Słup

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Słup

Post autor: marioo » czwartek, 7 marca 2019, 14:51

Mapa importowana z GMLa i mam taki widok słupa. Czy coś z GMLem jest nie tak, czy może program nieprawidłowo zaczytuje?
Plik GML wysyłam na serwis do sprawdzenia.
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (26.35 KiB) Przejrzano 5439 razy
Pozdrawiam

trazja
Team
Team
Posty: 426
Rejestracja: wtorek, 10 marca 2015, 20:49

Re: Słup

Post autor: trazja » czwartek, 7 marca 2019, 15:36

Przesyłam pliki do podmiany w katalogu C-GEO/bin (do wypakowania) - po tym import powinien stylizować i ten słup.
Załączniki
bin.zip
(569.55 KiB) Pobrany 70 razy

marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Słup

Post autor: marioo » wtorek, 18 czerwca 2019, 13:36

Mapa wgrana z GMLa, słup ma podpory wypełnione, powinny być puste...
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (15.48 KiB) Przejrzano 4901 razy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6073
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Słup

Post autor: Jurek B. » wtorek, 18 czerwca 2019, 14:03

Może ten słup ma w atrybucie Rodzaj urządzenia - słupek telekomunikacyjny?
Pozdrawiam Jurek B.

marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Słup

Post autor: marioo » wtorek, 18 czerwca 2019, 14:42

[attachment=0]Przechwytywanie.PNG[/attachment
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (9.42 KiB) Przejrzano 4887 razy
Pozdrawiam

marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Słup

Post autor: marioo » wtorek, 18 czerwca 2019, 14:48

Może mam jakieś linie niezaktualizowane bo u mnie wygląda to tak:
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (9.64 KiB) Przejrzano 4883 razy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6073
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Słup

Post autor: Jurek B. » wtorek, 18 czerwca 2019, 15:09

Tak, to coś z tymi liniami - u mnie są takie:
Załączam też na wszelki wypadek spakowany plik linii - do zapisania w katalogu C-GEO\BIN
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (12.28 KiB) Przejrzano 4877 razy
Pozdrawiam Jurek B.

marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Słup

Post autor: marioo » wtorek, 18 czerwca 2019, 15:17

Coś poszło nie tak, bo linii brak...
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6073
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Słup

Post autor: Jurek B. » wtorek, 18 czerwca 2019, 17:08

Chyba jak są 2 załączniki to ten drugi się nie zapisuje - teraz jest jeden i powinno być ok.
Załączniki
linie.zip
(12.54 KiB) Pobrany 58 razy
Pozdrawiam Jurek B.

marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Słup

Post autor: marioo » środa, 19 czerwca 2019, 13:02

Dziękuję, działa, chociaż w definicjach wyświetla mi się nadal zamalowane - dziwne. Jeszcze zauważyłem błąd w nazwie linii - powinno być "krawężnik". Drobna sprawa ale do poprawienia
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (6.59 KiB) Przejrzano 4759 razy
Pozdrawiam

marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Słup

Post autor: marioo » piątek, 21 czerwca 2019, 08:57

Jednak nie działa z tymi liniami. W innym projekcie mam nadal to samo, linie po pobraniu mają nadal kółka wypełnione.
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (19.23 KiB) Przejrzano 4645 razy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6073
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Słup

Post autor: Jurek B. » piątek, 21 czerwca 2019, 09:02

Proszę wysłać mailem ten GML na adres softline i ewentualnie skontaktować się z naszym serwisem w poniedziałek, pomożemy online.
Pozdrawiam Jurek B.

marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Słup

Post autor: marioo » piątek, 21 czerwca 2019, 09:45

Jurek B. pisze:
piątek, 21 czerwca 2019, 09:02
Proszę wysłać mailem ten GML na adres softline i ewentualnie skontaktować się z naszym serwisem w poniedziałek, pomożemy online.
wysyłam na serwis, chociaż wydaje mi się, że te linie nie zaktualizowały się u mnie bo nadal mam w definicjach tak jak poprzednio.
Pozdrawiam

marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Słup

Post autor: marioo » piątek, 5 lipca 2019, 15:20

Po kontakcie z serwisem, przeinstalowaniu programu, wydawałoby się że problem zniknął. Niestety w nowym projekcie wypełnione słupy powróciły...
ale zauważyłem dziwne zachowanie - jeżeli włączę numerację punktów to słupy robią się prawidłowe. Po wyłączeniu numeracji znów się wypełniają.
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (41.19 KiB) Przejrzano 4089 razy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6073
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Słup

Post autor: Jurek B. » piątek, 5 lipca 2019, 15:39

Myślę, że najlepiej jednak skontaktować się z naszym serwisem.
Pozdrawiam Jurek B.

marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Słup

Post autor: marioo » piątek, 5 lipca 2019, 15:41

ok, w pn
Pozdrawiam

marioo
VIP
VIP
Posty: 989
Rejestracja: piątek, 23 czerwca 2006, 08:22
Lokalizacja: Białystok

Re: Słup

Post autor: marioo » wtorek, 9 lipca 2019, 08:59

Panie Jurku, po raz kolejny przeinstalowałem program i nadal to samo... ale chyba znalazłem przyczynę - proszę zaznaczyć opcję "rysuj napisy i punkty zgodnie z kolejnością warstw" i wtedy sprawdzić projekt który podesłałem włączając i wyłączając numery punktów. Właśnie wtedy kółka na słupach są wypełnione.
Załączniki
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (7.46 KiB) Przejrzano 3877 razy
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6073
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Słup

Post autor: Jurek B. » poniedziałek, 15 lipca 2019, 10:03

Proszę o kontakt z naszym serwisem - nie wiem komu wysyłał Pan ten projekt, albo telefon do mnie - na zdalnej pomocy popatrzę co Pan tam ma.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ