przekroje poprzeczne

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
AndrewO
_
_
Posty: 4
Rejestracja: poniedziałek, 16 marca 2020, 22:52

przekroje poprzeczne

Post autor: AndrewO » piątek, 20 marca 2020, 20:07

Witam. Jestem początkowym użytkownikiem c geo i używam go w zasadzie do projektowania dróg. Poproszę o pomoc w następującej sprawie. Generując przekrój poprzeczny i wpisując jego hektometraż w formularzu, na podglądzie wydruku zwiększa się on o 1 m. Np w okienku wpiszę 123,10 na podglądzie mam 0+124,10. Nie bardzo wiem co mogę robić nie tak. Proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6260
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: przekroje poprzeczne

Post autor: Jurek B. » piątek, 20 marca 2020, 20:27

Witam, proszę sprawdzić czy w tym polu jest coś innego niż zero:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (32.82 KiB) Przejrzano 1667 razy
Pozdrawiam Jurek B.

AndrewO
_
_
Posty: 4
Rejestracja: poniedziałek, 16 marca 2020, 22:52

Re: przekroje poprzeczne

Post autor: AndrewO » sobota, 21 marca 2020, 01:13

Jest na załączonych zrzutach.
Załączniki
1.jpg
1.jpg (111.68 KiB) Przejrzano 1571 razy
2.jpg
2.jpg (80.73 KiB) Przejrzano 1571 razy

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6260
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: przekroje poprzeczne

Post autor: Jurek B. » sobota, 21 marca 2020, 09:18

Najlepiej byłoby dołączyć tu spakowane do ZIP zadanie przekroju (PRT), albo wysłać na e-mail z Pomoc-O programie. Na zrzutach z ekranu słabo jednak widać szczegóły.
Pozdrawiam Jurek B.

AndrewO
_
_
Posty: 4
Rejestracja: poniedziałek, 16 marca 2020, 22:52

Re: przekroje poprzeczne

Post autor: AndrewO » poniedziałek, 23 marca 2020, 21:30

Witam Pana. W załączeniu plik spakowany do formatu *.zip.
Załączniki
P46.zip
(1.63 KiB) Pobrany 11 razy

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6260
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: przekroje poprzeczne

Post autor: Jurek B. » wtorek, 24 marca 2020, 10:19

Witam, faktycznie ciekawy przypadek - gdy wartość wpisanego w zadaniu hektometru ma po przecinku jakąś cyfrę to pokazuje się na mapie wartość o 1 m większa.
Przekazałem to programiście - mam nadzieję, że jak tylko znajdzie przyczynę to może jeszcze dzisiaj w wersji testowej pojawi się poprawka.
Pozdrawiam Jurek B.

Damian
__
__
Posty: 23
Rejestracja: wtorek, 12 listopada 2019, 10:09

Re: przekroje poprzeczne

Post autor: Damian » wtorek, 24 marca 2020, 13:27

Proszę pobrać ze strony plik testoy cgeo8.exe i podmienić go w głównym folderze C-Geo . W razie problemów proszę o kontakt telefoniczny 504 289 110
--------------
pozdrawiam serdecznie
Damian M.

AndrewO
_
_
Posty: 4
Rejestracja: poniedziałek, 16 marca 2020, 22:52

Re: przekroje poprzeczne

Post autor: AndrewO » środa, 25 marca 2020, 21:06

Bardzo Panom dziękuję. Zaraz pobiorę ten plik i spróbuję. Dam znać co z tego wyszło. Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ