Blokowanie i wyłączanie warstw

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
kouczan
____
____
Posty: 131
Rejestracja: niedziela, 31 października 2010, 13:36

Blokowanie i wyłączanie warstw

Post autor: kouczan »

Dzień dobry.
Czy byłaby możliwość dodania poniższych opcji w legendzie warstw:
1. wyłącz wszystkie poza aktywną
2. blokowanie warstwy, które by działało na tej zasadzie, że kiedy wybrana warstwa będzie zablokowana to cokolwiek nie zrobimy opcjami: "ustaw wszystkie jako...", to pozostanie w takim stanie w jakim ją zablokowaliśmy.

Przydało by się to w sytuacji gdzie dostaję z ośrodków pliki w EwMapy czy jakiegoś innego cudacznego programu z jakimś kosmicznym rozwarstwieniem i żeby cokolwiek dalej z taką mapą robić muszę ją porządnie przeczyścić, a nazwy warstw typu SUOT_L_1 czy EBUPP_L_1 nie pomagają w odnajdywaniu się w edycji.
Pozdrawiam
Michał
pomiar
____
____
Posty: 168
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Blokowanie i wyłączanie warstw

Post autor: pomiar »

Popieram.
Można dodać także włącz odwrotnie- ustaw odwrotną widoczność bądź wybieralność odwrotną ( chyba że jest już gdzieś )
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6782
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Blokowanie i wyłączanie warstw

Post autor: Jurek B. »

pomiar pisze: piątek, 16 października 2020, 11:23 Popieram.
Można dodać także włącz odwrotnie- ustaw odwrotną widoczność bądź wybieralność odwrotną ( chyba że jest już gdzieś )
Tak - to jest dostępne pod prawym klawiszem myszki na wybranym folderze w legendzie:
Załączniki
Przechwytywanie.JPG
Przechwytywanie.JPG (46.71 KiB) Przejrzano 587 razy
Pozdrawiam Jurek B.
Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6782
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: Blokowanie i wyłączanie warstw

Post autor: Jurek B. »

Czy byłaby możliwość dodania poniższych opcji w legendzie warstw:
1. wyłącz wszystkie poza aktywną
2. blokowanie warstwy, które by działało na tej zasadzie, że kiedy wybrana warstwa będzie zablokowana to cokolwiek nie zrobimy opcjami: "ustaw wszystkie jako...", to pozostanie w takim stanie w jakim ją zablokowaliśmy.
Ok dodamy takie opcje w legendzie, ale już nie w dzisiejszej aktualizacji - ta powinna być dostępna wieczorem.
Pozdrawiam Jurek B.
pomiar
____
____
Posty: 168
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Blokowanie i wyłączanie warstw

Post autor: pomiar »

Nie zauważyłem. Dziekuje
kouczan
____
____
Posty: 131
Rejestracja: niedziela, 31 października 2010, 13:36

Re: Blokowanie i wyłączanie warstw

Post autor: kouczan »

Jurek B. pisze: piątek, 16 października 2020, 14:12 Ok dodamy takie opcje w legendzie, ale już nie w dzisiejszej aktualizacji - ta powinna być dostępna wieczorem.
Dziękuję bardzo za błyskawiczną jak zawsze reakcję.
Pozdrawiam
Michał
pomiar
____
____
Posty: 168
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: Blokowanie i wyłączanie warstw

Post autor: pomiar »

Można dodać opcje usuń warstwy niewidoczne ?
ODPOWIEDZ