Rzutnie w C-Geo
Re: Rzutnie w C-Geo
Czy ten nowy edytor zastąpi istniejący, czy będzie to dodatkowy edytor
Janek B.
Janek B.
Niestety nie bedzie takiej opcji dla nowych formularzy - polecam zainstalowac pdfcreatora i drukowac do pdf/tiff. Natomiast byc moze uda sie zrobic jeszcze konwersje do RTF i np. zapisywac do raportow czy edytowac w Word/Libre. Tego nie obiecuje - ale w najblizszych dniach wykonam testy.PUG pisze:W formularzach nie działa export np. do pdf-a (opcja niedostępna dla formularzy w wersji 2)
pozdrawiam
grzes
grzes
Dodatkowy, obie wersje beda działać równolegle.janek pisze:Czy ten nowy edytor zastąpi istniejący, czy będzie to dodatkowy edytor
Janek B.
pozdrawiam
grzes
grzes
Gdzie można znaleźć opcję wstawiania do nowej wersji formularzy pliku RTF (chodzi o wykaz wsp.)? Nie wiem, czy tylko u mnie występuje ten problem, ale szkic lokalizacyjny drukuje mi się z czarnym tłem dookoła.
Pozdrawiam
Michał
Pozdrawiam
Michał
RTF: na poczatek trzeba w szablonie umiescic pole RTF korzystajac z tej ikonki: a pozniej na podgladzie formularza podwojne klikniecie w to pole powoduje wejscie w edycję rtf-akouczan pisze:Gdzie można znaleźć opcję wstawiania do nowej wersji formularzy pliku RTF (chodzi o wykaz wsp.)? Nie wiem, czy tylko u mnie występuje ten problem, ale szkic lokalizacyjny drukuje mi się z czarnym tłem dookoła.
Pozdrawiam
Michał
Co do szkicu lokalizacyjnego to prosze podeslac ten szablon na grzes małpa xgeo.pl - przetestujemy
pozdrawiam
grzes
grzes
Dziękuję za pomoc z RTF. Czy będzie może dostępna funkcja "półautomatycznego" wstawiania wykazu współrzędnych do formularza? Odnośnie szkicu lokalizującego to korzystałem z formularza mdcp a3 z Państwa strony. Wstawiłem szkic do mapy następnie do formularza i efekt jest jak poniżej.
- Załączniki
-
- Bez tytułu.jpg (109.1 KiB) Przejrzano 5521 razy
Teraz jasne - widze ze mamy problem z drukowaniem przeźroczystosci. Na razie jedyne rozwiazanie to wylaczenie w opcjach generowania szkicu "konwertuj kolor biały na przeźroczystosc"
pozdrawiam
grzes
grzes
Ave
a tą skale to jak dobiera bo nie moge skumać ,różnie mi daje i nie zawsze tą właściwą.
a tą skale to jak dobiera bo nie moge skumać ,różnie mi daje i nie zawsze tą właściwą.
- Załączniki
-
- skala.JPG (34.43 KiB) Przejrzano 5469 razy
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek
Andrzej Maciejczek
Powinna byc taka jak w oknie wyboru pola roboczego - jesli sie nie odswiezy to mozna recznie wymusic (ikonką obok strzałki)
pozdrawiam
grzes
grzes
Paczka z nowymi formularzami (będą dostępne także w dzisiejszej aktualizacji)
Opis topograficzny
Mapa sytuacyjno wysokościowa A3
Mapa zasadnicza A1
Szkic dokumentacyjny
Szkic przeglądowy
Szkic polowy
Opis topograficzny
Mapa sytuacyjno wysokościowa A3
Mapa zasadnicza A1
Szkic dokumentacyjny
Szkic przeglądowy
Szkic polowy
- Załączniki
-
- Formularze.zip
- (9.49 KiB) Pobrany 169 razy
-To serve and protect-
mam drukarkę HP t520 i korzystając z formularzy v2 jest problem z drukowaniem wstęg.
przygotowana wstęga ma 140 cm x 29cm i drukarka drukuje ją od połowy do początku
z kolei wstęgę od długości 100 cm x 29cm drukuje gdzieś od 2/3 do początku
co może być przyczyną?
przygotowana wstęga ma 140 cm x 29cm i drukarka drukuje ją od połowy do początku
z kolei wstęgę od długości 100 cm x 29cm drukuje gdzieś od 2/3 do początku
co może być przyczyną?
Prawdopodobnie za duzy obszar - v2 nie nadaje sie do duzych wydruków i nie ma na to rady
PS Mozna sprobować zmniejszyć wartość w opcji "DPI dla wydruków". Jesli drukowana jest mapa wektorowa nie powinno to bardzo niekorzystnie wpłynąc na jakość
PS Mozna sprobować zmniejszyć wartość w opcji "DPI dla wydruków". Jesli drukowana jest mapa wektorowa nie powinno to bardzo niekorzystnie wpłynąc na jakość
pozdrawiam
grzes
grzes
czy ktoś drukuje wstęgi z Cgeo za pomocą formularzy ? długość od 100cm do 200cm? drukarka hp t520.
ani w formularzach v2, ani w poprzednich formularzach wydruki nam nie idą.
z kolei z autocada drukują się bez problemu.
ani w formularzach v2, ani w poprzednich formularzach wydruki nam nie idą.
z kolei z autocada drukują się bez problemu.
Witam.
Własnie, po eksporcie do pdf drukuję mapy a w szczególności wstęgi map.
Z poważaniem
AM
Własnie, po eksporcie do pdf drukuję mapy a w szczególności wstęgi map.
Z poważaniem
AM