Adresowanie

aplikacja do zarządzania robotami geodezyjnymi
Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Adresowanie

Post autor: arttiq » sobota, 23 marca 2019, 19:03

1. czy moduł SWDE mógłby wpisywać automatycznie Miejscowość do ulicy, w przypadku gdy brak jest ulicy i adres ma tylko nr domu w tej miejscowości
2. Nadanie dla danej roboty ID pracy geodezyjnej i możliwość jej wstawiania w pismach
3. globalne nadawanie daty i godziny spotkania, program automatycznie wypełniłby wszystkie wiersze zdefiniowaną datą/godziną. Teraz trzeba ręcznie wklepywać te dane, co jest uciążliwe przy dużej ilości stron.
4. nadanie miejsca spotkania (opis w postaci - "przy budynku mieszalnym nr 1", "przy skrzyżowaniu dróg A, B i C" ....) i możliwości używania jej w pismach
5 przy braku KW, program mógłby wstawiać napis: "brak KW" i używanie tego zwrotu w pismach
6. przy generowaniu książki nadawczej można by gdzieś upchnąć nr działki do właściciela/władającego (mniejszą czcionką, np. pod nazwiskiem) oczywiście opcjonalnie :)
7. Czy można by było dodać możliwość rozgraniczenia KW dla działek, to znaczy aby program łączył numery działek w przypadku gdy jest ona taka sama i rozdzielał na nowy wiersz gdy jest inna, np.:
Nr dz. 10, 15/1, 22, KW: KW1K/00000010/1
Nr dz. 17/2, KW: KW1K/00000011/1
...
Obecnie grupuje wszystkie działki właściciela po przecinku i wstawia jedno KW, ręcznie trzeba edytować.
8. nadanie nr i daty postanowienia o wszczęciu postępowania rozgraniczeniowego oraz nr i data upoważnienia do przeprowadzenia czynności rozgraniczenia - do wykorzystania w pismach.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 25 marca 2019, 12:14 przez arttiq, łącznie zmieniany 1 raz.
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6071
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Adresowanie

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 25 marca 2019, 09:16

Te propozycje dotyczą jak przypuszczam modułu Importu danych EGiB SWDE/GML, a nie GeoOrganizera jak wynika z przypisania postu do katalogu wątków?
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Adresowanie

Post autor: arttiq » poniedziałek, 25 marca 2019, 10:10

Zdecydowanie tak :roll:
nie widzę możliwości zmiany katalogu wątków...
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6071
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Adresowanie

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 25 marca 2019, 11:48

Żeby wybrać katalog wątków trzeba przejść "wyżej" - na poziom softline i wybrać najbardziej odpowiedni - np. propozycje zmian

Propozycje będziemy analizować i to co się da w rozsądnym terminie - wdrożymy
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (301.91 KiB) Przejrzano 8110 razy
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Adresowanie

Post autor: arttiq » poniedziałek, 25 marca 2019, 12:13

OK.
Ale dla już utworzonego wątku nie można zmienić miejsca położenia, tzn. wybrać innego katalogu wątków.
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6071
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Adresowanie

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 25 marca 2019, 12:35

Tak, oczywiście nie można, to może jedynie zrobić administrator forum i tym się proszę nie przejmować w przypadku Pana postu, najważniejsze że wiemy już czego dotyczą propozycje :) .
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2285
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Adresowanie

Post autor: grzes » poniedziałek, 25 marca 2019, 12:38

arttiq pisze:
sobota, 23 marca 2019, 19:03
1. czy moduł SWDE mógłby wpisywać automatycznie Miejscowość do ulicy, w przypadku gdy brak jest ulicy i adres ma tylko nr domu w tej miejscowości
a co z kodem? adres bedzie wygladal dosc dziwnie:
Jan Kowalski
Janki 50
88-658

Jesli jest poczta, a nie ma ulicy, to program przenosi miejscowosc do ulicy, a poczte do miejscowosci
Jeśli brak poczty to bym jednak zostawil pustą ulicę
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Adresowanie

Post autor: arttiq » poniedziałek, 25 marca 2019, 20:01

Jan Kowalski
Janki 50
88-658 Janki

przenieść pocztę do ulicy, bo tak zazwyczaj jest. W innych przypadkach pozostaje ręczna edycja.
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2285
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Adresowanie

Post autor: grzes » wtorek, 26 marca 2019, 11:23

arttiq pisze:
sobota, 23 marca 2019, 19:03

4. nadanie miejsca spotkania (opis w postaci - "przy budynku mieszalnym nr 1", "przy skrzyżowaniu dróg A, B i C" ....) i możliwości używania jej w pismach
jedno dla wszystkich osób - czy do wpisywania jak data i godzina przy kazdej z osob?
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Adresowanie

Post autor: arttiq » wtorek, 26 marca 2019, 22:34

miejsce spotkania - jedno dla wszystkich osób
data i godzina też może pójść z automatu do wszystkich jednakowo.
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2285
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Adresowanie

Post autor: grzes » poniedziałek, 1 kwietnia 2019, 19:25

Ad1 jest
Ad2 jest
Ad3 dodane 2 nowe opcje (przycisk "Wstaw") do wstawienia godziny i daty dla zaznaczonych rekordów (zaznaczanie z Ctrl lub Shift)

Proszę podmienić plik w katalogu BIN i dodatkowo pobrać testową wersję c-geo
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Adresowanie

Post autor: arttiq » wtorek, 2 kwietnia 2019, 21:34

OK. działa ładnie. :)
Jak oznaczyć 1 działkę główną w przypadku gdy np. właścicielem jest gmina i ma 4 inne działki sąsiednie? Teraz albo wszystkie są główne, albo wszystkie sąsiednie...
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2285
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Adresowanie

Post autor: grzes » wtorek, 2 kwietnia 2019, 22:33

Przy dodawaniu działek na pytanie czy dodać ponownie trzeba by odpowiadać "Tak". Będą wtedy powielone rekordy i bedzie mozna jedną z działek oznaczyć jako główna.
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2285
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Adresowanie

Post autor: grzes » czwartek, 4 kwietnia 2019, 10:42

Ad4 jest
Proszę podmienić plik w katalogu BIN
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Adresowanie

Post autor: arttiq » czwartek, 4 kwietnia 2019, 14:29

Ad. 4 - OK. działa.
grzes pisze:
wtorek, 2 kwietnia 2019, 22:33
Przy dodawaniu działek na pytanie czy dodać ponownie trzeba by odpowiadać "Tak". Będą wtedy powielone rekordy i bedzie mozna jedną z działek oznaczyć jako główna.
Pojawia się problem przy generowaniu pism, bo wtedy program generuje je 2x (dla dz. głównej + sąsiednie). Powinien być jeden rekord, ze wszystkimi działkami właściciela ( w tym również dz. główna - np. na czerwono).

źle zliczane są działki sąsiednie jak na rysunku (duplikują się numeracje):
Załączniki
nuemracja dz.jpg
nuemracja dz.jpg (33.6 KiB) Przejrzano 7446 razy
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2285
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Adresowanie

Post autor: grzes » czwartek, 4 kwietnia 2019, 14:38

Nie bardzo to rozumiem - przydałby sie Pana sablon pisma i dokladniejszy opis.
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Adresowanie

Post autor: arttiq » czwartek, 4 kwietnia 2019, 15:32

gdzie znajdę szablony pism dla modułu SWDE/GML ?
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6071
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Adresowanie

Post autor: Jurek B. » piątek, 5 kwietnia 2019, 07:41

W edytorze pism dla Adresowania po wywołaniu dokumentu szablonu do edycji jest opcja Plik-Eksportuj:
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (33.09 KiB) Przejrzano 7391 razy
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Adresowanie

Post autor: arttiq » czwartek, 11 kwietnia 2019, 16:36

czy można powiązać wpisany ID pracy geo. z książką nadawczą?. Aktualnie teraz trzeba wpisywać ręcznie w ustawieniach.
Załączniki
id.jpg
id.jpg (70.22 KiB) Przejrzano 6944 razy
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2285
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Adresowanie

Post autor: grzes » piątek, 12 kwietnia 2019, 09:26

Dwie nowe opcje:
nad_opc.png
nad_opc.png (14.14 KiB) Przejrzano 6792 razy
pozdrawiam
grzes

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Adresowanie

Post autor: arttiq » poniedziałek, 15 kwietnia 2019, 22:17

Witam,
przy generowaniu potwierdzeń nadania, drukują się one 1 na stronę A4. Czy można było by ułożyć je poziomo i upchnąć 2 na A4.
Załączniki
potwierdzenie nadania.jpg
potwierdzenie nadania.jpg (43.47 KiB) Przejrzano 6683 razy
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
arttiq
_____
_____
Posty: 286
Rejestracja: środa, 7 kwietnia 2010, 09:56
Lokalizacja: pomorze

Re: Adresowanie

Post autor: arttiq » środa, 17 kwietnia 2019, 13:32

Czy można dodać miejsce na wpisanie organu prowadzącego postępowanie, nr i datę postanowienia, upoważnienia, decyzji przy rozgraniczeniach, WPP i PP przy podziałach oraz używanie ich w pismach. Taka mała baza danych :)
pozdrawiam
arttiq

Awatar użytkownika
grzes
Team
Team
Posty: 2285
Rejestracja: piątek, 18 marca 2005, 23:01

Re: Adresowanie

Post autor: grzes » czwartek, 18 kwietnia 2019, 10:15

arttiq pisze:
środa, 17 kwietnia 2019, 13:32
Czy można dodać miejsce na wpisanie organu prowadzącego postępowanie, nr i datę postanowienia, upoważnienia, decyzji przy rozgraniczeniach, WPP i PP przy podziałach oraz używanie ich w pismach. Taka mała baza danych :)
Można dodać - tylko na razie te wszystkie dodatkowe informacje pamiętane są globalnie. Więc przelączanie między projektami ich nie zmienia. Trochę tu będzie roboty - z braku czasu na razie musi poczekać
pozdrawiam
grzes

ODPOWIEDZ