Skarpa jedna warstwa

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Awatar użytkownika
Maciej_o2
____
____
Posty: 233
Rejestracja: środa, 11 marca 2009, 12:56
Kontakt:

Skarpa jedna warstwa

Post autor: Maciej_o2 » piątek, 4 października 2019, 08:46

Ave
Importując mapę dxf'a z ośrodka skarpę importuje na jednej warstwie. Obrys i wypełnienie.
Czy jest jakaś opcja, żeby zaznaczyć sam obrys skarpy bez wypełnienia?
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6077
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Skarpa jedna warstwa

Post autor: Jurek B. » piątek, 4 października 2019, 08:51

Niestety, automatycznie się nie da, ale jeśli się włączy opcję w menu Opcje-Parametry programu-Mapa: "wybieranie obiektów zamkniętych tak jak liniowych..." to wtedy łatwo jest wybrać obrys skarpy po kliknięciu w jej krawędź.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
Maciej_o2
____
____
Posty: 233
Rejestracja: środa, 11 marca 2009, 12:56
Kontakt:

Re: Skarpa jedna warstwa

Post autor: Maciej_o2 » piątek, 4 października 2019, 09:51

No tak by było, jakby importowane obrysy skarp były jako obiekty zamknięte, ale tak nie ma. Każdy jako osobna linia.
Pozdrawiam
Andrzej Maciejczek

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6077
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Skarpa jedna warstwa

Post autor: Jurek B. » piątek, 4 października 2019, 09:55

No pozostaje wybieranie linii - kiepski ten DXF.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ