej podejrzewam, że blokuje zapora/f-secure.
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (47.7 KiB) Przejrzano 3491 razy
Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2749
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: GO Skaner

Post autor: grzes »

Tak by wyglądało że to f-secure blokuje dostęp. Pojęcia nie mam czemu. Strona która się tam otwiera to prosty html. Być może przeszkadza że są tam linki do pobrania pliku exe. Na wszelki wypadek usunąłem je. Proszę sprawdzić teraz. Jeśli dalej jest problem to proszę kliknąć "Zgłoś błędne rozpoznanie". Może producent f-secure jakoś na to zareaguje.
pozdrawiam
grzes
jergeo
__
__
Posty: 17
Rejestracja: czwartek, 27 stycznia 2022, 09:37

Re: GO Skaner

Post autor: jergeo »

Potwierdzam, że dodanie strony D-geo do wyjątków F-secure pomogło, póki co.
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (9.78 KiB) Przejrzano 3446 razy
ODPOWIEDZ