Przenoszenie na warstwę

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
Lukasz C
___
___
Posty: 82
Rejestracja: wtorek, 15 lipca 2014, 22:55

Przenoszenie na warstwę

Post autor: Lukasz C » sobota, 10 stycznia 2015, 19:14

Witam,
mam taką propozycję, klikając na obiekt prawym klawiszem pojawia się opcja przenieś na... , czyli przenoszenie inną na warstwę, którą trzeba wybrać z drzewka warstw. Czy można dorobić taką opcję przenieś na edytowalną oraz dodatkowe zapytanie zachowaj styl linii lub przypisz styl z edytowalnej.
Opcja ta była by pomocna podczas konwersji warstw z formatu k1-1998 na warstwy rozporządzenia ale można by jeszcze na pewno kilka innych zastosowań dla niej wyszukać;)
Pozdrawiam
Łukasz

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6419
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Przenoszenie na warstwę

Post autor: Jurek B. » wtorek, 13 stycznia 2015, 10:11

Witam, ok dobry pomysł, dodamy.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
MarekOtt
VIP
VIP
Posty: 1227
Rejestracja: piątek, 30 grudnia 2005, 14:20
Lokalizacja: Strzelce Op.

Re: Przenoszenie na warstwę

Post autor: MarekOtt » piątek, 17 lipca 2020, 15:40

Mam od pewnego czasu problem.

Co jest powodem tego, że gdy daną linię przeniosę z jednej warstwy na drugą, to nie zmienia ona swojego koloru, definicji itp na taką jaka warstwa na którą przeniesiono.

Dopiero kliknięcie w tą warstwę na legendzie opcji ustaw obiektom domyślny styl linii załatwia problem. Wcześniej nie trzeba było tego robić.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6419
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Przenoszenie na warstwę

Post autor: Jurek B. » niedziela, 26 lipca 2020, 21:22

Raczej było to od zawsze dla linii, które miały nadany styl niezależny od stylu warstwy i wtedy należy skorzystać z funkcji przypisania do linii stylu dla warstwy.
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ