dziennik pomiarów RTK/RTN

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
Kokosz
__
__
Posty: 11
Rejestracja: piątek, 20 maja 2016, 22:56

dziennik pomiarów RTK/RTN

Post autor: Kokosz » czwartek, 12 marca 2020, 13:57

Dzień dobry,
ma problem z liczbą satelitów użytych do wyznaczenia pozycji. Po wczytaniu danych z pliku Leica LandXML moduł pobiera tylko ilość satelitów GPS, pomija natomiast satelity GLONASS. Załączam pliki z pomiaru.
Załączniki
aaa.zip
(77.17 KiB) Pobrany 9 razy

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2735
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: dziennik pomiarów RTK/RTN

Post autor: FaFaL » czwartek, 12 marca 2020, 14:46

A to dziwne, może coś się zmieniło. Poprawimy
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Awatar użytkownika
FaFaL
VIP
VIP
Posty: 2735
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: dziennik pomiarów RTK/RTN

Post autor: FaFaL » sobota, 14 marca 2020, 17:09

Po pobraniu wersji testowej już powinno być wszystko w porządku.
Pozdrawiam Rafał Kocierz

Kokosz
__
__
Posty: 11
Rejestracja: piątek, 20 maja 2016, 22:56

Re: dziennik pomiarów RTK/RTN

Post autor: Kokosz » wtorek, 17 marca 2020, 22:26

Pobrałem wersję testową, ale po uruchomieniu wyskakuje komunikat "Błąd dostępu do rejestru OLE". Wracam do wersji z ostatniej aktualizacji.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6245
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: dziennik pomiarów RTK/RTN

Post autor: Jurek B. » środa, 18 marca 2020, 09:15

Proszę się upewnić czy ten plik cgeo8.exe zapisany został w katalogu gdzie jest zainstalowane C-GEO i wtedy spróbować jednorazowo uruchomić jako administrator - prawy klawisz myszki na pliku cgeo8.exe i Uruchom jako administrator.
Jeśli to nie pomoże, zalecam kontakt z naszym serwisem - być może przeszkodą jest nadaktywna zapora Windows lub antywirus.
Pozdrawiam Jurek B.

Kokosz
__
__
Posty: 11
Rejestracja: piątek, 20 maja 2016, 22:56

Re: dziennik pomiarów RTK/RTN

Post autor: Kokosz » czwartek, 19 marca 2020, 21:06

Plik testowy został zapisany we właściwym katalogu, uruchomiłem jako administrator. Program się uruchomił, ale zablokował mi licencję na domowym komputerze. Podczas zamykania programu nie da się anulować licencji (błąd komunikacji) - internet działa.
Powrót do ostatniej aktualizacji nie zmienił tej sytuacji.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6245
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: dziennik pomiarów RTK/RTN

Post autor: Jurek B. » piątek, 20 marca 2020, 09:19

Zresetowałem tą licencję, więc teraz proszę zarejestrować program ponownie.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
Wojtek P.
Team
Team
Posty: 809
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 09:35

Re: dziennik pomiarów RTK/RTN

Post autor: Wojtek P. » piątek, 20 marca 2020, 10:08

Kokosz pisze:
czwartek, 19 marca 2020, 21:06
Podczas zamykania programu nie da się anulować licencji (błąd komunikacji) - internet działa.
W razie problemów z rejestracją proszę dzwonić na serwis. Błąd komunikacji może mieć związek z antywirusem
-To serve and protect-

Kokosz
__
__
Posty: 11
Rejestracja: piątek, 20 maja 2016, 22:56

Re: dziennik pomiarów RTK/RTN

Post autor: Kokosz » sobota, 21 marca 2020, 01:32

Na komputerze biurowym (poczciwy XP) problemu z licencją nie było, reset pomógł mi pracować na pełnej wersji.
Na komputerze domowym (win7 64 bit) wgrałem najnowszą aktualizację i niestety problem z anulowaniem licencji powrócił. Wygląda mi na to, że skopiowanie pliku testowego wprowadziło jakieś zmiany (prawdopodobnie w antywirusie), których nawet aktualizacja nie może odkręcić. Dodam, że pierwszy raz kopiowałem plik testowy, wcześniej zawsze czekałem na oficjalną aktualizację i takiej sytuacji nigdy nie miałem.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6245
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: dziennik pomiarów RTK/RTN

Post autor: Jurek B. » sobota, 21 marca 2020, 09:19

Najlepiej byłoby skontaktować się z naszym serwisem, wtedy najszybciej można pomóc.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ