operat elektroniczny

Pytania dotyczące obsługi programu C-Geo V8 i kolejnych edycji
maciekwu
VIP
VIP
Posty: 943
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

operat elektroniczny

Post autor: maciekwu » piątek, 16 października 2020, 18:42

czy jest możliwość zaimportowania robót z Geo Organizera (roboty mam na serwerze)?
czy można zaimportować szablony dokumentów z Geo Organizera?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6608
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: operat elektroniczny

Post autor: Jurek B. » piątek, 16 października 2020, 19:07

Szablony dokumentów można przenosić przez zapis do pliku wzorca w GeoOrganizerze, a potem importować w module do wzorców szablonów.
Co do danych prac, to nie ma takiej możliwości obecnie, może za jakiś czas opracujemy jakiś konwerter, ale to dużo pracy i szybko nie powstanie.
Pozdrawiam Jurek B.

geolot
_
_
Posty: 8
Rejestracja: sobota, 29 grudnia 2018, 18:39

Re: operat elektroniczny

Post autor: geolot » piątek, 16 października 2020, 19:26

Gdzie można zamówić moduł?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6608
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: operat elektroniczny

Post autor: Jurek B. » piątek, 16 października 2020, 19:42

Od poniedziałku będzie możliwość zamówienia.
Pozdrawiam Jurek B.

geolot
_
_
Posty: 8
Rejestracja: sobota, 29 grudnia 2018, 18:39

Re: operat elektroniczny

Post autor: geolot » piątek, 16 października 2020, 19:43

Ok. Dzięki.

pomiar
____
____
Posty: 120
Rejestracja: piątek, 12 lipca 2019, 17:43

Re: operat elektroniczny

Post autor: pomiar » piątek, 16 października 2020, 20:16

Czyli rozumiem ,że działa to jako osobna baza na każdym komputerze tak? Nie ma możliwości wspólnego korzystania z bazy ?

maciekwu
VIP
VIP
Posty: 943
Rejestracja: czwartek, 31 marca 2005, 19:17

Re: operat elektroniczny

Post autor: maciekwu » piątek, 16 października 2020, 20:36

brak możliwości importu robót utrudni przejście tym, którzy pracowali w Geo Organizerze. Oglądajc moduł widzę jego zgodność z Geo Organizerem dlatego jestem zdziwiony, że to taki problem.
Nie widzę możliwości archiwizowania. Czy zapisy archiwizują się wraz z archiwizowaniem projeku C-Geo?

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6608
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: operat elektroniczny

Post autor: Jurek B. » piątek, 16 października 2020, 21:16

pomiar pisze:
piątek, 16 października 2020, 20:16
Czyli rozumiem ,że działa to jako osobna baza na każdym komputerze tak? Nie ma możliwości wspólnego korzystania z bazy ?
Tak jest, jeśli baza miałaby być dostępna dla większej ilości użytkowników, należy wybrać GeoOrganizera.
Pozdrawiam Jurek B.

Awatar użytkownika
Jurek B.
Team
Team
Posty: 6608
Rejestracja: środa, 16 lutego 2005, 21:25

Re: operat elektroniczny

Post autor: Jurek B. » piątek, 16 października 2020, 21:21

maciekwu pisze:
piątek, 16 października 2020, 20:36
brak możliwości importu robót utrudni przejście tym, którzy pracowali w Geo Organizerze. Oglądajc moduł widzę jego zgodność z Geo Organizerem dlatego jestem zdziwiony, że to taki problem.
Nie widzę możliwości archiwizowania. Czy zapisy archiwizują się wraz z archiwizowaniem projeku C-Geo?
Jednorazowe przeniesienie bazy jest możliwe, ale wymaga założenia w GeoOrganizerze konta superadministratora, żeby po przeniesieniu do bazy el. operatu można było z niej korzystać. Jeśli będzie to komuś niezbędnie potrzebne - proszę napisać do softline e-maila - przekażemy instrukcje jak to zrobić.
Archiwizację bazy modułu trzeba realizować we własnym zakresie, nie jest ona związana z żadnym projektem - to jednolita baza danych, przechowywana w pliku roboty.geo w katalogu C-GEO\Operat
Pozdrawiam Jurek B.

ODPOWIEDZ