Nowy moduł Mapa obiektowa Leica XML

Dyskusje dotyczące współpracy C-Geo z innymi programami
Awatar użytkownika
logis
Team
Team
Posty: 624
Rejestracja: wtorek, 13 grudnia 2005, 11:34
Lokalizacja: Wrocław
Kontakt:

Nowy moduł Mapa obiektowa Leica XML

Post autor: logis » środa, 8 maja 2019, 13:31

Dzień dobry
Jak już ogłosiliśmy na stronie firmowej - wprowadzamy do sprzedaży nowy moduł, który powstał przy współpracy z Leica Geosystems Sp. z o.o. - Mapa obiektowa Leica XML. Dane rejestrowane w oprogramowaniu terenowym obejmujące punkty i elementy ich wzajemnej relacji geometrycznej (linie, obszary) oraz atrybuty zostają przeniesione jednym plikiem do oprogramowania biurowego. Do wyświetlenia praktycznie gotowej mapy na ekranie wystarczy jedynie import zakodowanych danych Leica XML z oprogramowania terenowego Leica Captivate do oprogramowania biurowego C-Geo.

Właśnie trwają spotkania z nową technologią podczas Leica Tour 2019 http://www.leicatour.pl/

Zainteresowani mogą przeczytać opis wraz z instrukcją obsługi w formacie pdf albo w wersji online.

Jacek

irekle
_
_
Posty: 3
Rejestracja: czwartek, 23 maja 2019, 20:57

Re: Nowy moduł Mapa obiektowa Leica XML

Post autor: irekle » piątek, 24 maja 2019, 09:33

Witam
Mam, używam działa to fajnie. Z błędów jakie na razie napotkałem to złe wyświetlanie w c-geo studni. Mimo, że okodowana jako np. prostokątna, to po zaimportowaniu jest okrągła.

Pozdrawiam

trazja
Team
Team
Posty: 430
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Nowy moduł Mapa obiektowa Leica XML

Post autor: trazja » piątek, 24 maja 2019, 10:36

irekle pisze:
piątek, 24 maja 2019, 09:33
Witam
Mam, używam działa to fajnie. Z błędów jakie na razie napotkałem to złe wyświetlanie w c-geo studni. Mimo, że okodowana jako np. prostokątna, to po zaimportowaniu jest okrągła.

Pozdrawiam
Dzień dobry,

cieszymy się, że moduł działa dobrze :)
Odnośnie błędu studzienki - czy byłaby możliwość podesłania próbki takiego XML'a na at[małpa]xgeo.pl? Łatwiej będzie nam złapać i poprawić błąd.

irekle
_
_
Posty: 3
Rejestracja: czwartek, 23 maja 2019, 20:57

Re: Nowy moduł Mapa obiektowa Leica XML

Post autor: irekle » sobota, 25 maja 2019, 16:18

Witam
Poszło, teraz tak sobie myślę czy to czasem nie jest mój błąd lub źle coś zdefiniowane po stronie Leici. Dlatego, że mimo wybrania kształtu kwadrat lub prostokąt w kontrolerze i tak obligatoryjnie trzeba wpisać średnicę.


A tak z ciekawości, jest jakiś myk aby łatwo ten pomiar przenieść do Geoinfo-Delty ?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6077
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Nowy moduł Mapa obiektowa Leica XML

Post autor: Jurek B. » sobota, 25 maja 2019, 18:39

A tak z ciekawości, jest jakiś myk aby łatwo ten pomiar przenieść do Geoinfo-Delty ?
Tak, pracujemy nad tym.
Pozdrawiam Jurek B.

irekle
_
_
Posty: 3
Rejestracja: czwartek, 23 maja 2019, 20:57

Re: Nowy moduł Mapa obiektowa Leica XML

Post autor: irekle » sobota, 25 maja 2019, 20:10

Jurek B. pisze:
sobota, 25 maja 2019, 18:39
Tak, pracujemy nad tym.
Właśnie tego mi potrzeba do pełni szczęścia

trazja
Team
Team
Posty: 430
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Nowy moduł Mapa obiektowa Leica XML

Post autor: trazja » poniedziałek, 27 maja 2019, 11:31

irekle pisze:
sobota, 25 maja 2019, 16:18
Witam
Poszło, teraz tak sobie myślę czy to czasem nie jest mój błąd lub źle coś zdefiniowane po stronie Leici. Dlatego, że mimo wybrania kształtu kwadrat lub prostokąt w kontrolerze i tak obligatoryjnie trzeba wpisać średnicę.
Dzień dobry,
import studzienek już poprawilismy, powinien Pan dostać odpowiedź na maila, poprawka pojawi się także w kolejnej aktualizacji.
Jeśli chodzi o średnicę studzienek przy prostokątnym/kwadratowym kształcie zgłosiliśmy to do Leici.

trazja
Team
Team
Posty: 430
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Nowy moduł Mapa obiektowa Leica XML

Post autor: trazja » wtorek, 28 maja 2019, 12:32

Na ten moment rozwiązaniem problemu ze średnicą przy wprowadzaniu studzienek w instrumencie dla kształtu prostokąt/kwadrat jest wpisywanie w tych przypadkach wartości 0 w pole średnica - będzie to oznaczało, że ten atrybut nie dotyczy tego obiektu.

ODPOWIEDZ