Przenieś na mapę (obliczenia) - rzutowanie na prostą

Propozycje dotyczące rozszerzenia bądź modyfikacji istniejących opcji.
tomek
____
____
Posty: 191
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Przenieś na mapę (obliczenia) - rzutowanie na prostą

Post autor: tomek »

W module "rzutowanie na prostą" brakuje opcji wyboru warstwy podczas przeniesienia obliczeń na mapę. Z automatu idzie na warstwę zerową mimo ustawionej innej warstwy edytowalnej. Następnie trzeba ręcznie przenosić.Brakuje opcji przenoszenia "blokiem" tych miar, trzeba przenosić każdy osobno.
Przydałaby się też taka funkcja przenieś na mapę w "obliczeniach na mapie"-w rzutowaniu na prostą.
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
Awatar użytkownika
FaFaL
Team
Team
Posty: 2844
Rejestracja: poniedziałek, 11 lipca 2005, 14:09
Lokalizacja: Opole..Kraków
Kontakt:

Re: Przenieś na mapę (obliczenia) - rzutowanie na prostą

Post autor: FaFaL »

tomek pisze: środa, 31 marca 2021, 20:48 Przydałaby się też taka funkcja przenieś na mapę w "obliczeniach na mapie"-w rzutowaniu na prostą.
W tym celu warto skorzystać z opcji zaznaczonej na zrzucie ekranowym:
2021-03-31_222638.png
2021-03-31_222638.png (9.99 KiB) Przejrzano 153 razy
Pozdrawiam Rafał Kocierz
tomek
____
____
Posty: 191
Rejestracja: czwartek, 21 kwietnia 2005, 22:57

Re: Przenieś na mapę (obliczenia) - rzutowanie na prostą

Post autor: tomek »

Dziękuję za podpowiedź. Ta opcja wstawia na warstwę edytowalną i jest ok.
[size=134][url=http://www.geodezja.net.pl/]www.geodezja.net.pl[/url][/size]
ODPOWIEDZ