problem z rastrem

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 889
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

problem z rastrem

Post autor: maciekwu » środa, 20 maja 2020, 09:11

mam zapisany raster jako tif georeferencyjny. Jest w układzie 65. Potrzebuję przetransformować go do układu 2000. Transformacja rastra w c-geo nie transformuje go.
W c-raster otwiera się w układzie lokalnym więc nic nie mogę zrobić. W c-geo otwiera się w prawidłowym położeniu. Czy i jak można go przetransformować lub wyekstrahować z niego współrzędne wstawienia.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6333
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: problem z rastrem

Post autor: Jurek B. » środa, 20 maja 2020, 09:29

Proszę przesłać na maila z Pomoc - O programie - sprawdzimy.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6333
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: problem z rastrem

Post autor: Jurek B. » środa, 20 maja 2020, 09:56

U mnie transformacja w C-GEO bez problemu transformuje ten raster, dlatego tak jak zawsze zapraszam Pana do kontaktu z naszym serwisem - wtedy najłatwiej pomóc w takim indywidualnym problemie. Przez forum ani Pan nie przekaże wszystkiego, ani my nie rozpoznamy na podstawie szczątkowych informacji Pana problemu. Proszę zadzwonić do mnie - pomogę online.
Pozdrawiam Jurek B.

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 889
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: problem z rastrem

Post autor: maciekwu » środa, 20 maja 2020, 14:50

dziękuję za pomoc. Po zamknięciu i ponownym otwarciu C-Geo przetransformowałem raster.

ODPOWIEDZ